fredag 29 augusti 2008

Måste bara visa detta…

Hej!
Måste bara vissa detta underbart fina kort som jag fick på posten idag från Anette med bloggen Glitter & Marsipan!!! Tusen tack, jag blev SÅ glad! De kommer att ha första parkett på min tallrikshylla här hemma!

De var skönt med ett break, de är mycket nu… Tvätta, packa och förbereda inför morgondagens bröllop + Lilla E som är på ett strålande humör…Dvs., de ändå hon säger är NEJ, NEJ, NEJ…Men, ja, ja de är väl en fas som går över! Fort hoppas jag! ;- )

Nu önskar jag en trevlig helg och är tillbaka efter vår resa!
/Lina

torsdag 28 augusti 2008

Nytt efternamn, nytt jobb & nya utmärkelser!

Hej på er!
Nu är jag tillbaka igen! De har varit några väldigt hektiska veckor i mitt liv! Även om bloggen är bland de roligaste jag vet, så har den blivit lidande...

Jag har inte bara fått ett nytt efternamn utan också ett nytt jobb på mindre än en vecka! Den 15/9 börjar jag på mitt nya jobb! De ska bli jätte spännande! Tjänsten är en heltid, så de kommer att vara en trött bloggerska som bloggar på kvällarna innan jag kommit in i de nya rutinerna!

Tackar också så jätte mycket för de utmärkelser som jag fått! Jag hinner inte dela med mig idag, de få bli ett senare projekt!

Från tjerna med de härliga bloggarna En grodmammas vardag och Hem & Lycka som jag besöker så ofta jag kan kommer den här:

Från Anette med bloggen Glitter & Marsipan kommer den andra utmärkelsen. Anette är för övrigt en av mina allra första besökare på bloggen som hängt med från start!

Frestar med ytterligare lite mer bilder från bröllopet. Börjar med bilder på brudbågen som jag och mamma klädde med rosor från min mosters trädgård.

Min gulliga och jätte pyssliga mamma gjorde en blomstertårta till bröllopet som stod på presentbordet. Hon har varvat både torkade och färska blommor. På själva festkvällen stod tårtan på ett fint tårtfat med fot. Här på bilderna skymtar dock en ful plastbricka…


Vi gjorde också egna bordsdekorationer. Dessa underbara ljushållare eller vad man ska kalla de hittade vi på rea i Danmark förra sommaren. 10 för de stora och 5 för de små! Vi slog till och tömde nästan lagret! ;- )

Avslutar med lite bilder på våra trycksaker, sånghäften, kyrkoprogram, bordsplacerings askarna och våra risstrutar gjorda av tårtpapper.

Har med bloggen förstått hur liten världen egentligen är! Anna med bloggen My lovely things hade ju sett min man utklädd till Superman när hon besökte Liseberg! Jag fick ett mail till bloggen från en granne till mamma och pappa som halkat in på bloggen av en slump. Hon visste inte att de var jag som bloggade utan förstod de först när hon såg bilden på mig och pappa från 1974. De var min pappa kände hon igen! Så lagom till bröllopet skickade hon med en underbar rosa hortensia och en liten mjuk och go kanin till Lilla E! Tusen tack gulliga grannen M!!!


Ja, då var detta lååååånga inlägg till ända! ;- ) Jag får passa på att önska en trevlig helg redan nu! Vår helg är späckad! På lördag ska vi på bröllop till våra goa kompisar M & G! De ska bli SÅ kul att få se dem! Vi kommer tyvärr inte att kunna vara med så länge på festen för 06.50 på söndags morgon lyfter planet mot Mallorca! Lilla E ska med så smekmånad/ bröllopsresa nja de är de väl inte. Men de ska bli skönt att komma iväg och ladda inför vad som komma skall!

Trevlig helg!
/ Lina

måndag 25 augusti 2008

Fru G lämnar en första bröllopsrapport!

Hej på er!
Nu är jag tillbaka igen efter en helt UNDERBAR lördag! Vilken dag, trots att den var lång, så gick den alldeles för fort! Men jag försökte njuta av allt så mycket som de bara gick!

De blev många tårar, skratt och kramar under dagen och kvällen! De var SÅ kul, och allt blev lyckat trots att dagarna innan var tuffa! Svägerskan var en toppen tärna och Lilla E var bättre, men inte helt bra. Min snälla mamma fick inte se så mycket av festen, när hon försökte underhålla Lilla E på hotellrummet…

Här kommer några bilder till att börja med, de kommer nog lite mer i veckan! Till dess, tack för alla hälsningar och ha en bra vecka allihop!

/ Lina







tisdag 19 augusti 2008

Bröllopspaus...

Hej!
Nu tar jag en liten paus igen från bloggande och kommer tillbaka efter helgens stora begivenhet! ;- )

Om läget är under kontroll? Nja nästan. Min tärna fick i sista stund tyvärr tacka nej till sitt uppdrag. Jätte tråkigt, men min svägerska hoppar in och stöttar mig under dagen istället. Lilla E ligger i 40 graders feber sen igår, men annars är allt under kontroll! :- )

Om, jag kommer att visa bilder? Jodå, de kommer nog lite bilder nästa vecka för er som vill kika!

Må så gott!
/Lina

söndag 17 augusti 2008

Vilken helg!

Hej på er!
Hoppas att ni haft en bra helg! Här har de vart full fart! I går morse stormade sambons kompisar in, de var dags för SVENSEXA!!! De var självaste Superman som lämnade huset när kompisarna bestämt klädsel. Man kan väl säga att kaninerna på Liseberg fick hård konkurrens av den här mannen under besöket i går! :- )

När alla stormat ut och lugnet infann sig igen fikade jag tillsammans med kompisen M, som gifter sig helgen efter mig! Gissa om vi har mycket att prata om??? Eftersom Lilla E slog upp de blå 04.47 på lördags morgon hann jag baka en äppelsockerkaka! Våra äppleträd bågnar av frukt, så här kan de bakas i massor!
Passar på att visa några bilder från min fjärilsbuske som blommar för fullt! Lyckades att fånga åtminstone en fjäril som vilade sig i solen.


De blir mycket växter i dagens inlägg! Nåväl, jag har en enda futtig ros här hemma. Den fick en "köldchock" i våras när snön kom. Den har sett mer död än levande ut under vår och sommar, men så nu plötsligt har den 2 knoppar! Så här vacker är min namnlösa vita ros!

På senaste tid har jag och sambon haft ovanligt mycket tur i spel! Förra lördagen efter att ha ätit middag på Bella Gästis i Hunnebostrand, sponsrade vi judoklubbens tombola! Här vanns de fina grejer vill jag lova! De bästa priset som jag vann förutom krabb spöet till Lilla E var den här fina krukan!

Avslutar med en bild, suddig men dock på mina 2 små älsklingar, Lilla E och vår huskatt Sheela.

Ja, nu närmar sig vårt slutdatum på vårt stora projekt…jag hoppas hinna med ett inlägg till innan lördag. Jag kikar in hos er andra under veckan när tid finns! Må så gott & ha en bra vecka allihop!

/Lina

tisdag 12 augusti 2008

Hej, nu är jag tillbaka...

Helgen har redan passerat och schemat den här veckan är mer än späckat! Har t.o.m. fått lite ont i halsen, men jag hoppas att de beror på att jag pratat med i telefonen! Inga förkylningar nu, tack!

Lilla E och jag har varit hemma idag och vi hade bilen (den hurtige sambon cyklade till jobbet). Vi passade då på att åka till IKEA! Gissa vem som välkomnade oss in på varuhuset om inte självaste Ingvar Kamprad! De var inget särskilt jippo utan han var väl bara på besök. Kul att se honom live! Säga vad man vill, men IKEA är ju ett genialiskt påfund!

Lite bilder ska ni också få se förstås! De blev ett litet loppisbesök i helgen. Fyndade lite billigt porslin. Tänkte byta ute lite av de som jag har i tallrikshyllan när tid finns. Mest nöjd var jag med den rejäla sockerskålen som blev min för 15 kr!

Blev så inspirerad av flera av er andra bloggerskor som gjort kransar av allt möjligt fint från trädgården. I söndags kväll fick jag ett ryck och gjorde en också. De blev med rosmarin och lavendel. Nu pryder den tallrikshyllan och doftar ljuvligt!


Från besöket hos mina föräldrar fick en ny pelargon följa med! Den ser lite annorlunda ut. Om jag minns rätt har mamma fått frön från en väninna som fått tag på dessa i England. Jag tror att de växer vilt där. Kul med en nykomling till samlingen!


Avslutar med en bild på 2 jätte fina hjärtan som jag fick på posten från min super goa kompis M. Tusen tack!!! Du vet precis vad jag gillar! Tanken är att jag ska ha dessa på halsbandet sin jag visade i ett inlägg i juli, en silverkedja med ett hjärta.

Jag önskar er alla där ute en bra fortsättning på veckan! Jag lovar att kika in till er när tid finns…

/Lina

torsdag 7 augusti 2008

Nu tar jag en paus igen…

Hej!
Nu tar jag en liten paus igen men är tillbaka igen efter helgen! I morn åker Lilla E och jag hem till mina föräldrar och hälsar på. Jag ska till frisören och bli ”blond och grann” inför den 23! ;- ) Jag hoppas också hinna med ett loppisbesök! Har vi tur vankas de barnfri middag på lördags kväll med goda vänner! De är ju lyx som småbarns förälder!

Må så gott & trevlig helg på er allihop!
/Lina

söndag 3 augusti 2008

Besök på Gunneboslott, dansk shopping & loppisfynd...

Hej på er!
Hoppas att ni har haft en bra vecka! Här är de fullt upp med vad som komma skall den 23 augusti. Plötsligt rinner bara tiden iväg och de är SÅ mycket att hålla ordning på! Vi har betat av bordsplaceringen och presentationerna om varje gäst i sånghäftet. I kväll har jag gjort programmet till vigseln i kyrkan. Jo, visst min ambitions nivå är SKY hög, men jag tycker de är SÅ kul! ;- )

Bloggande kommer att bli lite lidande framöver, men här kommer en rapport från veckan som gått! Min mamma och jag besökt Gunnebo slott i onsdags morse innan alla andra var där, och innan värmen var outhärdlig! Här kommer en hel drös bilder från vårat besök!



Lovade ju också att visa några av mina inköp från Köpenhamnsresan. Hittade äntligen en zinkburk att ha snöre i. Har satt att flera av er andra haft dessa burkar, nu hittade jag en egen! De små ”etiketterna” i zink får jag använda till nästa års odlingar…

I en av alla Tiger butiker som finna runt om i stan hittade jag den här söta hängaren. De var jätte tung, så den får spikas upp ordentligt! Priset hela 20 dkr!

Ett besök på Søstrene Grenes butik är ju standard. Den här gången hittade jag jätte söta gräddkannor i pastellfärger och brödkorgar som matchade. De lilla kakfatet som kannan står på hittade jag på Tiger för 5dkr. Lilla E har de på sitt rum när hon dukar till kalas!

Avslutar dagens inlägg med vad jag tror är ett av de bästa loppisfynden hittills! Jag har min goa faster B att tacka för detta tallrikar! Vi var tillsammans på en loppis i Hamburgsund. Vi var där länge och vände upp och ner på allt. På väg ut hittade hon dessa 3 tallrikar. Jag kände genast igen motiven och stilen från en av loppisarna som vi besökte i Köpenhamn. Där kryllade de av keramik från Björn Winblad. Vi gav 20:- / tallrik. Dock saknas en av de 4 årstiderna. Hoppas att jag kan hitta den någon annanstans så samlingen är komplett!



Sådär ja, nu är mitt hittills längsta inlägg till ända. Hoppas jag inte tråkade ut er med alla bilder…Jag kikar in hos er under veckan, nu ska jag bli en bättre bloggerska trots att de är många bollar i luften just nu! ;- )

Ha en bra vecka allihop!
/Lina
 

blogger templates | Make Money Online