onsdag 31 december 2008

* * * Gott Nytt År! * * *

Hej!
Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År! Har tagit en liten paus i alla förberedelser inför middagen här i kväll. De blir 3 rätters och tårta till 12 slaget! Förberedde en hel del igår, men har en del att fixa innan gästerna kommer klockan 17.00...

Vi tog en liten promenad till lekplatsen på förmiddagen, plockade lite blåbärsris i skogen och fixade till en liten bordsdekoration. Lilla E som inte gillar förändringar, ville genast ha tillbaka adventsljusstaken på bordet! Kan bara föreställa mig protesterna när jag lägger en duk på bordet ;- )
Dukningen kommer att gå i vitt, silver och blått! De söta små stjärnljusen har jag fått i present av min mamma!

Må så gott!
/ Lina

söndag 28 december 2008

God fortsättning!

Hej på er!
God fortsättning! Hoppas att julhelgen varit bra, och att ni är laddade inför nyårshelgen! Vi har firat jul, ätit julmat och öppnat klappar 4 dagar i rad! Lilla E blev verkligen bortskämd med tomte besök och klappar i år! Hon hade väl nästan lite abstinens idag när vi åkte bara till IKEA och sedan storhandlade inför nyår…

Jag till skillnad från maken som är ledig ska upp och jobba i morgon…Känns väl sådär…Nu har man ju kommit in i att vara ledig! Men, men onsdag och torsdag är lediga dagar igen! ;- )

Idag får ni njuta lite av mina rimfrost bilder som vi tog på en promenad hemma hos mina föräldrar på juldagen. Hål till godo!



Må så gott!
/Lina

söndag 21 december 2008

När fjärde ljuset brinner…

Hej!
Oj, så var de alltså redan fjärde advent och på onsdag är de julafton! Jösses, vad tiden går fort nu! Min ”jul panik” har stillat sig något, och de känns som om jag ligger något så när i fas... Jobbar ända till den 23, så de är fullt upp på kvällarna nu!

Idag har vi varit super effektiva här hemma hunnit med massor! Maken tog sig an den ENORMA tvätt högen och tog med Lilla E och tvättade bilen. Jag städade hela huset och gjorde en ätbar julklapp, och jul pyntade de sista.

Årets ätbara julklapp är Panforte. Länkar till recpetet till den som vill prova. Jag gjorde en sats med vit choklad och en med mörk!

Igår satte vi in granen, och fick god hjälp av Lilla E att klä den. Undertecknad som är lite petig med vart kulorna ska hänga fick verkligen stålsätta sig när de hängde 5 kulor på en gren…Har justerat lite i smyg nu…

Allt hann vi inte med idag! Jag hade tänkt att pynta lite mer utomhus, men mitt fynd på Gekås fick stanna inne. Kolla in stavningen på God Jul…Tryckfels nisse har varit framme. Men de gör inget. Gillar ”korgen” ändå!

Glögg flaskan hamnade bara där av en slump, utomhus hade jag tänkt mig lite kvistar och mossa…
Med tanke på allt som ska göras innan julafton så tar jag en liten paus nu…


/Lina

torsdag 18 december 2008

4 kilo prinskorv och en ny utmärkelse…

Hej!
Ja, de är sannerligen kontraster i dagens rubrik! ;- ) Har just stått och stekt upp 4 kilo prinskorv! PUH! Ni undrar kanske vad jag ska ha all korv till? Jo , imorgon är de jul frukost, knytis på jobbet. På min lott föll…prinskorv!

Har inte så mycket nytt att visa idag. Ni får hålla tillgodo med den nya startbilden och snöfallet!

Från Grodmamman med bloggen En grodmammas vardag har jag fått en här fina utmärkelsen! Tusen tack! Den ska enligt reglerna skickas vidare till 8 andra bloggare…

Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid og forhold! Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, vill ännu flera vänner ha fortplantat sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten och bilden på deras utmärkelse...


Jag skickar den vidare till:


Flickorna på Bellis


Vit Poesi


Glitter & Marsipan


Sara med flera


Spetsar och Volanger


Lilla huset på prärien


Design i tid och rum


Vita ljuva tankar

Må så gott & trevlig helg!!!

/Lina

måndag 15 december 2008

Nu brinner tredje ljuset…

Hej på er!
Oj, va dagarna går fort nu! Har drabbats av lite ”jul-panik”! De är mycket som ska fixas nu! Har gjort en lista med saker som ska betas av innan jul. Ett par saker varje kväll…Någon mer där ute som har en låååååååååååååååång ”att göra lista”! ;- )

Igår skrev jag våra 33 julkort, och beställde lite klappar på nätet. Idag har jag fixat presenterna som ska skickas till en kompis i USA. Är lite sen, men ja, ja dom får väl komma fram efter jul!

I söndags blev vi bjuda på glöggfika hos goda vänner. Fixade snabbt ihop en liten ”gå bort” present! Ett fint ljus inslaget i cellofan, med ett fint band och en liten grankvist!

Bandet köpte jag på Balders Hage i lördags tillsammans med lite annat smått och gott. Inhandlade också lite polkagris randigt bomullssnöre!

Visar lite fler bilder från Gunneboslott. De här charmiga och skeva huset finns vid ladugården. Här brukar tomten husera på julmarknaden!

Enkelt, men fint pyntat med gran i kruka och några äpplen i mossa…

Lusse firandet gick jätte bra i torsdags på Lilla E:s dagis. Hon skötte sig utmärkt som tomtenissa med lyktan i handen! ;- )

Veckan fortsätter i full fart! På onsdag ska vi till Liseberg och njuta av alla fina ljus, och på lördag bjuder makens jobba på bio! De blir tecknat…Lilla E:s första biobesök! Undra hur de ska gå?

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
/Lina

onsdag 10 december 2008

I mitt fönster…

Hej!
Redan onsdag! Dagarna bara rusar iväg! Lilla E har äntligen somnat efter en maraton lång läggning…Orsak, jo en liten lykta som hon ska ha med till dagis morgon. De är ju Lussefirande och hon ska vara tomtegumma... Hittade en liten röd ljuslykta här hemma. Tog ur glaset runt om, och satt i ett batteridrivet ljus. Gissa om de var kul att gå omkring i mörkret med lyktan!? ;- )Inte lika lätt dock att somna med den i sängen…

Idag blir de några bilder tagna från ett av mina fönster i burspråket. Här blommar en amaryllis för fullt just nu! Amaryllisen är planterad i min House Doctor kruka som jag hittade på loppis i somras för en tia!

Hjärtat köpte jag på en grossist utförsäljning i våras, de är så fina tycker jag, och passar att sticka ner både här och där…
Sist men inte minst, mina kaneldoftande kottar! De har jag fått i present av en kompis som köpt dem i USA. De har ett par år på nacken nu, men luktar fortfarande väldigt gott!

Nu har jag klurat ut till vilka jag ska skickar vidare min utmärkelse som jag fick av Dadda med bloggen Design i tid & rum!
Den går vidare till:
Må så gott & ha en riktigt mysig Lucia & 3:e Advent!
/Lina

söndag 7 december 2008

När andra ljuset brinner…

Hej!
Så var redan det andra ljuset tänt i adventsljusstaken! Nu går de undan! Helgen här hemma har varit intensiv och innehållsrik! I går kom en av min av mina bästa vänner på besök med sin man och 2 barn. De blev en heldag här hemma, fika, lunch, långpromenad och ännu mera fika! Lilla E och deras 2 små tjejer höll igång ordentligt. De är födda 2005, 2006 (Lilla E) och 2007!

Idag visar jag bilder på 2 av mina strutar som jag knåpat ihop. Boken som jag rev ut sidorna ur är så fin, så den får ligga framme, uppslagen!
Lita gammal spets och några av mina gamla julgranskulor fick göra strutarna sällskap på fatet.
I brist på grankvistar så fick de bli lite olivkvistar i strutarna…
På våran långpromenad i går gick vi till Gunneboslott. Var bara tvungen att ta en bild på orangeriet…De är ju bara SÅ läckert! Drömmer om ett liknande i miniatyr här hemma i trädgården!
Sist men inte minns har jag fått en ny utmärkelse av Dadda med bloggen Design i tid & rum. Tusen tack, snälla du! Den värmer en trött och hostande bloggerska en söndags kväll som denna!!! Jag får fundera lite på vilka som jag skickar utmärkelsen vidare till...


Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

onsdag 3 december 2008

Granen står så grön & grann i stugan…

Hej!
I dag visar jag lite bilder på 2 av mina fynd från besöket på GEKÅS förra veckan. Den röda plåtkrukan som vår lilla ”köks gran” står i kunde jag bara inte motstå! Pris 19:- Bordet som granen står på är ett gammalt loppisfynd som säkert har 10 år på nacken. Tanken är att de ska bli vitt, men nu får de duga som de är!

Var en liten sväng på IKEA igår och där hade dom redan börjat rea ut julsakerna! Dessa söta små tyg hjärtan fick följa med hem! Lilla E tyckte dock att dom inte skulle sitta i granen…Nu efter att hon sover är de på plats i granen igen! ;- )

Har även satt gamla ljushållare i granen, de är från min mormors mor! Tyvärr är granen lite för vek, så de blir inga ljus i granen. Men de är fina som dekoration ändå!

Här är den andra sidan av hjärtat med en söt liten träknapp.

Här kommer de andra fyndet från GEKÅS. En lampett i plåt med samma mönster som krukan! Pris, hela 7:-! Slog till på 2 direkt…
Maken var inte så pigg på ytterligare spikhål i väggarna, så jag fick helt enkelt ta ner 2 tavlor och hänga dem där. De blev perfekt!

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
/Lina

 

blogger templates | Make Money Online