söndag 29 juni 2008

Grundlurad!

Hej!
Idag är de en MYCKET trött bloggerska som sitter framför skärmen…Igår hände de som vi väntat på, trodde vi… Sambon blev bortrövad av sin bror och en kompis. De var alltså dags för hans SVENSEXA. Jag ringde glatt min mamma och meddelade att jag nu kunde pusta ut, och invänta kompisen och hennes barn som skulle besöka oss över dagen. Lite skumt var dock att hennes man var med... eller ja, han skulle förstås vara med på svensexan!

Lilla E och jag väntade i godan ro på att besöket skulle dyka upp, och när de väl knackade på dörren öppnade vi glatt, då fick jag VÄRLDENS chock! Där stod mina kompisar och Bengt! Han var hemma igen för att ta hand om Ebba. De var dags för min MÖHIPPA! Snacka om att bli grundlurad! Jag blev så glad, överraskad & chockad att tårarna bara rann…

Dagen var fantastiskt jätte kul! De var ett späckat schema och vi hann med en jätte god lunch tillagad av min svägerska, Fjärås egen Leila! Sen bar de av till ett pass med Afrikanskt dans på Zindingasou. De var JÄTTE kul!!! Kan varmt rekommenderas!!! Efter detta bar de av svettiga och högröda in till stan. Efter en stunds ”förnedring” på stan åkte vi hem till kompisen med den härliga bubbelpoolen. De bubblades, dracks vin och åt ostbricka. Om ni undrar om vi åt & drack i poolen, JA! Hur mysigt som helt! ( Hoppas filtret höll för trycket, AC :- ) )


Efter att vi piffat till oss, undertecknad i special designad topp, rosa kjol och kronan med slöja bar de av in till stan igen. Vi åt middag på Restaurang Trädgården och sen avslutades kvällen på Brasseri Lipps uteservering. När blivande bruden kom i säng? Ja, de ska jag berätta, 04.00 i morse, då hade jag varit vaken sen 06.00…Men OJ, av kul vi hade! TUSEN tack allihop som hade tid & möjlighet att vara med!!!

Efter att vi vaknat och fått i oss lite frukost blev jag hemkörd av en av mina kompisar. (Vi sov över hos en annan kompis) De var lite speciellt för de var min första natt utan Lilla E! Men jag fick blodad tand! ;- ) Nästa fredag bär de av till Örebro för en ny möhippa, jag kommer hem igen på lördag. De ska bli JÄTTE kul. Örebro är en helt ny stad för mig. Jag hoppas att vi hinner med lite shopping innan jag åker hem igen!

Trots att jag var mer död än levande idag hann jag och en kompis med en lagerutförsäljning på eftermiddagen. De var Feel at Home som vi besökte. Heminredning är man ju aldrig för trött för! ;- ) 3 inköp blev de. Här kommer bilder på dessa!


Skylten såg jag direkt på ett bord när jag kom in, Live Well! Ja, helt rätt! Får fundera vart jag ska sätta den någonstans. Den höga glasburken med lock tänkte jag fylla med lite bröllopsminnen. Lite av riset, någon torkad blomma mm. Glasklockan är egentligen en kupa till en väggljusstake, men hållaren saknades. Ska fulla klockan med nåt fint framöver.


Nu ska jag kika runt lite bland bloggarna, och sen är de go´natt för min del!
Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

fredag 27 juni 2008

Äntligen…

Hej!
Äntligen har jag då fått Leilas bok i min hand! Oj, oj ,oj va mycket gott de fanns i denna fantastiska bok!!! Ja, de vet ju många av er där ute som redan har boken, men för er som inte har den, köp den! ;- )

Jag hade jätte tur i går, en ny bokhandel har öppnat, och de var bra priser på böckerna + 25% rabatt i öppningserbjudande!!! Tyckte då att jag kunde unna mig Camilla Läckbergs nya också. Har redan kommit en bra bit in i boken, och ja, den är JÄTTE bra!

Idag har jag varit hemma med Lilla E, vi har bla plockat blåbär. De var en lååång promenad innan vi kom fram till den lilla skogsdungen här i området där bären finns. Allt ska ju undersökas noggrant, pinnar, stenar, kapsyler mm. Jag var tydligen likadan som liten, en samlare. Och de är jag ju än idag!

I eftermiddags var sambons mamma här på middag och fika, eftersom vi var så få blev de var sin bakelse istället för tårta. Lilla E och jag kunde då stolt visa upp våra blåbär! Några av våra egna smultron skymtar också fram bland jordgubbarna!


För övrigt är vi, sambon och jag lite spända inför vad som ska hända i helgen. Som jag skev sist tycks något vara på gång, men vi vet ju inte. En av mina bästa vänner med familj har sedan LÄNGE bokat in en heldag med oss här hemma imorgon. Ja, vi får se om de dyker upp, eller om de är NÅGOT ANNAT som händer.

Både jag och blivande mannen är lite nojiga med att de ska var rent och fint i fall om att vi nu blir invaderade. Jag har städat hela huset, och i skrivande stund städar sambon källaren och badrummet där nere. Nåväl, vad som än händer har vi i alla fall ett nystädat hus!

Och så var de ju de där med utmärkelserna som jag skulle skicka vidare. De är svårt, för de finns ju så himla många mysiga och inspirerande bloggar där ute. Men jag har valt ut några som jag gärna besöker! Håll till godo! ;- )


Den här utmärkelsen som jag fick från Glitter & Marsipan, den skickar jag vidare till följande bloggar:


En grodmammas vardag


Karofina


Pennys House


Gårdsromantik


Hwita Villan



Den här utmärkelsen som jag fick från Sara med flera, den skickar jag vidare till följande bloggar:

Dicksonska Våningen

My Lovely Things

Härliga Saker

Vita Ranunkler

Hem & Lycka

Så nu är hela huset städet, nu ska vi krypa till kojs och invänta morgondagen!!! Må så gott allesammans & ha en trevlig helg!

/Lina

onsdag 25 juni 2008

Flaggan i topp!

Hej!
Idag har varit en lååång dag! Lilla E valde att slå upp sina blå redan vid 5 tiden i morse…Vi kom i säng rätt så sent efter våra mått mätt eftersom vi förstås tittade på Morden i Midsummer igår kväll. Sen var jag bara tvungen att läsa lite i Tyskungen också. I kväll läser jag nog ut boken, de är olidligt spännande! Så att bli väckt klockan 5 var väl sådär… :- )

Men när Lilla E stökade runt på rummet slog jag på datorn och upptäckte att jag fått 2 utmärkelse! Den ena kommer från Anette med den härliga bloggen Glitter & Marsipan, som jag besöker så ofta jag bara kan! Den andra utmärkelsen kom från Sara med sin blogg Sara med flera, en lika härlig blogg som jag också besöker så ofta jag kan! Tusen tack tjejer, jag blev JÄTTE glad! Funderar lite och återkommer till vilka jag skickar vidare utmärkelserna till!



Så flaggan i topp för mina 2 nya utmärkelser och sambon som fyller 39 år idag! Jodå, vår lilla flaggstång har varit framme idag också! Kul att så många tyckte den var fin. Vi hade funderingar en gång att starta tillverkning, men nja den idén är väl lagd på hyllan. Men man vet ju aldrig…


Igår kväll satte sambon upp krokarna på min tallrikshylla. Sen var de bara att pynta på! När Lilla E sov middag passade jag på att fixa lite. 3 krokar kom upp, på den ena hänger en strut som jag gjorde av en papperspåse från Tiger som jag hade sparat, sen hängde jag upp en ljuslykta som fick bli en vas, och sist 2 pepparkaksmått. På hyllan över fick några av mina kakformar stå, och så plockade jag in lite lavendel. Här kommer bilder på hyllan, de är ganska många... :- )




I mitt förra inlägg lovade jag ju att visa min fattigmans ljusstake som jag köpte på Coop i söndag, här kommer 2 bilder. Om de blev en till? Jodå, idag när vi var där blev de en till. Nu står de alltså 2 på min vita byrå! 49:-/ st kostade de. Hyfsat billiga tycker jag, med tanke på att de är ganska stora.



Visar också bilder på min fina zinkbehållare att ha klädnypor i. Den matchar bra med den lilla tvättmedelshinken. Även den är inköpt på Coop!




Avslutar med en bild på våra Anemon koppar och skålen som vi köpte på Freeport i söndags! Må så gott & så hörs vi av innan helgen…Sambon och jag börjar förresten bli mer och mer misstänksamma för varje helg som går! Ska de bli svensexa eller möhippa? Ja, vi får se om de händer nåt den här helgen! ;- )

Vi hörs!
/Lina

söndag 22 juni 2008

Blixtar & dunder...

Go´morron på er!
Igår kväll drog värsta åskvädret in när jag precis skulle lägga ut mitt inlägg. Jag är VÄLDIGT åskrädd, så jag drog snabbt ur kontakten! Men här kommer veckans första inlägg!

Hej!
Så var midsommarhelgen över för den här gången. Vi har haft de lugnt och skönt, med mycket god mat och trevligt sällskap! Någon dans rumt stången blev de inte, vi kompenserade med ett besök i slottsskogen på midsommardagen i stället! Tårta blev de förstås också, och i år fick Lilla E smaka, de var smaskens! Men undra om inte badet i väninnans bubbelpool var de bästa med hela midsommarafton! En timma njöt vi av varmt bubblande vatten, rödvin och choklad- helt barn fria! De var livet! Tack A-C, de får vi göra om SNART igen! ;- )

Flaggan var förstås i topp här på berget på midsommarafton. Eftersom vi inte har en flaggstång tog vi fram vår lilla. Sambon snickrade ihop den lagom till Lilla E:s 1års dag förra året. Vi har sett liknande under våra besök i Danmark. Där står de utanför var och varannan affär och restaurang. Smidigt och behändig är den, bara att plocka fram när man känner för att fira lite extra! På onsdag är de dags igen, då fyller sambon, tillverkaren själv år!


Eftersom de inte blev någon dans kring stången kompenserade vi Lilla E med att åka till Slottsskogen och titta på djur. Undertecknad var minst lika exalterad! ;- ) De bästa var nog lantgården där vi fick gå in och klappa djuren. Lilla E fastnade för getterna de var snälla och klappvänliga!

Idag när regnet öste ner som värst och jag inte var sugen på att veckostäda, ( de fick jag göra SENT i kväll istället…) packade vi in oss i bilen och åkte till Kungsbacka och Freeport. Freeport är en Outlet med både klädaffärer och några inredningsbutiker. De var de sistnämnda som jag besökte! De blev inga stora inköp, en skål Rörstrands som matchar våra koppar i samma serie, Anemom.

I Hemma butiken blev de en zinkbehållare att ha klädnypor i. Några bilder kan jag inte visa idag, batteriet till kameran är på laddning. Visar dem senare i veckan. De mest oväntade inköpet gjorde jag på Coop. En ljusstake i Fattigmans silver. Den var rätt så stor, så jag köpte en till att börja med, men jag tror att de får bli en till när vi handlar nästa vecka. Bild kommer senare i veckan! Även krokar till tallrikshyllan blev inköpta, så nu ska den förhoppningsvis kompletteras i veckan!

Passar på att tacka för alla inlägg den här veckan, att blogga är verkligen TOPPEN KUL! Må så gott & ha en bra vecka! Avslutar med en bild på vår jasminbuske som blommar för fullt och doftar ljuvligt!

/Lina

onsdag 18 juni 2008

Midsommartårta & en nostalgi bild…

Hej!
Passar på att redan nu önska er alla en GLAD MIDSOMMAR! Idag blir de inga bilder på blommor och loppisfynd utan recept på min Midsommartårta och en nostalgi bild…

Vi kommer att fira midsommar här hemma i stan. Om vädret är ok åker vi iväg med Lilla E och dansar kring stången vid Gunneboslott. Sen äter vi sill lunch och en bit tårta förstås! ;- ) På eftermiddagen åker vi hem till en av mina bästa vänner och fortsätter firandet där med god mat och dryck! Har jag tur får jag även ta mig ett dopp i deras utomhuspool! De är en underbar bubbelpool med varmt härligt vatten! Precis vad 2 trötta mammor behöver!

Här kommer receptet på tårtan! Håll tillgodo…




Midsommartårta

Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ungen på 200 grader. Smörj och bröa en tårtform som rymmer 2 liter.
(Ett tips är att använda riven kokos istället för ströbröd!)

Vispa ägg och socker poröst

Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt dem. Rör tills allt är väl blandat.

Häll smeten i formen.

Grädda omedelbart i nedre delen av ugnen omkring 35 minuter.

Stjälp upp kakan efter några minuter och låt den svalna.

Dela kakan i 2 eller 3 delar.

Jag brukar dela kakan i 3 delar, så jag får 2 lager att fylla. I de ena lagret har jag marsankräm blandat med lite grädde, och i det andra lagret grädde och antingen jordgubbar eller hallon. Sen ”smetar” jag in hela tårtan i grädde och dekorerar med MASSOR av jordgubbar!
(Tårtan blir extra god och saftig om man gör den dagen innan- dekorera kan man göra samma dag!)

Lycka till!

Bilderna är från förra årets tårta, Lilla E var redan då SÅ sugen på tårta som ni kan se på bilden ovan! :- )


Avslutar med en bild på mig själv och pappa! Bilden är tagen på midsommarafton 1974. Jag är född i slutet på mars så jag är väl nästan 6 månader här…Jag ser väl lite annorlunda ut idag ;- ))

Må så gott allihop & ha en riktigt skön midsommarhelg!
/ Lina

söndag 15 juni 2008

Loppisfynd, garderobsrensning & bröllopsplanering!

Hej på er!
Hoppas att helgen varit bra! Helgen här hemma gick så himla snabbt förbi! Nu är de redan söndag kväll igen! Vi har ”bara” varit hemma den här helgen, men ändå hunnit med en hel del!

I går morse bar de av in till stan. Där är ju HÖG tid att hitta en vigselring! Väl framme hos gldsmeden var de STÄNGT! Just from i går och alla lördagar i sommar är de stängt…Ja, jag får tag mig dit för egen maskin på en lunch senare i veckan!

Guldsmeden ligger i Haga, en mysig stadsdel i Göteborg med gamla bevarde hus och en MASSA mysiga affärer. Vi strosade runt och hittade skorna med stort "S" till Lilla E att ha på bröllopet! Spana in dessa princess skor! Frågan är om hon vill ha dom på sig? De ända som gäller nu är de rosa ”foppatofflorna” :- )

(Dom var banne mig inte lätta att fånga på bild! Alla paljetter reflekterade som bara den i blixten! )

Förutom att strosa i Haga hann vi också med att gå i kvarteren runt Linnégatan. Även där finns många mysiga butiker och caféer! I en affär hittade vi våra ”give aways” till våra bröllopsgäster, avslöjar inte vad, de får ni se senare! Lilla E somnade precis lagom till att jag och sambon skulle ta en fika. De händer ju inte så ofta numer att vi kan äta samtidigt! ;- )

På väg tillbaka till bilen passerade vi en loppis på en av innergårdarna i Haga. Hittade en fågelbur, men jag kunde inte pruta ner den i pris, så då fick de va! Sambon däremot hittade en JÄTTE fin porslinskanna som han köpte på eget initiativ! Och priset, 10:-! Nu står dem här hemma med några av de sista pionerna.



Och mer loppisfynd skulle de bli innan vi var hemma! Vi hann med att stanna till vid ”min” loppis innan den stängde. Lampan som jag såg i onsdags fanns kvar! YES! Jag såg ju redan framför mig hur bra den skulle passa in mellan våra soffor, vitmålad och med ny skärm.

De gjorde INTE sambon och dömde ut lampan! Nåväl, efter en ”diskussion” i bilen var han med på noterna och jag hann precis in och köpa den innan de stängde! 50:- kostade den, den gamla skärmen visar jag inte, den var vit, men ful och hade långa fransar. Idag på väg till svärmor stannade vi till vid IKEA och köpte en ny skärm! Tycker lampan blev JÄTTE fin. Men jag tvekar om jag verkligen ska måla dn vit? Vad tycker ni? Vi får fundera lite…




I morse fick jag ÄNTLIGEN ”tummen ur”, och tog tag med att rensa i min garderob! Den rensade rejält kan jag meddela, och jag fyllde nog halva av Myrornas insamlings ;- ) När jag ändå var i farten tog jag ett tag i Lilla E:s garderob också! Puh! Nu återstår att rensa i källaren, men de får bli en annan dag!

Från och med idag, och söndagarna fram till bröllopet har jag, ”bridezillan” enväldigt bestämt att de ska planeras! Jag har skrivit ut veckoplaneringslappar att sätta på kylskåpet där veckans uppdrag ska prickas av! Nu ska de bli ordning på torpet! ;- )


Passar på att önska er en trevlig vecka allihop, & så hörs vi!
/ Lina

torsdag 12 juni 2008

Tallrikshyllan är på plats…

Hej!
I förrgår kväll kom ÄNTLIGEN min tallrikshylla på plats! Men den är inte riktigt komplett ännu! Jag vill gärna ha några små krokar undertill, så jag kan hänga lite fina grejer där också. Sen behöver jag nog bryta av allt vitt med någon annan färg. Men de får jag klura lite på... De viktigaste är att den är på plats! ;- )


I tisdags var jag och Lilla E på IKEA tillsammans med mina föräldrar, de blev inte så mycket till mig utan mest till Lilla E. Så brukar de vara nu för tiden av någon konstig anledning! ;- )
En vit orkidé fick följa med hem. Kan varmt rekommendera IKEA orkidéer. Priset är FANTASTISKT bra! 79:- för en brudorkidé med 2 stänglar!!! Jag har flera som jag köpt där och de blommar om, och är jätte fina. Ett tips när ni besöker IKEA nästa gång !Om de blev några andra fynd? Nja, en liten kryddburk i fyndhörnan för 1 krona blev de också. Men de var allt!


Ni kanske undrar om de blev nåt loppisbesök igår, jo ett litet ett…Var bara där en snabbis. De var verkligen utplockat!. Såg en lampa som jag var lite sugen på. Hm, kanske blir de en sväng på lördag. Sambon får tycka till också. Den ska i så fall ersäatta vår plastiga IKEA golvlampa.
Spenderade hela 10 riksdaler igår! De blev 2 tidningar och en liten ”knoppbräda”. Den läggs i högen i källaren tillsammans med allt annat som ska målas, eller sprayas vitt!


Efter loppisen bar de av till Statoil för att tanka, jaha tänker ni, vad har detta med min blogg att göra??? Jo, sambon kom ut med en jätte trevlig liten bok som han fått inne på macken-gratis! ”Fika boken” hette den. Bla. fanns de några av Leilas supersmarriga recept i boken! Jippi, nu kan jag dregla över dessa tills jag själv köpt den STORA boken ”A piece of cake”!


Avslutar med en bild på en av mina 4 nya vita pelargoner som jag fått av mina föräldrar. De har köpt dem hemma hos en tant för 10:-/ st! Tokigt billigt! De är omplanterade nu och nästan alla blommar redan. Min Appel blossom och mina Mårbacka har fått flytta ut nu i friska luften. De verkar trivas bättre ut!


Passar på att önska er en TREVLIG HELG redan nu!
Må så gott!
/ Lina
 

blogger templates | Make Money Online