tisdag 29 september 2009

Ljungen är på plats...

Hej!
Hoppas att ni haft en bra helg! Här går tiden undan vill jag lov, redan onsdag i morgon!? Förra veckan var hektisk, men också väldigt kul! De blev både shopping i Stockholm och sedan inflyttningsfest med nattklubbsbesök på lördagen. De tillhör ju inte vanligheterna nu för tiden precis... =)

Imorse hade vi nästan frost här hemma, väl hemma från jobbet gjorde jag en insats och räddade alla mina pelargoner. De är nu uppragna och nedklippta. Än så länge står de bara i vårt cykelskjul, men ska så småningom in i friggeboden. De är ett himla jobb, men de är ju så kul till våren när de förhoppningsvis överlevt och ska planteras ut!

Nu dominerar ljungen i min låda under köksfönstret och i lite andra krukor och urnor här hemma. Har en hel del kvar att röja undan, men de får bli helgens projekt tillsammans med Lilla E:s 3 års kalas...ja de rullar på den här helgen också!

Idag fick jag en glad överraskning på jobbet...De här fina gamla fönstret hade en kollega under armen i morse när han kom!

Höstens projekt är att fixa och röja i vår minimala hall, då ska fönstret upp som en anslagstavla! Ett glas sitter kvar, och så får de bli. I de andra "hålen" ska jag sätta hönsnät. Tanken är att måla karmen vit, men vi får se. Väggarn i hallen ska ju också bli vita...

Hittade lite gammal snirklig text i ena kanten...man undrar ju förstås vart fönstret har suttit en gång...får luska lite i morgon! Nu ska jag kika in hos er andra! Ha en fortsatt bra vecka!


onsdag 23 september 2009

Mycket på gång!

Hej!
Hoppas att ni har de bra där ute allihop! Här är de full fart! Lilla E var tillbaka på dagis idag igen, och de var full fart från start! Skönt! Nu är de min hals som spökar, men jag kurerar mig så gott de går! Har INTE tid att bli sjuk nu! =) I morn bär de av till Stockholm med 2 av kollegorna på jobbet. Vi ska på en workshop, men också hinna med lite shopping, god mat och vin! De blir övernattning på hotell också, lyx för en trött mamma! På fredagskväll har vi vänner på besök här hemma, och på lördag ska jag och maken på en inflyttningsfest...Mycket på gång!

Idag får ni hålla tillgodo med en äppelbild! Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!!!



måndag 21 september 2009

Happy wife, happy life...

Hej!
Happy wife, happy life....Dessa kloka ord ingick i ett av talen som läste upp på vårt bröllop förra året. Och visst ligger de nåt i de?! =) Jag var en väldigt Happy wife förra veckan när maken kom hem från Paris med ett par vita Converse!

Har övat mig i ett par icke original inköpta på Intersport i Vimmerby för 100:- i höst, och de har gått alldeles utmärkt, men de är klart att ett par original smäller ju högre! De ligger nu fint nedpackade i lådan, och kommer fram till våren igen...

Mina 2 scarfar/sjalar som jag "beställde" ser ut så här! Jag blev jätte nöjd med dessa också. Sen om de är typiska franska scarfar vet jag inte, men jag gillar dem!!! Den blommiga har hängt kring halsen idag!

Tack för hälsningarna till Lilla E...hon har varit hemma idag med sin pappa, och imorn stannar jag hemma... Igår hostade hon så hon kräktes, och tjippade efter andan...Riktigt läskigt! Kvällar och nätter är värst. Vi har mjölkförbud nu eftersom de är så slembildande. Peppar, peppar har inte hört nåt hostande än så länge...Nu ska jag kika runt hos er andra, och sen måste jag ju bara se vad Anna Anka säger för "kloka" ord på TV3 klockan 21.00. =)


lördag 19 september 2009

Förkylt...

Hej!
Idag blir de ett litet kort inlägg...de är förkylt här hemma. Värst är de med Lilla E. Jag hoppas att de bara är en förkylning och inte nån svininfluensa! Igår när hon kom hem från dagis somnade hon på soffan och den lilla näsan rann som en kran...Idag har hon varit pigg på dagen, men nu ikväll har hon fått en hemsk hosta...

Visar lite bilder på härliga tomater, pumpor och pysalis som mina föräldrar har odlat! En salig blandning! =)

Dom bruna tomaterna som skymtar i skålen heter chokladtomater...Mmmm! Nu ska jag kika runt hos er andra och se vad ni haft för er. Nu önskar jag er en fortsatt trevlig helg!


tisdag 15 september 2009

Helgen som gick...

Hej!
Nu är jag tillbaka igen, pausen blev inte så lång, men den var välbehövlig...Ibland räcker bara tiden inte till, även om de är roliga saker lockar och drar! Lilla E och jag var uppe hos mina föräldrar i helgen och då passade jag på att ladda batterierna ! =)

Mina föräldrar bor på landet med skogen inpå knuten, men har även en stuga vid havet bara 10 minuter därifrån med bil...tokigt nära, men så är de...Så Lilla E och jag fick både havs och lantluft i helgen. Utsikten från mitt favoritställe över Bovallstrand njöt jag av i fulla drag. Min pappa höll Lilla E aktiverad med stenkastning och måsmatning!
Hemma i trädgården fanns de fortfarande gott om smultron,eller jordgubbar som Lilla E envisas att kalla dom! Lyx att plocka hur många man vill direkt från mormors hand och in i munnen!

En liten tur i svampskogen hann vi också med! Både Lilla E och jag var lyriska när vi med hjälp av min snälla pappa hittade några bra kantarellställen! Lilla E var en hejare både på att plocka och rensa, men inte att äta...så mer svamp till oss andra!

Nu väntar jag spänt på maken som varit i Paris över helgen med sin bror och mamma. De har ryktats om ett par vita Converse, och 2 sjalar som jag mer eller mindre beställt. =) Ja, vi får se vad som finns i väskan när han kommer hem! Ha en fortsatt bra vecka! Nu ska jag kika in hos er andra och se vad ni haft för er!

onsdag 9 september 2009

Jag tar en liten paus...

Hej!
Hoppas att ni har de bra allihop! Här är allt bra, men inspirationen och framför allt tiden tryter..Tar en liten paus och är tillbaka snart igen! Önskar er alla en...

lördag 5 september 2009

Lördags morgon...

Hej!
Så var de helg igen, så skööööönt! Den var efterlängtad! Festen förra veckan satte verkligen sina spår. De märks att man är på god väg att bli medelålders =)!

Vi har inga särskilda planer för helgen. Först hägrar en lång frukost och sen läsa tidningen i lugn och ro. Ja, nåväl så gott de går med vårt lilla yrväder här hemma! Vi har fundereingar på att åka ner till Freeport i Kungsbacka. Idag och morn är Mumintrollet på besök. Tror att Lilla E skulle gilla de! Hoppas nu bara att hon inte hittar någon dragkeja i mumindräkten...När vi träffade Fiffi med blomsterfröna hittade hon ju en dragkedja i den dräkten, de var spännande =)

Har en hel de loppisfynd från sommaren som jag inte visat ännu. Här är ett av dom. En liten söt psalmbok som jag köpte för en 5:a. Lilla E älskar att bläddra iden. Antar att hon gillar de tunna pappret i den, de är ju så mjukt...

På de lilla planteringsbordet i zink ligger just nu en bukett med vallmokapslar som jag fått av min mamma. De är så vackra i all sin enkelhet. Nu gäller de att ta hand om alla frön som sprätter ut dom !

Nu önskar jag er alla en riktigt skön helg! Ska kika in hos er andra när både fukost och mumintrollsbesök är avklarat!

tisdag 1 september 2009

Trötta men nöjda jubilarer...

Hej!
Nu först är jag tillbaka och kan lämna en rapport från helgens fest, jösses vad de tog på krafterna! =) De är först idag som jag känner att krafterna kommit tillbaka igen! De var ju ett ganska stort projekt som vi tog oss an...37 personer sammanlagt var vi här hemma i lördags, varav 12 var barn! Men de gick bra, trots kulingvindar och skyfall, men som tur var sken solen mellan varven också!

Rivstartade på fredag kväll med att förbereda allt inför pasta salladen som vi bla bjöd på. Jag kokade så mycket pasta att vår spishäll blev överhettad!!! Den var skållhet och bara blinkade...Gissa om kocken blev något stressad! Men efter att den fått svalat så kunde jag fortsätt att koka pasta!

De blev både välkomstdrink och 3 tilltugg, pastasallad (typ 20 liter!) frukt, kex, bröd ost och sen kaffe, tårta och avec! Korv och bröd till barnen också...Kocken hade fullt upp, men de blev bra och jag tror att våra gäster hade en trevlig kväll! Tyvärr var jag så upptagen att jag i stort sätt inte tog en ända bild....trist! Men, de var liksom fullt upp!

Vi fick en herrans massa fina presenter! Kolla in dom här super mysiga filtarna!!! De är helt underbara. Lilla E och jag myser för fullt i soffan på kvällarna under dessa!

Här är ett smakprov på en ätbar present! En jätte fin korg från Lidköping fylld med både hemlagade och köpta go´saker! Chokladen är vi redan mumsat i oss....

En superfin tidningsförvaring! Vi fick även en matchade box att ha DVD eller CD skivor i!

Ja, de var friska vindar som svepte över vår trädgård, här är en bild från söndag morgon. Då hade vi massor av sol! Alltid nåt eftersom vi packade ihop allt då...

En och annan öl konsumerades under kvällen...Vi fyllde nästan "skottis" med pantburkar =)

Nu ska jag kika in hos er andra och se vad ni haft för er! Ha en fortsatt bra vecka!!!

 

blogger templates | Make Money Online