onsdag 29 juli 2009

Back in business…

Hej!
Nu är jag tillbaka igen, de blev en rätt så lång paus...veckan i stugan har passerat, och jag är tillbaka på jobbet igen...Har mer eller mindre kommit in i den vanliga lunken, men oj va man var nollställd på måndag morgon...de var som om jag inte suttit vid mitt skrivbord på flera år... Ett gott betyg på att man verkligen haft semester antar jag! ;- )

Maken och Lilla E är lediga även denna veckan. I går morse åkte de iväg med kusinerna + svågern och svägerskan i båten. Fick en hel eftermiddag och kväll för mig själv! Lyxigt värre! Jag började med en liten shoppingtur, såklart! :- ) Hittade en fin tavla på Plantagen, 1/2 priset på den var de, så den kostade 20:-! Vart jag ska ha den vet jag inte, men fin var den! Till min nya väska som jag inhandlade i Danmark hittade jag fina små sminkväskor att ha till på Rusta!

Ny väska och ny sminkväska, ja de är nästan som att börja skolan igen...Helgens projekt blir att tömma den gamla väskan, och så blir de väskinvigning nästa vecka!
Passade också på att ta upp en rottingfåtölj som jag köpt på loppis för en 10:a! Den har stått i källaren i många år, men nu har den fått komma upp! Maken var förstås inte glad, så jag passade på när han inte var hemma...

Visst den är sliten och lite trasig, men den är stabil och går att sitta i! En dyna ska inköpas och ev nån kudde också. Sen blir de hur bra som helst!

Just nu hänger bara ett kuddöverdrag på fåtöljen. De köpte jag på Systrarna Green i Ålborg. De fanns även överkast...SÅ fina. Men med valuta kursen blev de lite dyra tyckte jag....

I kväll kom maken och Lilla E hem, berättade innan han hunnit komma in att hans "favorit" fåtölj nu stod i vardagsrummet...Inga glada miner...men tänk, när han väl fick se den på plats, så var kommentaren " Ja, de blev ju riktigt bra"...Oh, karlar..de visst jag ju redan innan att de skulle bli! ;- )


Tack till alla er som kikat in och lämnat en liten hälsning i sommar, jag har inte varit så himla bra på att skriva hos er...Lovar att kika in och skriva en rad i veckan!

söndag 19 juli 2009

Dejliga Danmark…

Hej!
Nu är vi hemma igen efter en härlig vecka i Danmark! Så nära men ändå så annorlunda...Oh, va jag gillar Danmark! = ). Vi har bott utanför Ålborg, närmare bestämt i Rebild. Naturen runt omkring var inte alls som man tänker sig Danmark, platt och dant, utan mer som Skottland faktikst. Gröna kullar med massor av betande får!

Vi har gjort utflykter till bla Ålborg och Århus. Men favoriten som vi besökte 2 gånger var super mysiga Mariager! Även kallad Rosornas stad! Här fanns massor av mysiga gamla hus, kullerstens gator och massor av rosor!!! De fanns också många mysiga butiker och restauranger.

I byn fanns en jätte fin antikbutik, men den var tyvärr stängd båda dagarna vi var där...Jag fick hålla tillgodo med att kika in genom fönsterna...Vi stannade vi ett par loppisar under veckan, men de blev inga större fynd. Antigen var de alldeles för dyrt eller så var de bara skräp. En liten ram för 5:- blev mitt ända loppisfynd på resan...

Vi har funderingar på att fixa till vår trappa hemma. Bla saknas en handledare. Vi är inne på att ha ett rep, med hållare. Hittade den här fina trappan som ledde upp till ett galleri i Mariager. Färgerna var behagliga också...


Avslutar med några bilder på underbara stockrosor som blommade överallt i alla tänkbara färger...

Här hemma har mina börjat att blomma också, men jag har inte så många färger. Hoppas att jag kan komma över lite nya fröer till nsäta år! Är de någon som vill byta har jag cerica och mörk lila. De skymtar på bilden ovan!
Hade vi åkte lite senare vet jag en som hade varit framme och tagit fröer... = )
Nu tar jag en paus igen...tiden går alldeles för fort när man är ledig! Kommande vecka är min sista semestervecka...snyft! Men jag ska njuta och ta vara på den! Den kommer att spenderas i föräldrarnas sommarstuga. Jag hoppas på både sol, bad och loppisbesök!

Må så gott & ha en bra vecka!
// Lina

söndag 12 juli 2009

Nu tar jag en paus…

Hej!
Nu tar jag en liten paus, och är tillbaka om en vecka igen…Vi packar de sista nu ikväll, för att i morn bitti åka till Danmark! Min klocka ringer vid 05.00 i morn. Hu, de är tidigt när man har semester vill jag lova!

Idag får ni hålla tillgodo på några bilder av min enda ros som jag har här hemma…i år fick den bara 2 knoppar… Den första blomman var utblommad när vi kom hem från Småland, och knopp nummer 2 har jag njutit av här hemma i dag…

…ja underbart är kort! = )

Må så gott & ha en bra vecka!
//Lina

fredag 10 juli 2009

Skepp o´hoj!

Hej på er!
Nu är vi tillbaka hemma på torra land igen! Vi har haft några härliga dagar i båten. Vädret har varit helt ok ut med kusten, de var först igår som vi fick dra på oss regnställen…Att segla med en MYCKET envis liten 3-åring tar på krafterna mellan varven, men också väldigt kul! Här kommer en liten bild på vår lilla seglartjej!

Medan Lilla E har spanat efter måsar och krabbor har mamma spanat på vackra hus och rosor…


De här vackra huset med tillhörande grind passerande vi på en promenad på Marstrand.

Drömmer om ett nytt och vitt staket här hemma, och gärna med en sån här fin grind…

På Hälsö passerade vi de här ljuvliga rosorna…Rosor och pioner står högst upp på min önskelista till trädgården här hemma!

Den här rosen såg lite kul ut, titta på de små hålen på alla blombladen…Man undrar vem som varit framme?

Lite shopping och ett loppisbesök hann jag också med under dagarna till sjöss! Tack snälla E för att jag fick följa med på ett loppisbesök i Skärhamn! Får visa lite bilder på mina fynd längre fram…Nu ska jag kika in hos er andra och se vad ni haft för er!

Må så gott!
// Lina

lördag 4 juli 2009

Loppisfynd och en bloggdate…

Hej!
Hoppas att ni har de bra allihop! Här har vi nu semester hela familjen och njut er i fulla drag! ;- ). Tidigare i veckan kom jag och Lilla E hem från vår resa tillsammans med mina föräldrar! Vi hann med en allt vi planerat och tom en sväng till Öland! Vädret kan vi inte klaga på! Småland visade upp sig från den soliga och varma sidan. Puh!

Första stoppet blev som planerat loppisen i Moheda. Vi rullade in precis lagon tills att de öppnade klockan 12…Jösses va mycket fina grejer de fanns! De fanns inget utrymme att köpa några större saker, men de fanns SÅ mycket fint att köpa…Soffan och den gula skolbänken hade jag gärna tagit med mig hem…

Miljön på gården var så mysig, och så de här med att de hängt upp gammalt porslin i träden…vilken himla härlig ide´!!!

Har inte introducerat idén här hemma ännu, men man blev ju sugen på lite dinglade porslin här hemma också…

Mina föräldrar tyckte också att stället var helt fantastiskt! Vi stannade en bra stund oh gick och kikade i alla bodar och i den stora ladugården. Mellan varven fick vi ta oss en fika i den mysiga trädgården…

Här kommer en annan fiffig idé att använda sina tallrikar på…

…kanske nåt att anamma här hemma också? ;- )

Här kommer lite smakprov på mina inköp, tavlan i bakgrunden hittade jag för 25 :-! Noterna hittade jag på en annan loppis vi besökte utanför Vimmerby! Tror inte jag har hjärta att riva ut sidor i häftet, de får nog vara som de är…

Eftersom vi inte hade allt för mycket plats i bilen fick de bara bli lite småsaker som fick följa med hem…Har lite mer som jag inte hunnit fota ännu…

En annan höjdpunkt på resan var att få träffa en bloggvän, live! Anette med bloggen Villa Grönskog som jag bloggat med sen jag startade….Tusen tack Anette för att vi fick komma och hälsa på! De här mysiga besöket glömmer ingen av oss i första taget! Anettes Lilla A och min Lilla E fann varandra direk,t och hade SÅ kul tillsammans! De var en fröjd att se dessa små yrväder tillsammans på gräsmattan!

Fick 2 jätte fina presenter av Anette. Ljuset i den fina trådkoregn tände vi igår kväll...Nu börjar de att skymma igen... Och Lilla E äalskar sitt diadem!!! De har hon på sig när hon dansar loss till sin favorit Cd med Abba…Snacka om att hon är en Dancing Queen…

I morn packar vi väskorna igen, den här gången bär de av ut på böljan den blå med båten. Vi får se hur långt vi kommer. Första stoppet i morgon blir Marsstrand om allt går som de ska!

Nu blir de ett litet uppehåll igen…tack snälla ni som tittar in och skriver en rad! De är alltid lika uppskattat!

Må så gott!
//Lina
 

blogger templates | Make Money Online