onsdag 28 oktober 2009

Vart tar tiden vägen....

Hej!
Hoppas att ni har de bra allihop! Här är allt bara bra, men vart tar tiden vägen? Nu är de redan torsdag i morgon och snart helg igen?!? Man kan ju undra om de här med vintertid innebär att de försvinner ett par timmar per dygn? De verkar inte bättre här hemma i alla fall...


Bloggen blir lidande så är de bara, men de gäller att hålla huvudet kallt och inte drabbas av bloggstress! Den har nog var och varannan bloggare känt av...Jag kommer igen med nya tag när de lugnat ner sig lite...

Nu ska jag kika in hos er andra och se vad ni haft för er! Ha en fortsatt bra vecka!


fredag 23 oktober 2009

Fredags mums! =)

Hej!
Idag MÅSTE jag bara tipsa om världens godaste kladdkaka!!! Kollegan här på mitt rum bjöd på den här kakan på förra fredagen...Om jag säger så man har ju ätit en och annan kladdkaka genom åren, men den här var SÅ god! Ska testa att göra den själv i helgen.


Bilder på den goa kakan är lånade från Metros receptbank!

Här kommer receptet:

300 gram smör
4 ägg
4 dl socker
6 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Tillagning:

Sätt ugnen på 175ºC.
Smält smör i en kastrull.Ta av från plattan.
Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl.Vispa till jämn smet.
Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.Sätt in i ugnen i 25 minuter. ( Kollegan hade in den något längre, de beror väl på vilken sorts ugn man har)

Så skönt med fredag igen! Idag ska vi åka och handla mat inför helgen. I morn har vi vänner på besök, och på söndag har Lilla E bjudit hem 2 kompisar från dagis på fika. Rulltårta har jag tänkt att bla bjuda på då! Kladdakakan äter vi imorn kväll!

Fick glädjande nyheter idag från dagis. Lilla E inte vill ha blöja på dagis nu, utan bara trosor som sina kompisar! YES! Så idag ska vi köpa lite nya trosor, motivet på dessa är ju självklart... Hello Kitty! =) De känns SÅ skönt att personalen säger till och att de är med och ser till att hon äntligen blir blöjfri!!! Men den de gäller måste ju vara med på förändringen, annars går de ju inte...Lilla E är ju en MYCKET bestämnd liten dam!

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!

onsdag 21 oktober 2009

Vilken dag! =)

Hej allihop!
Vilken dag jag har haft idag, en alldeles fantastiskt bra onsdag! =) De har ju varit lite tungt ett tag nu med trots, klädproblem och urinvägsinfektioner, och ja...ni vet. Men idag, har de varit så mycket kul och bra saker på en gång! Lilla E och jag gick till dagis imorse istället för att jag kör henne i vagnen. Att jag inte tänkt på detta innan??!! De finns ju så mycket att titta på och prata om på vägen dit, så då glömmer hon ju att vara arg på termobyxorna, jackan, mössan och stövlarna! Idag hittade vi ett katthalsband på vägen som någon av grannarnas katt tappat. De knöt vi fast i ett staket, och så kunde vi prata om de på vägen. Framme på dagis fick fröken höra om vårt fynd! =) Spännande och se om de hänger kvar i morn...

I dag blir de lite bilder på mitt nyinköpa zinkhjärta som jag fyllt med bok-frö-kapslar, eller vad de nu kan heta =)? Kastanjer och lite humle...


Hittade den här fina bilden på bokens alla delar på Wikipedia. Den lånar jag och visar här! Lite skolplansch känsla över den...
Ja, sen fortsatte min härliga onsdag med en inbjudan genom jobbet till Hotel Gothias 25 år jubileum i slutet av november!!! De ska bli SÅ kul att gå på! 2 trevliga och roliga kollegor kom och hälsade på under hela dagen hos mig och kollegan. Vi knödde in oss på vårt rum alla 4 och hade jätte kul, jodå, vi arbetade också! Vi åt en jättegod lunch och promenerade fram och tillbaka och nöt av sol och blå himmel! De blev tom ett litet loppisbesök! Ja, ni hör! Vilken dag. Jag köpte inget, men såg givetvis en grej som nog skulle ha köpt...hoppas att den finns kvar på lördag!
Efter jobbet kom maken och Lilla E och hämtade mig och så bar de in till stan och Synsam där jag hämtade ut mina nya terminalglasögon. Dagen avslutades på Jensens Bofhouse...Ja, de var min toppenonsdag i korta drag! =)
Ha en fortsatt bra vecka allihopa, nu ska jag in och kika vad ni haft för er!


söndag 18 oktober 2009

Sköna söndag...

Hej allihopa!
Hoppas att ni haft en skön helg! Idag har vi, eller i sanningens namn mest maken fixat och röjt ute i trädgården. Alla våra utemöbler är nu intagna och alla krukor tömda. De känns SÅ skönt att de är gjort!

Lilla E och jag har roat oss med att pynta och göra lite fint utomhus. Igår när vi var i stan blev de inte mer än 2 lyktor inköpta! Den här svarta valde jag, och maken valde en i mer marin stil! De blev alltså 2 lyktor, och inga handdukar! =)

Hittade en fin korg i mina gömmor som vi fyllde med ljug, silverek, prydnadskål och lite rödlök!

Ja, trots i alla ära, nu har vi en ny kamp att uthärda här hemma...natten till fredag vakande Lilla E och skrev av smärta när hon skulle kissa...vi förstod ju direkt att de var urinvägsinflammation IGEN! =(. Maken var hemma i fredags och lyckade efter många om och men fylla ett rör till provtagning. Och japp, nu äts de penicillin igen. Trodde aldrig att de skulle gå att få i henne den med tanke på att de är "trots in the house"..men vet ni, hon sveper glaset med medicinen! Jag är SÅ imponerad! Ja, de finns hopp, tack och lov! =)
Nu önskar jag er alla en bra vecka!!!


torsdag 15 oktober 2009

Snart helg igen...

Hej!
Tack för alla goá hälsningar! Att blogga och att läsa era härliga bloggar är som "balsam för själen"... =)

De ska bli SÅ skönt med helg nu! Veckan har kantats av Lilla E och hennes härliga 3 års trots...Varje morgon utkämpar jag ett mindre krig för att försöka få på henne vinterkläderna. Fick hon själv bestämma skulle hon gå i bara tights och fleace till dagis...lite kallt kanske nu när vi haft frost varje morgon? I tisdags när den nya fina overallen skulle på kom denna mening från den lilla bestämda damen:" Den är töntig"! Jaha, där ser man...enligt fröken på dagis var de någon av de äldre killarna som haft overall och då hade nån kompis sagt till honom att den var töntigt...hoppas att den kan lirkas på framöver trots allt!

Vi har inga större planer för helgen, en sväng in till stan hade vi tänkt oss på lördag. Vi har bla ett presentkort från Hemtex som ska användas! Jag är sugen på nån fin lykta att ha utomhus, maken är inne på handdukar. Ja, vi kan enas om båda delarna hoppas jag! Sen ska trädgårdsmöblerna in, och alla krukor...vi ligger efter i schemat i år, men ja, ja så är de!

Nu önskar jag alla en trevlig helg!


tisdag 13 oktober 2009

Nu så...jag är tillbaka igen! =)

Hej!
Nu så är jag äntligen tillbaka igen, jösses vad de har strulat!!! Suck! Men jag har mig själv att skylla.... Jag är värsta "hamstern" som sparar och sparar och...ja ni vet. I mitt fall är de bilder på hårddisken. Och ja, de var en hel del MB som brändes bort i söndags kväll...I morn ska kameran rensas också! Sen ska de vara full fart igen på bloggandet!

I helgen var Lilla E och jag uppe hos mina föräldrar när maken fixade med båten. De blev shopping i alla former, vanlig hederlig över disk, knallemarknad och lite loppis! En toppen helg! Den här spegeln dök upp, och den måste bara följa med hem!

Vit och nött, och alldeles perfekt! Skönt att slippa måla, de finns inte riktigt tid för de just nu...

Har tänkt att den så småningom ska få stå på vår byrå i sovrummet, måst bara röja lite där först...

Ett litet "silverfat" på fot blev de också...Mina föräldrar odlar prydnadspumpor för fulla muggar. Lilla E och jag fick en hel påse med oss hem...

...höstigt och fint i fönsterkarmen här hemma!

Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka! Jag har många bloggar att besöka, ska sätta igång bums! =)

tisdag 6 oktober 2009

Liten blir stor...

Hej!
Idag blir de ett magert utbud av bilder...både datorn och kameran trasslar...SUCK! Men, men en bild lyckades jag att få över i alla fall...Och de var ju som tur var en riktigt "kalasbild", =) Passar ju fint eftersom helgen dominerats av Lilla E:s 3års firande! De blev tårta och presenter i dagarna 2, och ja massor av Hello Kitty saker! Pussel, Memory, vantar och tom en liten kaffebryggare! Ni kan ju förtså att lyckan var total!


Nu ska jag kika in hos er andra. Ha en fortsatt bra vecka allihop!!!


fredag 2 oktober 2009

De kom ett paket...

Hej!
Så var de redan fredag igen, oh så sköööönt! =). Maken är och bowlar med jobbet och Lilla E sover gott tillsammans med katten på andra våningen...Njuter i full drag! Den här helgen är en kalas helg... De blir 3års kalas x 2, lördag och söndag! Vi får dela upp festligheterna eftersom huset som bekant är... litet!

Visar lite bilder från ena hörnet av min fönsterkarm i köksfönstret idag. I bakgrunden skymtar en liten söt fram som jag hittade för en 5:a i Danmark i somras. De är inget riktigt kort i ramen utan bara en pappersbild...söt men allvarsam liten tjej.

Lite pyssel skymtar i förgrunden, och en liten bukett med egen odlad lavendel...

Och så var de där med paket...Gulliga Anette med bloggen Villa Grönskog som jag följer troget hade skickat ett paket, ett mjölkpaket tom! Suveränt att packa i! Kan rekommenderas! I paketet fanns en planta av lammöra, en superfin boll av lammöron och en present till Lilla E! Snoddar och hårspännen med Hello Kitty! Tack, snälla underbara du!!!

Bollen har nu tagit plats på en liten silverbricka i mitt köksfönster! Hoppas att min planta tar sig så att jag kan pyssla nästa år! Lilla E sover by the way andra natten med sina tofsar! ALLT med Hello Kitty älskar hon ju...De är så skönt att slippa ha hennes hår i maten!
Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!

 

blogger templates | Make Money Online