torsdag 26 november 2009

Listan blir lååång....

Hej!
Idag blir de ett litet kort inlägg, de är mycket på gång här hemma... Jag håller som bäst på att skriva den låååånga inköpslistan inför besöket på GEKÅS i morgon! =) Sen blir de ju alltid mer än de som står på listan, men lite förberedd vill man ju vara! Nu kanske ni tror att jag är spritt språngande galen, men jag ska faktiskt till GEKÅS och Ullared nästa fredag också, men då med 3 shoppingglada tjejer på jobbet. De blir 2 dagar med övernattning i stuga! Jösses va kul de ska bli!!!


Nej, nu ska jag fortsätta med min lista och packa en väska till Lilla E. Hon ska vara hos sina kusiner imorgon när jag och maken shoppar loss! De är lugnast så!

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!!!

tisdag 24 november 2009

Späckat schema...

Hej!
Hoppas att ni haft en bra helg allihop! Lilla E fick sin spruta i fredags, och de gick jätte bra! Några tårar rullade ner för kinderna, men när de var dags att välja ett klistermärke med glitter(!) så blev allt bra igen! =) Innan vi åkte till BVC hade jag lovat en Bamsetidning som belöning. Men när hon väl var i affären valde hon en ny rosa (vad annars) tandborste med små pärlor inne i skaftet(!) och rosa tandkräm med jordgubbssmak istället...Gissa om de är poppis att borsta tänderna nu??!!

Här kommer en bild på ett av mina inköp på Falbygdens julmarknad. Ett litet tyghjärta från Miljögården. Ett hänger på vårt vitrinskåp och de andra på Lilla E:s garderob...

Lilla E verkar också förövrigt ha blivit helt kill tokig efter helgen...(Biverkan från sprutan förutom den feber som hon fick?) Nu pratas de bara om en viss kille, A på dagis! I morse berättade hon att hon vill att A skulle komma hit hem och hälsa på. Då skulle hon bjuda honom på Sandwich glass och saft och så skulle de titta på Emil! Ja, vad ska man säga?! Vart får de allt i från... =)

Har inte kommit igång med advent pyntandet alls...3 hyacinter är de ända som skvallrar om jul här hemma än så länge...Resten av veckan är körig! På fredag ska jag och maken bege oss till GEKÅS! Vi lär väl inte vara ensamma, men nu ska julklapparna köpas! På lördag är de dags för den roliga festen på Hotel Gothia och på söndag ska svägerskan firas....Ja, men emellan allt detta så ska väl stakar och stjärnor komma upp!


Ha en fortsatt bra vecka allihop! Nu ska jag kika in och se vad ni haft för er...


fredag 20 november 2009

Ett ljus i mörkret...

Hej!
Här kommer ett litet livstecken från mig...Oj, va veckan har gått fort!!! Redan fredag igen, och helg igen! =) Förra helgen var jätte mysig! Ost buffén var god och julmarknaden mysig som vanlig! Tack familjen G för att vi fick komma och hälsa på! Gjorde inga större inlöp, men nåt ska jag visa lite längre fram här på bloggen...

Idag är de inte bara ljusen som lyser upp utan även SOLEN!!! Oh, så skönt! Hörde på TV:n igår att solen under den senaste månaden bara visat sig ynka 3 timmar här i Göteborg...

Stackars lilla E undrade en mörk och regning morgon om de var kvällen när vi gick till dagis...Ja, de känns ju som om vi lever i ett ständigt mörker nu, men snart är de 1:a advent! Yes, då kommer hela lilla huset att lysas upp!

Nu laddar jag mentalt för ett besök på BVC med Lilla E, vi hoppas att de finns vaccin för svininfluensan idag på drop in tid...

Nu önskar jag er alla en trevlig helg! Kikar in i kväll och ser vad ni haft för er i veckan!

torsdag 12 november 2009

Hej!

Hoppas att ni haft en bra vecka! Här hemma har ännu en vecka passerat i raketfart...har inte hunnit med nåt vettigt tycker jag, förutom alla måsten och rutiner förstås... Underbart att de är fredag i morn igen i alla fall! =) På lördag bär de av till Falköping och Falbygdens julmarknad! De ska bli SÅ mysigt! Vi börjar som alltid med att äta deras goa´ostbuffé, och sen shoppar vi loss i butiken och på julmarknaden!

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!!!

söndag 8 november 2009

Hej!
Hoppas att ni haft en skön helg, och att ni firat alla pappor ordentligt idag! =) Vi har haft en lugn och skön helg här hemma. Maken har börjat att fixa lite delar i trappan som den förre ägaren inte fixat, och inte vi heller förrän nu!? De tog nästan 6 år...Panelen ska ju bli vit, åtminstone i min värld =) Maken kom med idén idag att trappan skulle målas ljus grå, de tror jag blir jätte fint! Fortsätting följer!

Tidigare i veckan fick jag en utmärkelse som inkluderar en utmaning från Camilla med den härliga bloggen Lantliv på Holm! Tusen tack snälla du! Självklart antar jag den!

Utmaningen går ut på att man ska avslöja 7 saker om sig själv... Here we go! =)

1. Är sedan några veckor tillbaka helt såld på sk. "Plate spotting". De går ut på att man "samlar på" på nummerserier på registreringsskyltar. Låter kanske knäppt, men har man väl börjat så är de kul! I helgen dök äntligen 004 och 005 upp!

2. Jag älskar blommor av alla de slag! Just nu har jag många orkidéer! När jag räknade dem var de hela 19 st!

3. Jag gillar katter, vi har en här hemma, vår lilla Sheela. Jag kan inte gå förbi en katt utan att hälsa på och klappa den lite!

4. Jag och maken har sedan vi träffades 2000 i snitt varit i Köpenhamn 1,5 per år! Tokigt värre, men vi gillar den stan väldigt mycket!

5. När jag var liten ville jag bli keramiker eller barnmorska...kan väl bara säga så mycket att jag inte jobbar med nåt av detta idag!

6. Känner alltid ett visst sorts pirr i magen när jag närmar mig GEKÅS/Ullared!!! De är alltid lika kul och spännande att åka dit. (För er som bara sett dokusåpan på kanal 5- de vinklar serien på ett konstigt sätt, visst fryspåsar i alla ära, men de finns ju så mycket mer att handla!)

7. Läser sällan eller aldrig bruksanvisningar utan kör bara på...de går väl sådär bra! =) Detta är visst typiskt för oss vädurar!

Ja, då vet ni lite mer om mig! Jag skickar utmärkelsen och utmaningen vidare till följande bloggerskor:

* Färgtrappan

* Desin i Tid och Rum

* Villa Krutbruket

Nu önskar jag er alla en bra vecka!!!



torsdag 5 november 2009

Hej tomtegubbar...

Hej!
Jaha, då har snart ännu en arbetsvecka passerat i raketfart! Helg igen, snart! =) I helgen ska maken börja så smått med vårt projekt att fixa till vår lilla hall...den är minimal och vi börjar att bli trångbodda nu! Innan de blir dags att bygga ut gör vi en nödlösning...Vi har EN garderob i hallen idag och den är idag städskrubb!?! Den ska nu bli garderob igen. Min plan är att ta bort dörren, och sen sätta dit ett draperi. Vi ska även måla trappan vit och panelen på väggarna som idag har en svag rosa ton...Fortsättning följer!

Min snälla mamma var här hos oss förra veckan när de var höstlov, dagis var stängt för studiedag och sen fick Lilla E vara hemma lite mer än vanligt med mormor. Fick då 2 jätte fina kökshanddukar som blir fina att ta fram till jul!

Glada tomtenissar som håller varandra i hand och den andra med ett fint blommönster!

Fick även de här fina hjärtat, de blev en favorit direkt! De passar ju året runt, men de blir fint att ha nu till jul såklart!

Jakten för att fylla ett provrör igår gick bra, även om de hör och häpnad tog hela 3 TIMMAR!!! Lilla E vägrade först att överhuvudtaget sätta sig på pottan...Grrrr! Jag var helt genomsvett innan hon till sist beslöt sig för att sätta sig. Då satt hon där i nästan 2 timmar inbäddad i filtar och åt frukost framför TV:n. Efter många glas med mjölk, äppeljuice och saft ropade hon till slut: "Mamma, jag har kiiiiisat"! Oh, yes! Sen var de bara att fylla ett provrör och köra ner till vårdcentralen. Nu väntar vi spänt på provsvaret!
Nu önskar jag er alla en trevlig helg!!!


tisdag 3 november 2009

Vitt & vackert...

Hej!
Passade på i helgen när de fanns dagsljus att tillgå och fota lite här hemma...Nu är de ju mörkt både när man går på morgonen, och kommer hem på eftermiddagen! Visst är de mysigt att tända ljus och krypa upp i soffan, men jag längtar redan till vår och sommar! Och de är ju ett tag kvar tills dess =) Vi funderar som bäst här hemma på att boka in en resa till solen och värmen tidigt i vår...

De blir lite bilder från mitt köksfönster idag, här står min fina vita cyklamen som jag fått av min faster B! Den är precis lika fin som när jag fick den för ganska exakt en månad sen!

Tittar man noga ser man ett litet spöke som kikar fram...lite rester från helgens Halloween firande...

Kransen i fönstret är en favorit som hängt med ett tag nu. Den är inköpt på Tiger i Danmark! En affär som har massor av roliga och prisvärda saker! De blir alltid ett besök där när vi är i Danmark!


Ja, annars så laddar jag mentalt för att i morgon jaga Lilla E med pottan för att kunna åka till vårdcentralen med ett urinprov...vi har laddat med favvo drycken just nu-äpple juice! Jag hoppas att fri tillgång på denna dryck ger resultat! Håll tummarna! =)


Ha en fortsatt bra vecka! Nu ska jag kika in hos er andra!

söndag 1 november 2009

Bus eller godis....

Hej!
Hoppas att ni haft en bra helg! Vi rivstartade vår helg med att storhandla i fredags...utan inköpslista och matsedelför nästa vecka!!! Så brukar vi inte göra i vanliga fall, men de gick de också =) ( Man drabbas ju som bekant lätt av hjärnsläpp utan inköpslista!!!)

Den här härliga begonian hittade jag på ICA Maxi! Den är nästan lite lik en ranunkel!

Färgen var förstås orange eftersom de har varit Halloween! Men de piggar ju upp i mörkret!

Vi har haft en stris ström av monster, skelett och häxor som knackat på och ropat " BUS eller GODIS!!!"! Lilla E var vettskrämd förra året, men i år tyckte hon de var jätte spännande! Hon satt ute i hallen och väntade på att de skulle knacka på dörren! =)

Pumpan som min mamma hade med sig till oss förra veckan har stått ute på altanen och lyst fint hela helgen!
Igår eftermiddag var de dags för Lilla E att gå till de närmaste grannarna för att ge teckningar och säga "bus eller godis"¨. Hon valde den lite snällare looken och var en liten nyckelpiga! Tyllkjol, vingar och ett diadem med spröt. Hur söt som helst! =) De blev ingen längre tripp för när vi gick till våra grannar mittemot , så gav hon mannen i huset alla 8 teckningar när han öppnade dörren. Sen klev hon in i hallen och klädde av sig alla ytterkläder, och gick in! Våra goa grannar mittemot passar Lilla E titt som tätt. Dom har varit på semester i över 2 veckor nu, så hon har längtat efter att få hälsa på...De hade nog saknat henne också tror jag för hon blev kvar där inne när jag lagade middag. Sen blev även jag och maken inbjuda, och så fick vi en trevlig kväll med både räkor och vin, bara så där! =)
Ha en riktigt bra vecka allihop!

 

blogger templates | Make Money Online