onsdag 26 augusti 2009

Partaj på gång!

Hej!
Hoppas att ni har de bra allihop! Här är de lite stressigt för tillfället! På lördag blir de stort partaj här hemma i trädgården. De blir 75 års fest ( 35-40 år)! De blir tält på gräsmattan eftersom vi bor i ett litet hus som bekant =).

Idag har vi inhandlat öl, vin och avec + desserten! I morgon kväll blir de STORhandling! Vår gulliga granne passar Lilla E så vi kan handla i lugn och ro! De är ju en del att komma ihåg från listan! Vi följer väderprognoserna med spänning här hemma...och ber till högre makter om uppehåll! Nu tar jag en liten paus och är tillbaka igen efter festligheterna!

Måste visa en bild på den underbara buketten med Malva som jag fick av min mamma i lördags. De är lika fina idag! Som karameller nästan! Nästa år ska de odlas Malva här hemma i trädgården också! Ha en fortsatt bra vecka & en trevlig helg!

måndag 24 augusti 2009

Tillbaka i verkligheten igen...

Hej!
Hoppas att ni haft en riktigt bra helg allihop! Vi, maken och jag är tillbaka i verkligheten igen efter vårt firande av vår allra första bröllopsdag! De var så skönt att komma iväg bara vi två, och bara få njuta i lugn och ro. Vi bodde SÅ himla fint på Stenungsbaden...Jag skulle lätt ha kunnat flytta dit! = ) Vi fick bo i rummet med de passande namnet Freedom!

Först blev vi lite besvikna när vi skulle få bo i ett fristående hus och inte på själva hotellet, men med facit på hand är vi så nöjda! De var bra drag i nattklubben, och de hade stört vissa gäster förstod vi när vi checkade ut!

Ja, de är inte varje dag som man sover i ett rum helt inrett med Ralf Lauren och Gant minsann...Oh, de var så fint! Tom maken blev tagen av allt! Och mitt upp i allt har han nu lovat att vi ska anamma den marina stilen i hallen både nere och uppe här hemma. Äntligen ska vår rosa tonade panel bli vit! Tjhooo!

Fick upp ögonen för hur snyggt de var med matt kakel i badrummet...de syns inte så bra på bilden, men de var nåt jag skulle kunna tänka mig!

Huset vi bodde i hade 10 hotell rum och tillhörande kök och bibliotek minsann. Tanken är väl att ett större konferens sällskap kan bo här lite avskilt...

På väg upp till andra våningen där vårt rum låg möttes man av de här läckra ljusinsläppet i taket!
Från köket kom man direkt ut på altanen där diverse TripTrap möbler fanns...oh, de är ju SÅ fina och SÅ dyra! Men drömma kan man ju alltid! =) Nu var vi ju inte bara på hotellet utan också på Salt & Sill! Där njöt vi av vår 3rätters middag som var en av de många bröllopspresenter som vi fick förra året! De blev lax till förrätt, marulk till varmrätt och en Crème Brûlée till dessert....Mmmmm, de var smasken! Ha en bra vecka allihop!

fredag 21 augusti 2009

Sköna gröna fredag...

Hej!
Oh, så härligt med helg igen! Fredagar är ju den allra bästa dagen på hela veckan!!! Arbetsveckan är avslutad och hela helgen ligger framför en! I like = ) Idag blir de varken loppisfynd eller pyssel som jag visar bilder på! Nej, bara gröna härliga blad med vattendroppar...

Vi har bara slappat här hemma i eftermiddag, ätit middag och sen blev de en sväng med Lilla E på cykel runt kvarteret. De tar ganska exakt EN timma...Hon ÄLSKAR sniglar nämligen. De ska plockas upp och pratas med...detta gäller dock bara vinbärssnäckor. Mördarsniglarna som hon hört att vi vuxna inte gillar trampar hon på...så där mysigt att få på skorna...

Eftersom de regnat idag på förmiddagen så var de ganska många sniglar ute på promenad...Nåväl nu sover hon gott!

Ja, annars laddar väl jag och maken lite lagom inför vårt firande av vår första bröllopsdag i morgon. Den är egentligen på söndag den 23:e, men vi åker i väg i morgon. De blir 3-rätters middag på Salt & Sill på Klädesholmen, och efter de övernattning på Stenungsbaden. Lilla E stannar här hemma med mormor och morfar! De ska bli så kul att komma iväg på tu man hand! Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!!!

onsdag 19 augusti 2009

Smålänska fynd och en torkad pion...

Hej!
Oh, va skönt att onsdagen är gjord! Nu är de snart helg igen...Längtar lite extra till den här helgen eftersom jag och maken firar vår allra första bröllopsdag! =) De blir en övernattning på tu man hand och ett restaurangbesök! De känns väldigt lyxigt!

Idag blir de lite bilder på mina fynd från besöket i Vimmerby för snart 2 veckor sedan. Köpte de här fina örngottet för 10:-. Planen är att försöka sy en lampskärm. Lampfoten som jag ska använda köpte jag på en loppis i Hamburgsund i sommar. 5:- kostade den, så de blir en himla billig lampa!

Har någon händig själ där ute tips på hur man syr en lampskärm tar jag tacksamt emot tips! I nederkant skymtar den lilla fina duken som jag vann i ett lotteri på loppisen!

Till min ostkupa hittade jag ett oval rostfritt fat, och sen en stor och rejäl bricka. Gillade mönstret på brickan. En ännu större variant fanns faktiskt i huset som vi bodde i under besöket i Småland. Men den är något mindre, men rymmer mycket! Perfekt att bära ut fika på altanen!

Avslutar med en bild på en liten pion som jag torkat, de blev så fin i den lilla vasen av fattigmanssilver på hyllan. Nästa år ska jag torka fler! Nu önskar jag er en fortsatt bra vecka!

söndag 16 augusti 2009

Nu blommar de!

Hej!
Hoppas att helgen varit bra! Här hemma blev precis som jag skrev tidigare i veckan, Lisebergs besök i fredags, storstädning igår, och i dag var vi på 3 års kalas! Känner mig helt slutkörd, fattar ingenting... de måste vara städningen som tog på krafterna! = )

Eftersom mitt förre inlägget var så himla beigt blir de desto mer färg nu! Mina pelargoner är så sena med blomningen, men nu jäklar blommar de för fullt! I förmiddags var de soligt och skönt, en stund. Då var jag ute med kameran i högsat hugg!


Har 2 övervintrade Mårbacka någonstans, men jag vet faktiskt inte var de är...jag tycker alla de rosa ser likadana ut...Tror dock inte att de finns här i lådan vid köksfönstret!

Mårbacka eller inte, de är fina all ihop tycker jag! Njuter i fulla drag! De är ju lite kul att de flesta är övervintrade från förra året! Men jag ligger i lä, minns inte vilken bloggerska de var nu, men hon hade i alla fall en pelargon som var 17 år!

Jag övervintrar alla pelargoner i vår friggebod. När vi köpte huset var den ett förråd som vi sedan gjorde om till gäststuga. Men som numera återigen liknar ett förråd...Men, vi ska återställa de igen till gäststuga. Då ska ni få kika in!

Nu är de läggdags för mig! Bäst att ladda inför en ny arbetsvecka! Ha en bra vecka allihop!

torsdag 13 augusti 2009

Pyssel & knåp...

Hej!
Idag tänkte jag visa lite bilder av de jag pysslat med under semestern, inte så fasligt mycke, men lite i alla fall! = ) I boken "Inred ljust och lantligt" som jag köpte i somras, och som jag nästan tittar i varje kväll hittade jag fina vimplar som man kunde göra själv. De är gjorde av notpapper och blad från gamla böcker. Jag har haft turen att hittat notpapper på ett par loppisar i sommar!

De var inte alls svårt, och de gick rätt så snabbt att sno i hop vimplarnna! Med hjälp av en mall som jag gjorde i hård kartong klippte jag ut flaggorna. De vek jag sedan på mitten med snöret emellan. Jag hade god hjälp av Lilla E som var en hejare på att limma med limstiftet = )

Pyssel nummer 2 som jag visar är en krans av brudslöja. Vi har en enorm perenn brudslöja här hemma på tomten. I år var jag hemma när den var som finast, då bidde de en krans. Den ska små småningom ta plats på tavellisten ovanför vår ena soffa.

Just nu ligger den och torkar på mitt lilla planteringsbord i zink som jag köpte tidigare i sommar. Jag hittade de på Coops rea för 149:-. Först hade jag tänkt att ha de ute, men nej så blev de inte! I framkant ser man skymten av en ljusstake som jag hittade för en 20:a i Danmark.

Ja, då var även den här arbetsveckan snart över, min tredje efter semestern! De är inte klokt vad tiden går fort! I helgen ska vi vara på hemmaplan, de blir besök på Liseberg i morgon kväll och barnkalas på söndag. Där emellan ska jag hinna storstäda här hemma...de har ju blivit lite si och så med städningen i sommar! Jag önskar er alla en trevlig helg!

måndag 10 augusti 2009

Hemma igen...

Hej!
Hoppas att ni haft en skön helg allihop! Vi är tillbaka igen efter en toppenhelg i Småland! Bilen styrde mot Låxbo på fredag eftermiddag, och väl framme blev de middag på altanen och sedan lite fredagsmys i en sk. "grillkåta"! Den var hur mysig som helst, alla 10 fick gott och väl plats kring elden. Nu drömmer vi alla om en alldeles egen liten " grillkåta"! =)

På lördag efter frukost packade vi in oss i bilen, och började med ett besök i Vimmerby. Staden var jätte mysig och vi hann med både lunch och shopping! Jag hittade också ev en slump en loppis. Hela tjocka släkten intog affären. De var förstås jag som handlade mest...och VANN en duk på deras lotteri!

Vi besökte också "Katthult" där Emil filmerna spelade in, och visst kände man igen sig! Men alla barnen undrade förstås var Emil var...


Framför huset växte de här superfina tistlarna (?) Är de någon där ute som vet vad de heter? Är de en perenn växt?

Blev sugen på att försöka plantera några här hemma i trädgården...

De blev också ett besök i "Bullerbyn". De 3 små husen på rad var jätte fina... Fastnade för den här grinden som tillhörde Norrgården!

Sist men inte minst, en bild på statyn av Astrid som skrivit alla dessa fantastiska berättelser!!!

Ja, de var väl vår helg i korta drag. Vi var hemma igår kväll igen, och de var 3 trötta, men nöjda resenärer som somnade vid 21.00- allihop! Ha en fortsatt bra vecka allihop!


torsdag 6 augusti 2009

Hej!
Så var de torsdag igen, veckan går i rasande fart mot helg, igen! Härligt! = ) Håller tummarna hårt att de fina vädret håller i sig så man hinner njuta av solen och värmen! I helgen ska vi faktisk åka till Småland, igen! Vi ska till Låxbo, de ligger strax utanför Vimmerby. Vi åker tillsammans med min mans bror och hans familj + svärmor. Jag hoppas att vi hinner med att se Katthult, "Bullerbyn", Mariannelund och Vimmerby den här gången!

Korgstolen som fick komma upp från källaren förra veckan är nu färdig och klar! När jag och min mamma var på IKEA i förrgår köpte jag en dyna + en kudde. Har kikat på dessa kuddar med monogram länge, och nu slog jag äntligen till!

Tycker att korgstolen har så många fina detaljer...Gillar benen mest! ( Är man lite knäpp nu eller?)

Avslutar med en bild på ett litet loppisfynd från Skärhamn. Vi var där med båten i sommar! Min mamma har en väninna där. Hon kom och hämtade den loppistokiga seglaren och tog med mig på loppis! Tusen tack E, de var så kul! Bla köpte jag den här lilla madonnan för 10:-...Köpte även en hel bunt med notpapper! Har hunnit att pyssla lite med dom, men de får ni se nästa vecka!

Nu önskar jag er alla en trevlig helg med massor av sol & värme!!!



tisdag 4 augusti 2009

Ostkupa & en mjölkhink!

Hej!
Hoppas att ni inte har regnat bort! Här har regnet nästan öst ner hela dan! Nu på eftermiddagen och kvällen håller de äntligen upp. Nu håller jag tummarna hårt för lite solsken! =) Idag tänkte jag visa några bilder på mina 2 inköp från loppisen i lördags på Heden. De blev bara 2, men jag är nöjd och de var inte så dyra...Ostkupan saknar fat, men jag gillade den direkt! Jag har ju lärt mig att inte tveka, utan slog till bums!
Nästa projekt blir att hitta ett fat som den kan passa till. Glas eller nåt "silvrigt" skulle passa fint tror jag!

Inköpt nummer 2 blev en gammal mjölkhink, den står än så länge bara ute på vår förstukvist. Men jag ska nog klura ut nåt bra ställa att ha den på!

Våra vinbär är så röda och fina nu! I morn ska de göras saft här hemma. De blir vinbär + rabarber! Mmmmm...

Min mamma är hos oss den här veckan för att Lilla E ska få en mjukstart på dagislivet igen...Lyxigt värre! I kväll har jag och mamma varit på en liten tur alldeles själva. Vi kollade in reaspurten i ett par butiker, och sen bar de av till IKEA. Jag hittade en dyna till min korgstol och en kudde att ha i. Ja, sen blev de som vanligt servetter och lite annat smått och gott!


söndag 2 augusti 2009

Äpplepyssel…

Hej!
Hoppas att helgen varit bra! Vi har haft en lugn och skön helg här hemma. För en gångs skull känns de som om de varit en riktigt lång helg. Annars tycker jag att de brukar gå så himla fort!

Vi har haft varmt och skönt väder här idag, så vi har varit ute nästan hela dan! Härligt! Jag och Lilla E har skördat lite rabarber och gjort en paj. Hoppas kunna göra lite saft också senare i veckan.

Igår var Lilla E och jag på en liten utflykt in till stan och besökte loppisen på Heden. De var massor av folk när vi kom inte helt lätt att fynda med Lilla E som hellre vill till lekplatsen...2 inköp blev i alla fall, de får ni se senare i veckan!

I dag blir de lite bilder på lite pyssel med äppelekart. Bilderna ser nästan lite höstlika ut tycker jag...

Ja, nu önskar jag er alla en bra vecka, och så hörs vi av!


 

blogger templates | Make Money Online