tisdag 31 mars 2009

Ett dignande presentbord…

Hej!
Tack för era gulliga grattishälsningar! Efter helgens alla kalas har jag ett presentbord här hemma som inte går av för hackor! ;- ) Fick ytterligare en underbar hortensia, den är cerise, och läcker som en karamell…

De rosa tulpanerna som jag också fick matchar fint! Älskar verkligen blommor, och nu har jag en hel blomsteraffär här hemma, mer eller mindre!

Måste också visa ett av de fina smyckena som jag fick. Halsbandet från perals for girls blev en favorit direkt!

Sist men inte minst…visste ni att allas vår Leila har gett ut en tidning!? Min goa kollega på jobbet hade med den idag. Jag blev helt frälst! Oj, så mycket fint! Frestar med lite bilder…




Fick massor av inspiration från de läckra bilderna!!!! Blev både sugen på att inreda och baka! Nu när kvällarna är ljusa igen kommer energin tillbaka! Kanske kan man förverkliga några av alla projekt!?! ;- )

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
/Lina

lördag 28 mars 2009

Lite äldre sen sist…

Hej!
Hoppas att ni har en bra helg allihop! Här är de stassigt värre! Vi ska ha kalas i dagarna 2 här hemma! Jag har hunnit fylla år en sist… Nu har jag tagit en paus, medan maken och Lilla E köper lite vin till maten. Sen är de full fart igen! 15.00 kommer gästerna!

De är ju alltid trevligt att fylla år, och få presenter förstås! ;- ) Den här underbara hortensian kom grannen i med i torsdags kväll…

Fin färg var de också, vit…den är lite knepig att sköta, den dricker en himla massa vetten märker jag. Men än så länge verkar den trivas fint!

Av lilla familjen fick jag äntligen min efterlängtade fågelbur, eller är det ett växthus utan glas??? Nu står de bara rätt upp och ner utan innehåll i fönstret. Får fundera ut nåt att stoppa i. Lilla E har många bra förslag, sina gossedjur, inneskor och böcker…inte vad jag hade i tanken kanske... ;- )

Som ni ser skulle jag kunna sätta dit ett hänglås för att få behålla mitt innehåll i de! En bra idé kanske!
Måste också bara visa ett av alla fina fynd som jag gjorde i går på en utförsäljning med Miss Dee! Här är ett av de halsband som jag fick tag på. De var HELT hysteriskt, värsta hysterin!!! Men jag lyckade att roffa åt mig en hel del... Får visa lite mer en annan dag.

Avslutar med bilder på tårtan som vi kommer att mumsa på senare i eftermiddag!


Må så gott & ha en fortsatt trevlig helg!
/Lina

tisdag 24 mars 2009

Nu blommar de…

Hej!
Helgen susade förbi här hemma, och nu är de redan onsdag i morgon, igen! Vart tar dagarna vägen??? Snart är vi inne i April! I helgen tillbringade vi massor av tid utomhus. Båten täcktes av och tvättades. Lilla E och jag jobbade inte så hårt, utan njöt av sol och övade på att cykla! Dvs. Lilla E sitter på cykeln och jag puttar på med de fiffiga handtaget där bak…;- )

På väg ut till båten stannade vi för att köpa en cykelpump, Blomsterlandet ligger i närheten så jag hann med en liten sväng. De var pelargon veckor. Oj, va mycket fint de fanns! Jag köpte 2 ”vanliga” att ha i köksfönstret.

Olivträdet som skymtar i bakgrunden har hållit sig fint under vintern i vårt köksfönster. Köpte de för en billig peng förra våren i Danmark.

Ännu mera pelargoner, utanför ser ni lite av vår altan. Oh, vad jag längtar att ta fram trädgårdsmöbeln och fixa där ute!

Plockade in lite forsythia för ett tag sen, den blommar fint i fönstret nu. Tar inte in så stora buketter. För nåt år sedan blev katten helt tokig när hon kände lukten och välte hela vasen…

Lampan som är en ljusstake på fot för värmeljus är en gammal favorit, som hängt med länge! Jag köpte den för 9 år sen på Hemtex för halva priset, och den håller än!

Köpte lite pärlhyacinter i lördags också. De har mellanlandat i köksfönstret på et udda tefat. Tanken är att de ska planteras i min såssnipa…

Avslutar med en bild på Lilla E:s fina strandfynd från lördagens promenad på stranden…

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
/Lina

lördag 21 mars 2009

Uppe med tuppen & tillbaka i bloggvärlden…

Hej!
Efter en intensiv vecka med knapp någon tid för bloggande alls är jag på banan igen! De har varit mycket den här veckan…igen! Nu hoppas jag att nästa vecka blir lite mer ”normal” så att säga! ;- ) Igår var jag så trött att jag efter ett varmt skumbad med Lilla E, och 5 läsningar av Petter & hans fyra getter sov som en stock redan 19.30! Men jag är desto piggare idag! ;- )

Trots en hektisk vecka blev de ett litet snabbt loppis besök med en kollega på jobbet i onsdags i alla fall! En liten söt skål på fot fick följa med hem för en tia, de var allt.

När vi närmar oss påsk får jag fylla på med lite goda påskägg, nu får några trä hjärtan ligga i skålen så länge…
Ett annat uppdrag i veckan var att få i väg mina små paket till vinnarna i utlottningen. Lite försenat kom de i alla fall i väg till de tre vinnarna! Så här såg paketen ut…

Igår eftermiddag kikade jag till alla mina övervintrande pelargoner som bor i vår friggebod/gäststuga. De såg ut att må bra i vårsolen! Hoppas kunna visa lite bilder från stugan längre fram när de är undanröjt och städat!

Här kan man skymta lite av inredningen…den går i den marina stilen…

Avslutar med en bild på tårtan som maken kom hem med igår…Vad vi skulle fira? Jo han har namnsdag idag! Undrar med spänning vad för tårta jag får som fyller 35 lite i nästa vecka om en namnsdags tårta ser ut så här? ;- )

Må så gott & ha en skön helg allihop!
/Lina

måndag 16 mars 2009

Arvegods & vårkänslor!

Hej!
Idag blir de en salig blandning av bilder på arvegods, loppisfynd och lite vårbilder!
I fredags köpte jag nya Allt i hemmet. I ett av reportagen fanns en kruka i silver som verkande lite bekant…

Efter att ha rotat lite i mina gömmor hittade jag min kruka! Efter att ha putsat den men lite tandkräm blev den helt ok!

Krukan är i nysilver och den har till hört min mammas farmor. (De är hennes initialer på krukan). Hon fick den i 50 års present i början av 1900 talet! Tänk om hon visste var den befann sig nu! ;- )


De blev ett litet och stressigt besök på loppisen i onsdags. Först hittade jag inget, men efter ett par varv till dök dessa små fynd upp. En liten såssnipa, och ett salt och pepparkar i ett litet ställ! Priset var helt ok, 10:- resp. 15.-!

Igår hade vi ett helt UNDERBART vårväder! Vi var uppe i ottan och ute i trädgården redan vid 09.00. Maken klippte vår häck, och jag och Lilla E kikade på blommor…

2 små vintergäck hittade vi…

…och massor av snödroppar!


Både jag och Lilla E älskar att rita! Igår kunde vi äntligen plocka fram våra ”ute-kritor” och måla på våra stenplattor!

Jag har ritat av vår lilla katt, och Lilla E ritar Pippi som ni alla kan se ;- )) Vilken hennes älsklingsfärgen är ser ni själva…

Utedagen avslutades med ett varmt skumbad och bastu för hela familjen. Efter all frisk luft och värmen i bastun kröp vi till kojs vid 19.00 allihop!

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

onsdag 11 mars 2009

I love loppis!

Hej!
Idag tänkte jag visa mina loppisfynd från förra veckan. De blev 4 inköp. Mest nöjd är jag för den lilla skyffeln och bortsen! Har sett en liknande hos någon av er andra bloggare. Nu hittade jag ärnltligen min egen för 20:-! Nysilver är de också till på köpet! ;-)

Den ilsket gröna hyllan ska förstås inte vara grön allt för länge till, utan bli...vit! Tror att jag har klurat ut ett bra ställe att ha den på...

Den söta virkade duken för en 10 fick också följa med hem...Den lilla glasformen visste jag inte var de var. Men min kloka mamma upplyste om att de var en gelé form! Aha..då vet jag de!

Fick ju en fin utmärkelse för ett tag sedan från Jenny med den härliga bloggen Hemma på Kråkered! Tusen tack Jenny!!! Nu är de dags att skicka den vidare! Jag skickar den vidare till följande bloggar:

Avslutar med en bild på min lilla glas samling som står på vårt matbord just nu! Har plockat in lite snödroppar idag. Nu känns de som om våren verkligen är här när man kan plocka in egna blommor från tädgården!!!

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
/Lina

tisdag 10 mars 2009

Och vinnarna är…

Hej!
Nu har maken slutfört det ärofyllda uppdraget att dra de tre lyckliga vinnarna i utlottningen. Oh, va kul att så många ville vara med och tävla! Nu har jag dessutom en massa nya bloggar att besöka, jätte spännande!!! Nu ska jag inte hålla er på sträckbänken längre…

Vinnarna är…

1:a pris gåt till Tezz med bloggen Kämpegården!

2:a pris går till Lotta med bloggen Söta prickar!

3:e priset går till Annica med bloggen Chokladblomma

Stort grattis till vinnarna, och glöm inte att maila mig era adresser så jag kan skicka vinsterna!

Må så gott!
/Lina

torsdag 5 mars 2009

Bloggen fyller 1år- nu blir de utlottning!

Hej!
Tiden går fort när man har roligt! Så sant som de är sagt! I morgon är de ett år sedan jag gjorde mitt allra första trevande inlägg på här bloggen…

Lottar ut 3 vinster, och tävlingen pågår tom måndag 9 mars klockan 24.00. Vinnarna presenteras på tisdag den 10 mars! Lämna bara en liten kommentar så är du med och tävlar. Lycka till!

Första pris är bokstaven X tillsammans med ett litet vitt trä hjärta.

Andra pris är en hemmagjord kedja med klämmor och ett litet hjärta i tråd med pärlor.

Tredje pris blir 4 små betong hjärtan…

Må så gott & trevlig helg önskar jag redan nu...Vi har en hektisk vecka här hemma...Snart tillbaka igen!
/ Lina


 

blogger templates | Make Money Online