tisdag 29 juli 2008

Soliga hälsningar från paradiset…

Hej!
Nu är vi hemma igen efter UNDERBARA dagar i mina föräldrars stuga. Vi kunde inte ha haft bättre tur med vädret! Vi har tom mellan varven tyckt att de varit lite för varmt! Men man ska ju inte klaga! ;- ) Frestar med en bild på utsikten från altanen…


Vi har haft lata härliga dagar, på land och till havs! Här kommer lite bilder från en tur med båten och ett litet strandhugg…

De är inte bara vi som njutit av det härliga vädret och havsluften. Vår lilla katt Sheela har vi inte sett mycket av. Hon har varit ute nästan dygnet runt! Vår lilla innekatt som nu är utekatt har haft en toppen vecka! Hon fångade tom med en mus som hon stolt la på dörrmattan för allmän beskådning!

Avslutar med lite blomsterbilder. Mina föräldrar har fantastiska dahlior, den här vita är min favorit.

En annan favorit är stockros. Här kommer en närbild på den vita!

Här hemma hade allt fullkomligen exploderat i värmen! Mina övervintrade pelargoner som jag trodde var döda, blommar för fullt! Hade lyckats att placera alla rosa i min vita balja från Jysk! Mer tur än skicklighet!

Avslutar med en liten ”sneak peak” på brudbågen, som jag och mamma provklätt idag…

Nu ska vi inte packa några fler väskor den här semestern…Våra häliga veckor har gått SÅ fort, och på måndag är de dags att jobba igen!

Lovar att vida mina shoppingfynd från Köpenhamn och mina finfina loppisfynd från förra veckan. De är porslin som vi faktiskt såg på en loppis i Köpenhamn, men som dök upp här hemma till ett fantastiskt pris. Tack snälla faster B för de fina fynden!

Må så gott!
/Lina

tisdag 22 juli 2008

Bloggpaus…

Hej!
Så var de dags att packa väskorna igen och ta ännu en liten bloggpaus. Jag är tillbaka igen nästa vecka!

Må så gott!
/Lina



söndag 20 juli 2008

Rapport från Köpenhamn!

Hej!
Nu har vi kommit hem från vår lilla minisemester i Köpenhamn. Vi har haft intensiva dagar i den kungliga huvudstaden vill jag lova! ;- ) Körschemat sprack direkt på torsdag morgon… Vi hade som ambition att komma iväg vid 07.00, men klockan blev 09.00 istället, men vi hann med mycket ändå! Första stoppet blev i Höganäs, där vi besökte Outleten , och fabriken där Höganäs krusen görs. Jag gjorde inga fynd, sambon köpte 2 muggar i gammal Höganäs stil.

Hotellet vi bodde på låg i närheten av Nyhman, vilket vi var jätte nöjda med! Nära till shopping och en lekplats precis runt hörnet. Vi får ju tänka på Lilla E också! ;- )



Vi har promenerat runt mycket alla dagar och försökt hinna med de vi tänkt. Men de blir ju lite annorlunda med barn…Men Lilla E har skött sig exemplariskt! När man är så liten är ju shopping som mamma och pappa älskar inte de roligaste som finns att göra. Desto roligare var de att jaga duvor kors och tvärs! Stackars fåglar, de drog nog en lättnadens suck när vi åkte hem…

Jag hann med lite shopping, men de bilderna får jag visa en annan dag. Frestar med lite bilder som jag fångat med kameran. Sambon suckade lite när jag fotade som en galning för att få ihop ”bloggmaterial”. Men man går ju in för de här med att ha en blogg!



Vi hade turen att springa på 2 olika loppisar på lördagen, men priserna var inte alls som här hemma. De mesta var jätte dyrt, och väl saltade! Men visst fanns de mycket fint som man ville ha! Mycket danskt porslin och fina emalj saker…

Här klämmer jag in en bild på en fantastik vacker port som vi passerade på en av våra långa promenader! De finns ju så mycket vacker arkitektur att njuta av i Köpenhamn!

Nåt annat som de också finns gott om i Köpenhamn är cyklar! I alla färger och former! Lite kul är att många pyntar sina cykelkorgar. Hann fota 2 pyntade korgar under vårt besök!

Utanför varuhuset Magasin finns ett litet torg som är sprängfyllt av både snittblommor och krukväxter! Jag hittade en stor trädgårdshortensia på fredagen, men tänkta att jag väntar tills på lördag att köpa den. Fanns de några kvar då? Nej, givetvis inte. Priset var fantastiska 40:-! Suck! Nåväl, här kommer några bilder från rosen havet!

Vi shoppade inte bara utan besökte även Tivolit, de är SÅ mysigt! Jag gillar de mer än Liseberg faktiskt! Lilla E fick åka karusell och vi lyckade även att vinna 2 mjukdjur till en kostnad av 10:-! Detta är sensationellt, för vi vinner ALDRIG något! För att vara riktiga turister besökte vi även slottet! Var bara tvungen att fotografera vakten i den lilla kuren. En kopia i trä hittade jag på Tivolit! ;- )


De var inte bara jag som fotade, vi var omringade av fotograferande asiater! Kunde inte låta bli att ta kort på den här killen som hade fullt sjå att ta kort med ALLA dessa kameror!

Avslutar med en kul skylt som vi passerade…Ja, som ni säkert förstår är snor koppel på danska. Men lite kul är ju skylten om man är svensk! ;- )

Oh, nu är de en trött bloggerska som gäspar framför skärmen…jag skickar en stor kram till er alla som besöker mig och till er kom lämnar ett litet avtryck! De gör mig SÅ glad! I morn ska jag kika in hos er och se vad ni haft för er!

Må så gott!

/Lina

onsdag 16 juli 2008

Jag är tillbaka!

Hej!
Nu är jag tillbaka igen efter en liten paus! Vi har varit i mina föräldrars sommarstuga, där de inte finns tillgång till Internet, ett skralt utbud på teven och utedass… Låter kanske förfäligt, men, nej de är UNDERBART! Lite ”bloggabstinens” har jag dock haft, de måste jag erkänna! :- )

Stugan ligger i norra Bohuslän. Vi har passat på att besöka de flesta av orterna som ligger i ett pärlband längst kusten. Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hamburgsund, Fjällbacka och Grebbestad! Späckat schema. Några loppisar hann vi också med, men jag har inga fynd att visa. Hittade inget…men nästa vecka är jag tillbaka igen, då kanske fynden dyker upp!

Frestar med lite bilder från västkusten, håll tillgodo!

Avslutar med bilder på de fina våningsfatet som jag fick av min snälla mamma. Lagom stort, och lätt att ta isär och förvara! En given favorit! Här på bilderna har vi fyllt den med härliga körsbär!


Sist med inte minst ska jag ju skicka vidare utmärkelsen som jag fick av Johanna med den härliga bloggen Södralycke.

Alltid lika svårt, men här kommer 7 bloggar som jag gärna besöker! (De är ju SÅ svårt att välja ut några få, när de finns SÅ många häliga bloggar där ute! )

Glitter & Marsipan
En grodmammas vardag
Hem & Lyckas Mia
Karofina
Leva som jag
Lilla Blanka
Vardagstugg

De är ett himla flängande den här semestern…sambon och jag är ju riktiga Köpenhamns fan! Vi bara älskar den staden! Så i morn bitti bär de av mot den danska huvudstaden, vi ska bo 2 nätter på hotell i närheten av Nyhamn! De ska bli SÅ mysigt! Lilla E ska med, så de blir att se Köpenhamn med en hel vild liten tjej som för tillfället bara säger: Oj, OJ, OJ! :- )

En rapport från vår resa kommer i helgen! Nu ska jag kika in hos så många av er som jag bara orkar. De blir ju lite si och så med bloggeriet nu på sommaren har jag märkt!

Må så gott!
/Lina

onsdag 9 juli 2008

Bloggpaus…

tisdag 8 juli 2008

Shoppingfynd & en en ny utmärkelse!

Hej!
Nu har krafterna återvänt sen den händelserika helgen! Nu är de semestertider här i Lilla huset på berget! 4 veckor har jag och sambon tillsammans. Härligt! Vi har mjukstartat med att ”bara” vara hemma ett par dagar. Dessa dagar har varit fullspäckade…

Igår var vi och träffade prästen, han var jätte trevlig och allt föll på plats när vi gick igenom vigselakten. De kommer att bli så fint med de psalmer vi valt, ingång och utgång. Vi har även valt 2 sånger, varsin, som skall sjungas av en tjej och en kille som kompar på gitarr. Vi var bara i församlingshemmet, men vi övade lite på att hålla upp ringen och säga JA! Vet ni, först då när vi stod där gick de upp för mig hur STORT detta är! Jag började nästan gråta när jag stod där i konferens rummet…Puh! Tänk hur de blir när de är på riktigt!?

Här kommer som utlovat bilder på mina inköp i Västerås, inget unikt ni kan nog hitta dessa grejer i hela vårt avlånga land! ;- )

På kvällen när vi var ute på stan, ”trendspanade” jag på vad folk har på sig! Man är ju lite ringrostig vad gäller trender när man är mest mamma (för tillfället)! Såg många tjejer med långa silverhalsband med ett hjärta som hänge. Så enkelt, men SÅ snyggt! Vi sprang på dessa i den andra affären vi besöket på lördagen i Örebro. Halsbanden kommer från Miss Dee, och är ett Göteborgs företag! Min budget tillät inte ett äkta för tillfället, men på KappAhl fanns en helt ok kopia för 79:-! Detta är mitt nya favorit halsband nu!

På Åhléns hittade jag den fina sjöstjärnan på rea. De små etiketterna i trä hittade jag i en mysig butik som hade både nya och gamla grejer. Ska skriva nåt på dem…Vet bara inte vad. Jag får fundera lite!

Klagade ju för ett tag sen på att inget blommade här i trädgården, men nu har mina stockrosor börjat blomma! Idag har vi haft många regnskurar. Jag var ute emellan dessa och tog en bild av en av de första stockrosorna som slagit ut!

Nu höll jag på att glömma att jag fått en ny utmärkelse! Den har jag fått av Johanna med den härliga bloggen Södralycke! Tusen tack, jag blev alldeles varmt i hjärtat! :- )! Nu får jag fundera till vilka jag skickar vidare den till!



Må så gott!
/Lina

lördag 5 juli 2008

I ♥ Örebro!

Hej!
Har nu kommit hem från en snabbvisit i Örebro som varde mindre än 24 timmar, men JÖSSES vad vi hann med mycket! Kan redan nu säga att Örebro är en NY favorit, I Örebro!

I går började jag dagen med att träffa frisören som ska sätta upp håret på bröllopsdagen. Vi testade 2 olika frisyrer. Den som jag trodde minst på blev den jag valde! Frisören var SÅ himla bra!!! Hon hade många bra tips och idéer. Bla ska vi försöka göra om svärmors brudkrona från 60 talet till en tiara. Dels för att den är lättar att sätta fast, men även att min blivande man är lika lång som jag…Jag vill ju inte bli längre än honom!

Efter frisör besöket dog jag min väska till centralstationen och tåget mot Örebro. Om jag säger så, de var VARMT! Tågresan var nog en av de svettigast jag varit med om! Puh! Men i värmen sträckläste jag Läckbergs Sjöjungfrun till sista sidan. Herre jösses vilket slut!!! Nu måtte Camilla skynda på med nästa bok, så vi får veta hur de går!


Klockan 18.00 dundrade resten av möhippe gänget i lägenheten. Den här bruden fick en något mer diskret utstyrsel än undertecknad! Men en liten krona blev de i alla fall!

Efter lite bubbel och mingel med de andra tjejerna bar de av ut i Örebro kvällen. Vi åt och drack gott! Kvällen avslutades på Frimis, där de båda blivande brudarna skakade loss på dansgolvet till klockan 02.00! På väg hem genom stan tyckte jag att de var lite Paris över de hela. Vattnet, broarna och uteserveringarna! Någon efterfest blev de inte, men väl goda nattmackor på balkongen! Klockan 03.15 somnade 2 trötta brudar…



I dag efter att vi vaknat till liv efter gårdagens bravader bar de iväg ut på stan. Trots att vi inte hade så många timmar på oss, hann jag se en hel del av stan. Slottet mitt i stan var SÅ mäktigt!

Den lilla ”silverkyrkan” som skymtar på bilden är del av en konstvandring som pågår i stan. Kyrkan var gjord i spegelglas och reflekterade ljuset, vattnat och allt annat runt omkring. Jätte häftigt!


Lite shopping hann vi med också, får visa mina inköp en annan dag, de har jag ännu inte orkat fotografera…Här kommer lite bilder från Bruka butiken som hade mycket fint!

På perrongen när jag väntade på tåget fick jag se en monter med nån form av ”konstverk”. De var JÄTTE häftigt. Bordsbenen är ”klädda” med glas och koppar i glas. De är hål borrade i dem, och sedan trädda på stål staven som är stommen i bordsbenet. Kolla in bilderna!


Runt montern fanns en text, där bokstäverna var gjorda av bestick. Jag hade ju ett tåg att passa så jag hann inte läsa all text, utan tog bara 2 bilder. En kul idé var de i alla fall! Passar på att tack blivande Fru G för 22 fantastiska timmar i Örebro!



Väl hemma efter en minst lika svettig returresa till Göteborg blev de grillning på altanen och lite mys med Lilla E som åtminstone saknat mamma lite

Avslutar med en bild på den stora happeningen på gatan som fick många att förvånas. En luftballong svepte in över området och var VÄLDIGT nära hustaken. Här på bilden passerar den grannens hus!

Nu är de dags att krypa till kojs och drömma om mitt semesterprojekt- att måla vår sängstomme och nattduksbord vita!

Må så gott!
/Lina
 

blogger templates | Make Money Online