söndag 19 juli 2009

Dejliga Danmark…

Hej!
Nu är vi hemma igen efter en härlig vecka i Danmark! Så nära men ändå så annorlunda...Oh, va jag gillar Danmark! = ). Vi har bott utanför Ålborg, närmare bestämt i Rebild. Naturen runt omkring var inte alls som man tänker sig Danmark, platt och dant, utan mer som Skottland faktikst. Gröna kullar med massor av betande får!

Vi har gjort utflykter till bla Ålborg och Århus. Men favoriten som vi besökte 2 gånger var super mysiga Mariager! Även kallad Rosornas stad! Här fanns massor av mysiga gamla hus, kullerstens gator och massor av rosor!!! De fanns också många mysiga butiker och restauranger.

I byn fanns en jätte fin antikbutik, men den var tyvärr stängd båda dagarna vi var där...Jag fick hålla tillgodo med att kika in genom fönsterna...Vi stannade vi ett par loppisar under veckan, men de blev inga större fynd. Antigen var de alldeles för dyrt eller så var de bara skräp. En liten ram för 5:- blev mitt ända loppisfynd på resan...

Vi har funderingar på att fixa till vår trappa hemma. Bla saknas en handledare. Vi är inne på att ha ett rep, med hållare. Hittade den här fina trappan som ledde upp till ett galleri i Mariager. Färgerna var behagliga också...


Avslutar med några bilder på underbara stockrosor som blommade överallt i alla tänkbara färger...

Här hemma har mina börjat att blomma också, men jag har inte så många färger. Hoppas att jag kan komma över lite nya fröer till nsäta år! Är de någon som vill byta har jag cerica och mörk lila. De skymtar på bilden ovan!
Hade vi åkte lite senare vet jag en som hade varit framme och tagit fröer... = )
Nu tar jag en paus igen...tiden går alldeles för fort när man är ledig! Kommande vecka är min sista semestervecka...snyft! Men jag ska njuta och ta vara på den! Den kommer att spenderas i föräldrarnas sommarstuga. Jag hoppas på både sol, bad och loppisbesök!

Må så gott & ha en bra vecka!
// Lina

8 kommentarer:

Grodmamman sa...

Ni har ju hunnit med en hel del på er semester! Håller tummarna för att det blir lite bättre väder denna veckan, jag vill ju också sola och bada!:)
Tycker att det är så fint med stockrosor. Hade hört talas om dem, men visste inte hur de såg ut förrän förra sommaren när vi var nere i Skåne. Då visade min svägerska vad en stockros var för något!:)
Kram

chokladblomma sa...

Hoppsan vad tiden går!! Jag ska genast, eller iaf snart, gå ut och ta reda på aklejafrön. Hoppas jag kommer ihåg vilka som var vilka?!?

Fina stockrosor! Jag försökte ngt år med sådana men det gick inget vidare... Har eg ingen riktigt bra plats till dem heller!

Ha en bra semestervecka!!
KRAM

Frida sa...

Hej Lina!
Vilka härliga bilder från er semestertur. Vilken snygg trappa, gillar också färgerna. Vilka fina stockrosor. Hoppas du får en skön vecka!
Kram Frida

Huset vid ån sa...

Tack för titten..vilka underbara stockrosor! Såå fina! ha de så bra i stugan! Kram Therese

Vita små hjärtan sa...

Härliga semesterbilder!
Kram Agnetha

Lilla huset på prärien sa...

Åh... hur tar man fröer?? Jag har en trädgård ganska nära mig med massor av sådana där fina stockrosor. Kanske kunde jag smyga dit en kväll? Sitter fröerna där blommorna sitter eller?

Kram Jenny

Hem och Lycka sa...

Älskar Danmark och åker mer än gärna dit!

kram Mia

Dicksonska våningen sa...

Danmark är så fint! Synd att det är så dyrt just nu...
Det finns mycket att vila ögonen på där, både byggnader och växter :)

Ha en skön semester!
Kram A

 

blogger templates | Make Money Online