fredag 23 oktober 2009

Fredags mums! =)

Hej!
Idag MÅSTE jag bara tipsa om världens godaste kladdkaka!!! Kollegan här på mitt rum bjöd på den här kakan på förra fredagen...Om jag säger så man har ju ätit en och annan kladdkaka genom åren, men den här var SÅ god! Ska testa att göra den själv i helgen.


Bilder på den goa kakan är lånade från Metros receptbank!

Här kommer receptet:

300 gram smör
4 ägg
4 dl socker
6 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Tillagning:

Sätt ugnen på 175ºC.
Smält smör i en kastrull.Ta av från plattan.
Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl.Vispa till jämn smet.
Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.Sätt in i ugnen i 25 minuter. ( Kollegan hade in den något längre, de beror väl på vilken sorts ugn man har)

Så skönt med fredag igen! Idag ska vi åka och handla mat inför helgen. I morn har vi vänner på besök, och på söndag har Lilla E bjudit hem 2 kompisar från dagis på fika. Rulltårta har jag tänkt att bla bjuda på då! Kladdakakan äter vi imorn kväll!

Fick glädjande nyheter idag från dagis. Lilla E inte vill ha blöja på dagis nu, utan bara trosor som sina kompisar! YES! Så idag ska vi köpa lite nya trosor, motivet på dessa är ju självklart... Hello Kitty! =) De känns SÅ skönt att personalen säger till och att de är med och ser till att hon äntligen blir blöjfri!!! Men den de gäller måste ju vara med på förändringen, annars går de ju inte...Lilla E är ju en MYCKET bestämnd liten dam!

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!

7 kommentarer:

färgtrappan sa...

Hej! Mums, kakan ser ju jättesmaskig ut! Tjock å go ser den ut att vara också. Å säkert jättenyttig ;), äsch...en liten bit bara...kan man väl ta...
Den måste jag prova någon gång- älskar kladdkaka!

Ha en go helg!

chokladblomma sa...

Oj då. Insåg just att jag har glömt att posta fröna... F'låt. Tar med dem till en postlåda i helgen!
Den där kladdkakan får jag allt ta och prova! Gillar verkligen kladdisar... och mina barn oxå! Tur, för då har man en ursäkt för att baka dem!!
Ha en bra helg!
Kram

Camilla sa...

Hej! Å va det ser gott ut - den måste jag också pröva en dag. Tina gjorde en dessert i måndags med annanas som är beställt av familjen till helgen...

Va hon är duktig din lilla bestämda dam - skönt när man slipper det här med blöjor :)

Ha en jättefin helg!
Kram Camilla

Grodmamman sa...

Ser ut som en mycket god kladdkaka!:)
Här har vi ju också en mycket bestämd ung dam och hon fick också bestämma över blöjan. När jag provade så fungerade det inte alls. När hon själv bestämde sig, så gick det jätte bra. Nattblöjan bestämde hon också själv när hon skulle sluta med och jag tror att det har hänt tre olyckor sedan hon slutade med den. Ja, våra envisa och bestämda döttrar kommer att gå långt om de bara lär sig att använda envisheten på rätt sätt!:)
Kram

Jenny sa...

Hej Lina!
Åh vad sugen jag blev på kladdkaka nu!! Tack för receptet:)

Vad duktig lilla E är som vill sluta med blöjorna! Såklart hon ska ha Hello Kitty trosor:) Det minns jag att Tindra oxå ville ha när hon var i Es ålder!

Ha nu en riktigt trevlig helg Vännen!

Kram Jenny

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Lina.
Men vad kul,en ny kladdkaka att prova.Får nog bli på makens födelsedag på söndag.
Vad bra att lilla E vill vara blöjfri.Och har man väl kört igång,så går det inte backa sen.Lycka till.Roligt att handla snygga trosor med.
Jag ska fortsätta med taket i helgen,och så ska vi plocka ner allt på väggarna i köket,för på måndag kommer den vita träpanelen.
Hoppas ni får en härlig helg.
kram Anette

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Men den måste ju så klart testas på!!! Älskar ju kladdkakor, ja ala i familjen gör det!!!!

~~♥Kramelikram Millan♥~~

 

blogger templates | Make Money Online