söndag 31 januari 2010

Broddar och jeansjacka!

Hej!
Ja, då var de visst söndag igen, veckan bara svischade förbi...I torsdags hade jag en nära döden upplevelse när jag gick till jobbet...min promenad tar vanligtvis 25 minuter, men efter regn och snö om vart annat på onsdags natten var de aningens halt! Efter 50 minuter kom jag till jobbet efter att ha hasat mig fram på isiga gator...jag var helt slut, för de var rena rama isbanan! Spark hade varit det perfekta redskapet att ta sig fram på!


Bild lånad från hm.com

Men i helgen har jag investerat i ett broddar! Pensionärsvarning kanske, men nu ska jag nog kunna ta mig till jobbet på 25 minuter igen. Trodde i ärlighetens namn att jag aldrig skulle köpa broddar, men...nu äger jag ett par! =) För att väga upp detta har jag idag också beställt en ny jeansjacka! Måtte de snart bli vår så man får använda den, men utan broddar =)

För att få lite mer vårstäming blev de en sväng till blomsteraffären också, de piggar ju alltid upp! De blev en STOR kasse. Tulpaner, hyacinter, tacetter, hortensia och våreld...ja de var nog allt!

Idag var de dags för Lilla E och gå på gympa igen. Idag chockade dock ledarna med att de små liven skulle spela innebandy en stund...oj, oj de var en syn. Lilla E och hennes kompis Lilla I stod som fastväxta i golvet med varsin klubba...kunde inte låta bli att fnissa lite på avbytarbänken...de var så söta och fundersamma. Vart var de romerska ringarna, och skulle de inte får göra några kullerbyttor!? De fick de till slut och då blev de fart på dom igen!

I morn går vi ju in i Februari månad...snart är de nog vår, eller vad tror ni? Här vräker snän ner utanför fönstret...Broddar på i morn med andra ord! =)

Ha en riktigt bra vecka allihop!


måndag 25 januari 2010

Ny vecka & nya tag!

Hej!
Hoppas att ni haft en bra helg allihop! Helgen här hemma passerade lite väl fort tycker jag, men de är ju snart i helg igen! =) De är ju nästan bara måndag och fredag nu för tiden! I lördags blev de lite mera röj i källaren och maken och svågern lyckades baxa ner garderoberna, nu ska de bara fyllas! Och de lär väl inte bli några problem! =)

Min tuplan bukett som jag fick förra helgen hängde med ända tills igår, då nerklippta och satt i en såskopp. Blombladen var så tunna och sköra, men jag hade inte hjärta att slänga dom...Vackra in i de sista!

Lilla E var på sin gympa igår, och nu höll hon sig i de romerska ringarna, och svingade sig över till den andra plinten! De var en stolt mamma på avbytarbänken!!!

Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka!

fredag 22 januari 2010

Härligt! Fredag igen! =)

Hej!
Hoppas avtt ni haft en bra vecka allihop! Vi har haft en bra vecka här hemma, trots en liten formsvacka för både maken och Lilla E som vaccinerade sig i tisdags. Maken är ju lite sen med att ta sprutan, men bättre sent än aldrig! Lilla E fick sin andra spruta och blev ännu dåligare den här gången. Febern kom snabbare och de verkade som om hon hade ont i hela kroppen, för vred och vände sig...Stackarn, men nu är de gjort, och de är full fart igen!

Måste ju bara visa vad som kom med posten innan jul från Anette med den härliga bloggen Villa Grönskog!!! Förutom en julklapp till Lilla E fick jag de här fina korset och de underbara kortet! Blev alldeles varm om hjärtat när jag öppnade kuvertet!

Anette har följt mig och min blogg nästan från första inlägget i mars 2008! Jösses, snart är de dags för 2 års jubileum! Ja, tiden går fort när man har roligt!!!

Helgen här hemma är ganska lugn, eller ja vi får väl se...=) I morn kommer makens bror och Lilla E:s 3 kusiner. Maken och han bror ska hjälpas åt att baxa ner 2 garderober i källarn. Förra helgen röjde vi, och i veckan slängdes flera säckar med skräp! Och mer ska bort! De är ju SÅ trist att röja och städa, men oh va skönt när de är gjort!
Nu önskar jag er alla en trevlig helg!

söndag 17 januari 2010

Morgongymnastik & Barbie utställning...

Hej på er allihop!
Ja, så är såg min söndag ut, morgon gymnastik och Barbie utställning! =) Igår kväll jag uppringd av en mamma från Lilla E:s dagis, och om undrade om Lilla E var sugen att gå på gymnastik med hennes Lilla I! Vi nappade på detta och i morse bar de av med packad rycksäck till skolans gympasal, som ligger alldeles i närheten. Lilla E skull inte ha gympa kläder, utan kjol och strumpbyxor! Ja, ja tänkte jag... och smög ner lite mer passande kläder i väskan! =)


De var lite pirrigt och nervöst för Lilla E i början, men efter en liten stund var de fullt ös i gympasalen!!! Gymnastik och gymnastik, de var olika stationer som de gick mellan under timman de höll på. Roligast av allt var de romerska ringarna till min stora fasa!!! Men Lilla E svingade sig som en liten apa från en hög pall, och sen släppte hon taget innan hon kom till pallen på motsatt sida. De var liksom inte tanken.... Men hon gillade att dunsa ner i den stora madrassen!

Ja, hon tyckte de var jätte kul, så nu blir de gymnastik på söndagar fram till vecka 19! Och, jodå...kjolen åkte av och thigtsen som jag hade med i väskan åkte på!

Efter lunch så tog vi en promenad ner till Mölndals Museum där de pågår en Barbie och Ken utställning. Jag tyckte de var jätte kul att se alla dockor som fanns utställda...maken var väl måttligt road, och Lilla E hon fastnade i avdelningen där man kunde leka med Barbies! Sen kikade vi lite på den permanenta utställningen och så avslutade vi med en fika. Ja, de var min söndag de...Har provat båda recepten som jag tipsade om i fredags, och de är här för att stanna båda två! Köttfärslimpan som vi hade i dag var en hit! Lilla E åt massor!

Nu önskar jag er alla en bra vecka!!!

torsdag 14 januari 2010

Trevlig helg!

Hej!
Ja, då var de redan torsdag kväll och i morn är de fredag igen! Oh, va härligt! Man är ganska trött efter den här första riktiga arbetsveckan på ett bra tag! Vi har inga planer för helgen, men jag hoppas att jag hinner att fixa och greja lite här hemma. Julen åkte ju ut förra helgen och nu gapar de tomt i en del fönster efter att julblommor och ljusstakar åkt ut. En tur till Blomsterlandet kanske? Blommor kan man ju aldrig få för mycket av! =)

I helgen ska vi testa 2 nya recept här hemma, de är väl mer eller mindre ett nyårslöfte att hitta lite nya goá recept! I morn blir de fredags mys med "Jonas Raggarräkor"! Vi hoppas också få avnjuta årets första semla...Mmmmm=) På söndag ska de lagas Köttfärslimpa här hemma, den ska vara jätte god har jag hört från en kollega på jobbet. Till detta blir de potatismos med riven vitlök i, detta har kollegan också tipsat om! Oj, nu kurrar de i magen här...


Nu önskar jag er alla en trevlig vinter helg!!!

tisdag 12 januari 2010

Hej alla där ute! =)

Hej på er!
Hoppas att ni haft en bra helg och att ni kommit in i allt på jobbet igen efter helgerna! Jag har ju både jobbat och vart lite ledig, men igår var jag helt "lost" på kontoret!!! =) Man skulle kunna tro att de var min första dag...de var inte mycket som blev rätt! Idag har de gått lite bättre! Tur att jag har en luttrad kollega på rummet!

Jag blev så glad när jag kikade in på bloggen igår och såg att de var så många som kikat in och lämnat en hälsning!!! Mina gamla stammisar förstås, men också en hel del nya bloggare för mig! De ska bli SÅ spännande att kika in hos er och ser hur ni har de!!!! Tack snälla söta för alla goa´ kommentarer, gamla som nya besökare!!!

Förra veckan fick maken upp vårt "rep-räcke" i den nymålade trappan. Vi såg ju en trappa i Danmark i somras, liknande färger, och så ett rep som ledstång. Vi blev jätte nöjda! Och Lilla E är mest nöjd av alla! Hon håller i repet varje gång hon går i trappan!

På repet som vi såg i Danmark fanns en knut i ändarna, men vi valde att köpa ändstoppar istället. De kändes lite mer hållbart!

Vi har inte satt upp något på väggarna...ännu! Jag har ju ett gammalt fönster i källaren som jag fått av en kollega på jobbet. Tanken var att de skulle bli en anslagstavla i botten av trappan. Men nu funderar jag på om de är lite stort...Hmmm...får klura lite i helgen på de!

Ja, annars rullar de på här hemma, den STORA nyheten som vi väntat på länge är att Lilla E nu är blöjfri på dagarna både här hemma och på dagis! De har varit en lååååång resa pga att hon hade urinvägsinflammation så många gånger förra året. I och med de så blev de ett tvång och nåt negativt att gå på pottan...men så i fredags ville hon själv! YES! Hon är ju VÄLDIGT envis och bestämd så vi visst ju att de var upp till henne själv i slutändan.

Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka och så ska jag kika in hos er alla och se vad ni haft för er!


torsdag 7 januari 2010

Här bor vi! =)

Hej!
I dag blir de lite vinterbilder här hemifrån Lilla Huset På Berget! Ja, så här ser alltså de lilla, lilla huset ut i vinterskrud! =)


Jag har varit ledig idag och imorgon är jag också ledig! De är sååå skönt att bara vara hemma och "skrota"...fast man är ganska trött efter en heldag med Lilla E! =) De Har varit full fart hela dan!

Vi har pärlat, degat och ritat...och degat, nej de betyder inte att vi legat i varsin soffa och kollat på TV! Nej, de har vi grejat med playdoo lera! =)

Fågel matningen fortsätter även denna veckan! I helgen köpte jag en liten söt "talgbollshängare", eller vad de nu kan heta! =) Den hänger precis utanför fönstret där vi har vårt matbord. Så Lilla E och jag har full koll på fåglarna när vi degar inomhus!

Mera deg...jo vi rivstartade dagen med att baka bullar! När vi ändå var i farten blev de dubbel sats! Så nu har vi 80 nybakade bullar här hemma!

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!!!


söndag 3 januari 2010

God fortsättning!

Hej, och god fortsättning på de nya året!!!
Inläggen duggar inte tätt här hos mig... Vi har njutit av lediga och lata dagar här hemma för fulla muggar, och datorn har mest samlat damm =)

I morse hade vi -15 här hemma och strålande sol! Vi packade ner fika i ryggsäcken och gav oss av på en härlig promenad. Lilla E hittade sina solbrillor, som såklart skulle sitta på näsan dagen till ära!
Vi hade inte bara med oss fika till oss själva utan också ganska mycket gammalt bröd som jag hittat i frysen. Vi gick till en sjö här i närheten och där finns öppet vatten. Jösses de blev totalt kaos när vi kom med allt bröd!!!

Lilla E och maken var lite rädda, så de var mest jag som matade alla hungriga fåglar, de var jätte kul! Men vissa var lite väl fräcka och glupska!

2 Kanada gäss åt direkt ur handen och ville ha ALLT! De var hur glupska som helst. När vi var färdiga med vårt, stod nästa familj på tur med mer bröd! Undra om de får ont i magen av allt detta???
Imorn är de dags för jobb igen...bäst att lägga sig tidigt ikväll! Man kommer ju att vara helt bort när klockan ringer 05.25! =) Som tur är ska jag bara jobba på tisdag också, sen är jag ledig resten av veckan! Ha en fortsatt bra vecka!
 

blogger templates | Make Money Online