onsdag 29 april 2009

Curry ört och plommon i blomm…

Hej!
Vilket underbart väder… I eftermiddag har vi njutit av sol och värme i fulla drag!!! Middagen intogs på altanen, de blev grillspett med diverse tillbehör! Gjorde 2 kalla såser, den ena med curry ört. Fick den här för mig helt nya örten idag, som present av en kollega på jobbet. Den doftar curry och tar man på den doftar den ännu mer...

Än så länge står den bara i inslagspappret, men den ska ner i jorden tillsammans med mina andra örter! Den har en väldigt vacker silvergrå färg…

I morgon blir de ännu mera grill! Ska prova ett nytt tillbehör. Man tar färska champinjoner, tar bort foten och fyller med färskost (vitlök/örter). Sen lindar man in allt i bacon och lägger på grillen…Vi får se hur de smakar, men de låter väldigt gott! Mina fina lyktor som jag fyndat för 15:-/ st ska hängas upp i ett av våra äppelträd intill grillen…

Avslutar med bilder på vårt lilla plommonträd som nu blommar för fullt! Jösses vad allt blommar nu! Såg även att våra syrener har jätte stora knoppar! Man får verkligen njuta av allt nu om kan hinner med, de går undan i värmen ;- )

Nu passar jag på att önska er en riktigt trevlig valborg och 1:e maj! I morn kväll packar vi våra väskor för att på fredags morgon ta bilen till Köpenhamn! De blir 2 nätter på hotell stax utanför stan. Jag hoppas på massor av sol, värme och shopping! ;- )

Må så gott & trevlig helg till er allihop!
/ Lina

söndag 26 april 2009

Nu blommar de!

Hej!
Hoppas att helgen varit bra! Här har de varit späckat schema vill jag lova! I fredags bar de av uppåt, och hem till mina föräldrar. Lilla E och jag skulle börja helgen med att klippa oss…Nu blev de bara jag som klippte mig. Lilla E fick kalla fötter när hon kom inpå salongen, och vi ville inte tvinga henne… (Luggen klipptes igår, med mormors sax, de gick också bra! ) Jag själv slog till på en nya kort frisyr, och blev jätte nöjd! Kanske kan ni få se ett smakprov i veckan…

Idag när vi kom hem hade trädgården mer eller mindre exploderat! Jösses, nu går e undan! Det här fina lilla köksbärsträdet fick jag i present på mitt gamla jobb…

…massor av små underbara blommor...

…som doftar ljuvligt!

Igår var vi på knallemarknad i Dals Ed. Jag gjorde inga större fynd, men en clematis slog jag till på. 50 :- tycker jag var ett bra pris!

Idag har vi fixat, rensat och sått för fulla muggar här hemma. Lilla E ÄLSKADE att så frön! Hon var väldigt snabb på att öppna fröpåsarna, så de lär komma grönsaker och blommor lite här och där…

Nu ska jag kika runt lite hos er andra och se vad som hänt! Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

onsdag 22 april 2009

Trevlig helg!

Hej!
Trots att de bara är onsdag, önskar jag er alla redan en trevlig helg! I morn kväll bär de av ut med kollegorna på jobbet. Vi ska på stand-up! De blir nåt nytt, och förhoppningsvis jätte kul! På fredag bär de av uppåt till mina föräldrar igen. Lilla E och jag ska klippa oss! Jag funderar som bäst på en ny kort frisyr…får se om jag vågar!?! Lilla E ska för första gången klippa sig…vi får se om hon kan sitta still… ;- )



Må så gott & trevlig helg på er allihop!
/Lina

söndag 19 april 2009

Fiffi på besök!

Hej!
Hoppas att helgen varit bra! Vi har haft en skön helg, men den gick som vanligt alldeles för fort…I morse bar de av till ett av Plantagens varuhus som ligger här i närheten. Jag skulle köpa lite nya blommor, och Lilla E skulle få träffa Fiffi, från tv programmet Fiffi och blomsterfröna!
Har letat fram mitt lilla kar i vit plåt som jag köpte på Jysk förra året. Min favorit! Köpte lite fler penséer, och bellis som jag planterade där i...Lite längre fram ska jag plantera ut några av mina övervintrade pelargoner...

De lilla fågeln som bor i karet är inköpt på GEKÅS…

Hittade dessa fina lila-rosa penséer idag, de matchar kanske inte direkt till vårt röda hus, men de är fina i det vita karet!

De var ganska många små Fiffi fans som väntade på Fiffi…Lilla E tappade nästan hakan när hon gjorde entré!

Först fick alla färglägga en teckning, när vi lämnat in den…

…fick barnen hjälp av Fiffi att så lite frön. Lilla E sådde lite luktärter…

…sen upptäckte Lilla E att Fiffi hade en dragkedja på ryggen!? Hmm…hon petade och kikade intresserat på den, men drog aldrig ner den… som tur va! ;- )

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

fredag 17 april 2009

Möblerna är på plats!

Hej!
Oh, äntligen fredag igen! Den bästa kvällen på hela veckan! :- ) Idag har våra nya utemöbler kommit på plats och jag har nu kollat hur länge vi kan njuta av solen. Idag var de sol till 18.50, och lite ljusare ska de väl bli framöver! Nästa projekt blir att hitta några små fina dynor och en duk. De får bli nästa helgs projekt! Nu är möblerna på plats i alla fall!

Måste också passa på att visa mina fina ljushållare som jag fyndade i Grebbestad på påskdagen. Priset, helt otroligt, 15: -/ st! Får se om jag ska ha dem i anslutning till de nya möblerna, eller på altanen…

Avslutar med en bild på ”blåa blommor” som jag plockade ute i trädgården idag. Nu är de full fart i rabatterna igen!


Må så gott & trevlig helg!
/Lina

tisdag 14 april 2009

Loppisfynd och nya utemöbler!

Hej!
Hoppas att ni haft en riktigt skön påskhelg allihop! Vi har njutit av solen och massor av god påsk mat, och goooodis förstås! Nu är de intagningstopp ett bra tag! ;-)

På min önskelista stod ju ett loppisbesök under helgen, och på självaste påskafton bar de av till cancerfondens loppis i Väjern mellan Hunnebostrand och Kungshamn! Oj, va mycket grejer de hade den här gången!!! Ett besök rekommenderas! Jag hittade de här fina sakerna. Nysilverfaten kostade 5:-/ st! Den lilla tången 20:- och vasen 5:- Vasen fyllde jag och Lilla E med vitsippor som vi plockade ikväll.

Jag tror att den lilla tången är till för socker, men jag är inte säker…söt är den i alla fall!


Projektet med vår nya uteplats för att njuta av kvällssol går framåt! Direkt efter jobbet bar de av till IKEA! Men de blev inte de möbler som jag kikat på från början…

De blev 4 såna här fina plåtstolar istället! Fastnade för dem direkt! Gillar den lilla blomman på sitsen! Till stolarna köpte vi ett litet vitt plåtbord. Nu återstår bara att packa upp och fixa till uteplatsen! Hoppas på en solig onsdagskväll så vi får inviga vår lilla uteplats redan i morgon! ;- )

Avslutar med en liten bild på Lilla E utklädd till påskkärring! Först vägrade hon att klä ut sig, men efter att de klätt ut sig, och målat sig på dagis var de bara SÅ kul! Hon varit utklädd hela helgen... Bäst av allt var prickarna som jag målade i ansiktet…”Meja pjickar” var de första hon sa när hon vaknade…

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
/Lina

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk!

Hej på er!
Idag blir de bara ett litet kort inlägg…här är de mycket att stå i! Jag packar, tvättar och ska snart börja slå in presenter! I morn bär de av uppåt till mina hemtrakter över påsk! Jag hoppas på både god påsk mat och lite nya loppisfynd! ;- )

Må så gott allihop & ha en riktig skön påskhelg!

/ Lina


måndag 6 april 2009

De bor en tupp i buren…

Hej!
Sen i söndags bor de en tupp i min fina bur som jag fick i födelsedagspresent! Ingen riktig förstås, men den ser nästan riktigt ut med sina fina fjädrar. Lilla E som velat fylla buren med allt möjligt, är nöjd med innehållet :- )

Tyvärr har stjärtfjädrarna fått sig en knäck, så de slokar lite...

Less is more gällde INTE när Lilla E och jag klädde vårt påskris i går. ALLA påskägg som vi fått av min faster skulle sitta i!

De blev fint till slut efter viss justering från min sida…5 ägg på en gren är mer än jag kan stå ut med…lite petig är man ju trots allt! ;- )

Min lilla favoritkanin som är inköpt i Danmark för några år sedan håller ställningarna i fönstret mot gatan. I förgrunden skymtar min porslinsblomma som jag fick av svärmor E i födelsedagspresent!

Lite påskpyntat har de blivit i köksfönstret också. Här är de ägg på pinnar som gäller!
Ägg på pinne i närbild!

Utanför köksfönstret har Lilla E och jag planterat lite penséer…Nu är de VÅR!

Avslutar med bilder av 2 fynd från lördagens besök på Gekås i lördags…Underbara blusar för futtiga 89:- De blev 2 i bara farten! ;- )

Må så gott, och ha en bra vecka!
/Lina

torsdag 2 april 2009

Drömmar om en plats i solen…

Hej!
Ännu en arbetsvecka har snart passerat, och snart är de helg igen! Här går de undan! ;- ) Vi har haft underbart vårväder här i flera dagar nu! Som vanligt hinner man liksom inte ställa om, utan svettas i den tjocka vinterjackan och ylleschalen! Kanske är de dags att plocka fram vårjackan…och hoppas på VÅR nu!

I veckan har fått en lysande idé om en ny uteplats här hemma! Vi har nämligen ingen kvällssol på vår altan, utan lapar kvällssol sittandes på kanten av Lilla E:s sandlåda…Inte så bekvämt! Drömmer om en liten och nätt möbel i VITT som vi kan sitta och njuta av den sista solen på kvällarna…Budgeten är inte så stor på mitt projekt, men på IKEA kan man ju få mycket för pengarna. Den här serien utemöbler drömmer jag om nu! ( Bilderna är lånade från IKEA)



Håller nu som bäst på att sälja in projektet hos maken som jag med varm hand överlåter planeringen av underlaget till vår nya uteplats. De går kanske att ställa möblerna direkt på gräsmattan, men jag har lite andra planer… ;- )

För några år sedan fyndade vi trä trallar som man lägger ihop till ett ”golv” kanske kan man använda dem på nåt fiffigt sätt? Ja, vi får se vad min alldeles egne ”Byggare B” säger om dem!


Nu ska jag kika in hos er andra och se vad som hänt sen sist. Sen ska jag börja fila på min inköpslista inför lördagens besök på GEKÅS!!! Den blir låååååång! ;- )
Må så gott &....


// Lina
 

blogger templates | Make Money Online