torsdag 29 maj 2008

Bordet är på plats!

Hej!
Kunde knappt sova natten till tisdag, jag var ju SÅ nyfiken på hur mitt pelarbord skulle se ut efter att pappa målat de! Är man lite knäpp, eller? ;- ) Bordet var JÄTTE fint! Min snälle pappa hade gjort ett jätte jobb! Skivan var ju ganska illa åtgången, så de var svårt att få den helt slät och fin, men va gör de??? Med Lilla E i huset så lär ett vitt bord få sig en och annan törn!Här kommer en första bild av bordet. ( Blunda för skräpet på mattan och ett av Lilla E:s armband! )



På bordet står gårdagens fynd på loppisen. De körde ihop sig hemma så jag sladdade in en kvart innan stängningsdaga! Puh! Grabbade en korg och gick för att se om mandelkvarnen fanns kvar som jag såg sist, de gjorde den! 45:- fick jag ge, lite dyrt kanske, men jag ville ha den! Nu sitter den som bokstöd i min kokbokshylla i köket! Blev sugen att köpa en till...


Hittade också en fin vas/ kruka från Housedoctor! 10:- gav jag för denna! Den är redan en favorit, och står nu på de nya bordet! Kollade deras katalog på nätet och där fanns den med! Den lilla vita kannan slank ner i korgen också, tyckte den var så söt, lite prålig kanske, men ja, ja...




Till Lilla E hittade jag en nästan ny griffeltavla från Micki för 35:-. Hon är inne i en "ritperiod" nu, så den var ju perfekt! Den ska hängas upp i hennes rum, men igår kväll fick den hänga i köket. Hon satte genast igång att rita! Och i morse iförd pyjamas var de dags igen, en bra investering för 35.-! Ja, loppis är verkligen TOPPEN!



Resan till Ullared och Gekås var allt jag kunde drömma om! Jag hittade SÅ mycket kläder! ( Var i STORT behov att uppdatera garderoben) Jag fick allt på listan, och lite till! Lilla E skötte sig fint, och mormor och morfar turades om att passa henne. De var lite folk i butiken, så de var inga köer till provrummen och gott om plats för den STORA shoppingvagnen!

Idag har jag på mig fynd från Gekås från topp till tå! ;- ) Jacka, scarf, capribyxor och en jeanstunika ( NY FAVORIT!) Allt kostade under 500:- De blev som sagt mest kläder, men även lite nya trädgårdsredskap och ett litet ”växthus”. Har sett detta hos någon annan bloggare, men kan inte minnas vem…Fint är de i alla fall!



Passar på att önska er alla en trevlig helg! Våra planer för helgen är att ta båten till Styrsö igen, men den här gången ska vi övernatta i båten! Återkommer kanske med lite mer ”spionbilder” från ön i nästa vecka! ;- )

Må så gott!
/ Lina

måndag 26 maj 2008

Fynd från lördagens utförsäljning!

Hej igen!
Nu har jag blivit en riktigt flitig bloggare! ;- ) Tänkte visa mina fynd från lördagens utförsäljning hos Twinshome. En av mina kompisar var kollega med en av tjejerna som startade företaget, på så vis har även jag fått nys om deras utförsäljningar!

Vi var som 2 barn på julafton när vi kom dit, vi fick sanbbt tag på en stor kartong och började fylla den med fynd! Vi var inte ensamma, de var MASSOR av andra som också ville fynda! De var nästan som att gå på mellandagsrea! Rätt som de var stod någon i VÅR KARTONG och gjorde fynd! Hoppsan!!! Så då fick en av oss passa fynden medan den andre kunde fortsätta kika runt i lokalen.

De här kom jag hem med: 6 frukostskålar, 3 blomkrukor, 4 kuddfodral (de ligger på fatet), ett fruktfat och 10 hjärtpinnar. De sistnämnda funderar jag på att använda som någon slags dekoration på vårt bröllop. Men svart kanske är för dystert? Har köpt vit sprayfärg, ska testa att spreja en vit.




I morgon kommer mina föräldrar på besök. Pappa har målat mitt pelarbord som jag fyndade på loppisen förra veckan. Jag är SÅ nyfiken på hur de blev!!?? Under veckan har jag målat tallrikshyllan som ska sitta ovanför den vita byrån i vårt allrum. Hoppas kunna fixa och styla om i helgen. På onsdag får de bli en sväng till loppisen, måste ha nåt att sätta i hyllan. Angenäma problem! :- )

Gissa vart vi ska åka i morn??? Hastigt och lustigt kom vi (mest jag och mamma) på att de skulle vara kul att åka till Gekås. Mitt besök förra gången var ju GANSKA kaotiskt eftersom Lilla E var med. De är hon visserligen i morn också, men då finns de 2 barnvakter med på plats + att de inte är lika mycket folk! Så Ullared here I come! :- ))

Nu ska jag ta mig en härlig kvällspromenad och leta efter liljekonvalj.

Må så gott!
/ Lina

söndag 25 maj 2008

Morsdag, vilken dag!

Hej på er!
Börjar med att skicka en STOR KRAM till alla andra mammor där ute! Hoppas att ni haft en bra dag!

Vi har haft en kanon dag ute till havs! Idag var de premiärtur med segelbåten. De blev ingen lång tur, men de räckte gott och väl! Vi åkte till Styrsö! De är en jätte mysig ö i Göteborgs södra skärgård. Här finns de MASSOR av fina gamla hus. Jag smög omkring som värsta spionen bland buskarna och försökte ta lite bilder ;- )

Lilla E fick börja med att leka på lekplatsen, och sen blev mamman bjuden på fika. Mmmm…räkmacka och hallontårta! Kameran fick ett spel, så skärpan ligger inte på de jag zoomat in...Nåväl, ni ser nog ändå vad vi åt! :- ))De var SMASKENS! Dessutom fick alla mammor dagen till ära välja en tvål i den lilla butiken på caféet!


Här kommer några av mina spionbilder från ön. De finns SÅ många fina hus på ön. Gissa om jag gärna skulle vilja bo här??!!



Senare i veckan ska jag visa vad jag och en kompis fyndade på en grossist utförsäljning i lördags!

Avslutar med en bild på en fantastisk vacker vallmo som blommade på Styrsö! Ha en bra vecka allihop!

/ Lina


torsdag 22 maj 2008

Plantering med förhinder…

Hej!
Puh, nu har jag just kommit in efter att ha bekämpat en hel myrstack!!! Myrorna hade valt att bosätta sig i en av mina krukor…Projektet med att plantera nya blommor blev något mer än jag tänkt mig! Men nu är krukan tömd, fylld med ny jord och den gamla jorden har jag kört bort från tomten! Hoppas nu bara att myrorna låter min kruka vara!



Hittade söta skyltar på Blomsterlandet igår, där man kan själv skriva text med skolkrita. Nu stack jag ner en i krukan som möter oss innan för grinden!




Så kan jag då till slut visa några bilder på stegen som vi hämtade hos min moster tidigare i veckan. Har inte hittat en plats för den ännu, men de ska jag väl lösa i helgen. Tycker den är jätte fin! Extra kul är de ju också eftersom den har en historia. Min morfar och mormor har klättrat många gånger på den här i sin lanthandel!





Om de är någon som undrar hur de går med målningen? Jo, tallrikshyllan har jag grundat och målat en gång. Men den behöver minst målas en gång till! Mina föräldrar var här i tisdags. Pappa tog med sig bordet hem. Han insåg att jag inte skulle få klart bordet innan sommaren, så han målar de. Nästa tisdag blir de leverans! Har man världens snällaste pappa, eller?

Passar på att önska er en TREVLIG HELG!
Må så gott!

/ Lina

Avslutar med en bild på Ebbas fynd från lördagens loppis. Den här muggen hittade hon, och hon fick den gratis! Hon sken som en sol! ;- ) Ja, de ska börjas i tid med att göra fynd!


Idag har jag fått min allra första utmärkelse!

Hej!
Idag har jag fått min allra första utmärkelse! Oh, vad glad jag blev!!! De är Ylva som har bloggen med det passande namnet Härliga saker som skickat den till mig! Tusen tack!



Jag skickar utmärkelsen vidare till 3 andra bloggar som jag gärna besöker:

Johanna med Flickorna på Bellis

Maria med Maria Renoverar

Marita och Camilla med Mysiga Heestrand


Vi hörs senare! Jag ska försöka lägga ut lite nya bilder ikväll. Jag har bla hämtat hem den gamla stegen som min morfar hade i sin lanthandel!

Må så gott!
/ Lina

söndag 18 maj 2008

Grekiskt lantbröd, loppis och märkesfynd!

Hej!
Så var de redan söndags kväll, vart tog helgen vägen?

Idag har de inte blivit så mycket gjort, eller jo…jag har städat hela huset, bakat 2 sorters muffins och en rabarberpaj, och haft besök av en kompis med sambo och 2 barn. De stannade hela dagen. Vi hade jätte trevligt, och våra barn lekte och hade kul tillsammans. Men de blev ingen målning… Hade tänkt att åtminstone grunda min tallrikshylla. Men nya tag och ny vecka! ; -)

Måste berätta om gårdagen som var SÅ mysig! Jag fick ett ryck och stod upp med tuppen och drog igång ett brödbak! Vi 7 snåret stod jag och knådade för fullt, Grekiskt lantbröd. Vi åt detta fantastiskt goda bröd på dopet förra veckan. Jag gjorde halv sats och de blev 3 bröd!

Ni får receptet om ni vill prova!




Ingredienser:

100 g färskjäst

1 l vatten

2 msk salt

4 ägg

2 dl olivolja

3 - 3½ liter vetemjöl


Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten och rör om. Tillsätt salt, ägg och olja. Vispa kraftigt. Tillsätt 3 liter vetemjöl på en gång. Arbeta degen mycket kraftigt. Tillsätt eventuellt lite mera vetemjöl så att degen blir fast och smidig.Låt degen jäsa i bunken ca. 60 min. Olja en långpanna, 30x40 cm.Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i sex delar. Arbeta varje del väl och forma till släta runda bröd. Lägg dem i långpannan. Pensla olja mellan bröden så går det lättare att sära dem efter gräddningen. Strö lite mjöl över bröden. Låt jäsa 40 - 60 min. på varm plats. Skåra bröden med rakblad eller en vass kniv alldeles före gräddningen. Grädda i 225 grader ca 30 min.


Efter brödbaket bestämde vi oss för att åka på en liten utflykt! Vi packade in oss i bilen och åkte till Gällstad. Gällstad ligger utanför Borås och är ett av stoppen i de sk. ”Kärringa rallyt.” Här finns massor av butiker med märkeskläder till låga priser. Vi är inga märkesfantaster, men de är ju kul att kolla om man kan göra fynd. Bla finns de en affär med barnkläder. Där brukar vi köpa mockasiner till Lilla E, för halva priset! Vill ni veta mer kolla på http://www.gallstad.nu/

Nåväl, innan vi kom dit fick vi se skyltar om en loppmarknad! Jag hoppade av lycka i baksätet, men sambon som tycker att vi har tillräckligt med ”fynd” svängde motvilligt in på idrottsplatsen. Jag var redan ur bilen innan han parkerat! ;- )

Väl framme insåg jag att vi kom för sent…de höll på att packa ihop, eller rättare sagt DE SLÄNGDE OCH SLOG SÖNDER ALLT SOM VAR KVAR! Glas och porslin krossades och möblerna slängdes i en stor hög för att ELDAS UPP!

Jag tog Lilla E i famnen och sprang bort till möblerna. De fanns SÅ mycket fint! Och där mitt i allt stod ett PELARBORD! Min mormor hade ett sånt, och nu vill jag så gärna ha ett liknade, men de ska ju målas vitt! Har kikat på min loppis och även på blocket, men där är de ganska dyra. Här blev bordet mitt för 20:-!!!!!!!!! I samma hög hittade jag även en STOR tallrikshylla i 2 våningar. De fick jag för 10:-. Den ska jag ha på lager, om i fall vi bygger ut köket. Hittade också ett JÄTTE fint litet vitt bord, men de fick inte plats i bilen…så de eldades upp. Snyft! SÅ mycket fina möbler som bara slängdes!


Så innan vi kom till Gällstad var bilen proppfull av möbler! ;- ) Vi gjorde fina fynd även där, men de bästa var ändå mitt bord! ;- ))) Skivan är skadad men min snälla pappa har lovat att hjälpa mig att slupa bort den spruckna lacken.

Avslutar med en bild på min Apple Blossom som blommar så fint nu!


Ha en riktigt bra vecka!

Må så gott!
/ Lina

torsdag 15 maj 2008

Tallrikshyllan blev min!

Hej!
Nu är jag tillbaka! Veckan har gått så himla fort, och med de fina vädret vi haft har vi mer eller mindre bott utomhus! HÄRLIGT!

I går blev de ett snabbt besök på loppisen, jag mer eller sprang upp för trappan till andra våningen för att se om ”min” hylla från förra besöket var kvar… de var den inte!

Men…tallrikshyllan som jag inte fick köpa sist för att den var nyinkommen och inte prismärk stod där i ett hörn, och bara väntade på mig! För 20 :- fick jag ÄNTLIGEN min hylla! :- )) Oh, va glad jag blev! Nu vet jag nämligen var jag ska ha den också.



Köpte också ytterligare en gammal flaska till att ha i mitt flaskställ och en söt vit kruka på fot! Den blir fin att ha plättar i luften i. Krukan är lite krackelerad i glasyren, de var svårt att fånga på bild, men den var jag också jätte nöjd med!


Tallrikshyllan ska jag inte ha i köket eftersom vi har väggbrist! ;- ) Istället ska jag ha den ovanför vår vita IKEA byrå i vardagsrummet. (Tavlan får ge vika för den nya hyllan) Byrån står i mitten av rummet. På ena sidan har vi vår mat grupp och på den andra tv sofforna. Nu ska jag bara måla den vit. Ligger efter med alla mina projekt nu…men de är bara att ta sig i kragen och komma igång!

Helgen ska vi spendera på hemmaplan, om vädret tillåter blir de en liten premiär tur med segelbåten! Skepp o´hoj!

Passar på att önska er alla en TREVLIG HELG!

Må så gott!
/ Lina

Avslutar med en bild på våra vita syrener som nu blommar och doftar SÅ gott….

fredag 9 maj 2008

Mamma på vift!

Hej!
Här kommer en rapport från besöket på Liseberg idag och trädgårdsmässan! Vilken kväll, strålande sol, ljumma vindar och MASSOR av blommor och trädgårdstillbehör! Dessutom fick jag gå alldeles själv och titta på ALLT i lugn och ro!

De fanns så mycket fint att de var svårt att fånga allt på bild, men här kommer ett smakprov. ( ( Att både bära 2 kassar med blommor + handväska av större modell och fotografera samtidigt är inte de lättaste! ;-) )









Priserna var varierande! Hittade en underbar pion, men 250:- tyckte jag var lite väl mycket. Men visst är den underbar, se bild ovan.

Jag slog till och köpte lite örter, 4 st för 100:-, helt ok! 2 av dem står för övrigt i min lilla ”fyndkorg”! Nej, den är INTE köpt på loppis utan den har jag hittat på soptippen! När vi renoverade huset var vi flitiga besökare där, och en dag låg korgen bara där. Den fick följa med hem, och är sedan dess en favorit! Köpte även lite fröer och en blomma att ha på trappan vid entrén!

Oj, nu är klockan mycket! I morn ska vi på dop, får försöka få lite sömn innan de är dags att gå upp igen!

Må så gott!
/Lina


onsdag 7 maj 2008

Kakformar- Lyckan var total! ;- )

Hej!
Här kommer då som utlovat en liten rapport från den gånga helgen. Knallemarknaden som vi besökte på torsdagen var en besvikelse…lite knallar, och regnet öste ner… Vi gick snabbt ett varv, och lämnade stället med endast en ballong till Lilla E och en låda munkar…Kanske är de så att knallemarknaderna har sett sina bästa dagar?

På fredag förmiddag satt jag hos min "frissa" och njöt i fulla drag av att bli ompysslad. Uppdaterade mig också om vad som hänt i kändisvärlden! Lämnade salongen med nya. fina, blonda slingor!

Lördag blev de ett loppisbesök! De var desto bättre! Hittade en hel påse med små kakformar! Lyckan var total! ;- ) 25:- fick jag ge för hela påsen. De tyckte jag var ok! Hittade också ett flaskställ i svart tråd och ett annat i trä. De ska målas vitt! Tänkte ha lite trädgårdsredskap i den. Nu ska bara färg inhandlas och jag ska ta mig i kragen och MÅLA!



Här står mina senaste fynd på ett annat fynd! Bordet köpte vi på IKEA för 50:- i vintras!

Här är dom, mina efterlängtade kakformar! ;- )

Eftersom vi var bort hela helgen blev vi rejält efter med att komma i ordning i trädgården. Men både jag och sambo har jobbat hårt på kvällarna! I kväll ska altanen oljas in så snart kommer trädgårdsmöbel fram! Jag har också köpt växter till min nya rabatt och en spaljé till min clematis! Vi är på ”G” nu! ;- )

Den här helgen är ganska lugn! Jag ska på trädgårdsmässa på Liseberg på fredags kväll, de ser jag verkligen framemot! På lördag är de dop, och söndag ska vi bara vara hemma! Skönt!

Tack för gratulationerna till vårt bröllop! Har några saker som jag funderar över, alla ni kreativa där ute kanske har bra tips? De gäller bla klädsel av en brudbåge. Vad är bäst att använda? Funderar att ta de gröna från vår spirea häck…

Avslutar med en bild på ett av våra äppleträd som nu står i blom! Oh, va härlig den här tiden är!!!

Nu ska jag ut och spika upp spaljén! Sen ska jag slänga mig i soffan och njuta av Leila bakar, de får man ju inte missa!

Må så gott!
/ Lina


 

blogger templates | Make Money Online