lördag 31 januari 2009

Hungerstrejk, hajar & Jerry Williams!

Hej!
Nu är jag tillbaka igen efter en minst sagt annorlunda vecka…Om vi börjar med hungerstrejken så är de Lilla E som stått för den! Plötsligt efter över 1 år på dagis, hände nåt förra veckan. Hon slutade att äta och dricka när hon var där, och grät nästan hela tiden…Vi hämtade tidigt och försökte reda ut vad som hänt. Men vi vet ännu inte vad som hänt. Den här veckan har min mamma bott hos oss för att Lilla E inte ska få så långa dagar. I går åt hon äntligen, lite grann i alla fall. Nu hoppas vi att de går bättre nästa vecka! De går ju knappt att jobba, och än mindre att koncentrera sig när man vet att hon inte trivs på dagis…

Idag har vi haft en mysig dag på Universeum, redan i torsdags berättade vi för Lilla E att vi skulle åka dit. Jag nämnde väl att de fanns hajar där. De snappade hon upp, så veckans nya ord är, HAJAR! Hon var lyrisk idag när hon fick se alla djur och fiskar på Universeum!

Och så var de ju de där med Jerry Williams…Mitt upp i allt när allt kändes hopplöst och trist fick vi på onsdag eftermiddag ett sent erbjudande om att gå och kika på Jerry Williams på Rondo. Mat och dryck + fri entré! De var precis vad en trött mamma behövde! ;- ) Dessutom var de gratis! Jerry Williams är väl inte direkt en favorit, men showen var SUVERÄN! Vilket energiknippe! 67 år och still going strong! Vi hade en kanon kväll!

Bloggande har leget på is.. så gissa om jag blev glad när jag fått en utmärkelse av Grodmamman med den härliga bloggen En grodmammas vardag som jag följer så mycket jag bara hinner! Tusen tack snälla du!!! Den värmer en trött och sliten mamma ska du veta…

Till utmärkelsen hör att man ska berätta 5 saker som man är beroende av

1. Familj och vänner, särskilt nu när de är lite "upp och ner" här hemma.

2. Telefonen och mobilen, är en ”ringoman”, och skickar gärna långa sms.

3. Bloggandet, ett gift som är svår att hålla sig borta från.

4. Blommor i alla former , just nu dominerar tulpaner.

5. Att lösa dagens kryzz i Metro, en ny vana som jag anammat av kollegorna på jobbet!

Jag skickar utmärkelsen vidare till:

Design i tid & rum

Karofina

Glitter & Marsipan

Södralycke

Efter besöket på Universeum blev de en sväng på stan också! Vi träffade vänner och deras Lilla E, de blev fika och en liten shoppingsväng för mammorna! Jag köpte delar till ett litet projekt som jag hoppas pyssla med i veckan! ;- )

Vi gick bla till favoriten Balders Hage. Passade på att ta lite bilder på ett underbart planteringsbord som de hade! Lite dyrt för min del, men man kan ju inspireras! I år SKA jag ha ett planteringsbord!

Visst är de fint...

Gillar idén med zink på borsskivan och de smarta krokarna på sidan!

Tror att Coop och Rusta haft liknande bord, fast trärena. Med vit färg och lite styling så kanske man kan få till nåt liknande! ;- )

Har länge suktat efter lite bostäver. Idag hittade jag min förta på reabordet hos Balders Hage. 29:- gick N:et i plåt loss på!

Nej, nu ska jag ta mig en STOR kopp te och kurera min rossliga hals, samtidigt som jag kikar in hos er andra!

Må så gott!
/Lina

onsdag 28 januari 2009

Blogg paus...

Hej!
Om förra vecka var hektisk så är den är HEKTISKT! Tack till er som tittar in och lämnar hälsningar, de värmer ska ni veta!!! Till helgen ska väl allt ha lugnat ner sig igen...

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
/Lina

söndag 25 januari 2009

Vårkänslor & äpplesockerkaka…

Hej!
Hoppas att helgen varit bra! Vi har laddat batterierna efter vår hektiska vecka, och hoppas att den kommande blir lite lugnare…

Igår shoppade jag och Lilla E loss på Blomsterlandet. Lite nya blommor piggar ju alltid upp! De blev tulpaner, pärlhyacinter och plättar i luften. Fyndade också en liten skål på fot i fattigmanssilver. Lilla E som ska ha ett eget litet trädgårdsland i vår mjukstartade med en påse frön. Smörgåskrasse valde hon.

Idag har vi haft strålande solsken på eftermiddagen. UNDERBART! Vi fick riktiga vårkänslor när vi var ute och gick. Passade på att plockade lite blåbärsris till mina tulpaner.

Den här veckan fanns de lite mer fina tulpaner att välja på. Tyckte de här gräddvita var väldigt vackra! Här är en bild innan riset var plockat!

Mina nya plättar i luften hamnade lite provisoriskt direkt i den fyndade skålen för halva priset. När tid finns ska den planteras direkt i…

Pärlhycinter blev de också, inte mindre än 3 krukor!

I dag har mina föräldrar varit här, ja min mamma ska stanna hos oss ett par dagar nu. Mysigt och skönt med lite avlastning…Lilla E och jag bakade en Äpplesockerkaka i morse som vi hade till fikat idag. Lilla E tyckte att smeten var smaskens, men inte den färdiga kakan…
Länkar till receptet om någon vill prova att baka kakan. Den är poppis här hemma. De ä lite rivet citronskal i, de gör att den blir väldigt god!

Ja, när de var färdigt slickat var de knappt att jag behövde diska skålarna ;- )

Utmärkelsen som jag fick av Frida med bloggen Spetsar och Volanger skickar jag vidare till en ny bloggare som hittat till mig. De är Maria med bloggen Marias Stil. Här kan du läsa om hennes renoveringsprojekt och loppisfynd! Kika in!


Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

fredag 23 januari 2009

De finaste vi har sätter vi på bordet…

Hej!
Pustar ut efter en lååååång och hektisk vecka! UNDERBART att de äntligen är fredag igen! Här har vi haft fredagsmys med tacos!

De finaste vi har sätter vi på bordet…Här hemma får då bli både Lilla E och vår katt Sheela! Lilla E förföljer vår stackars katt överallt numera... :- )

Kommunen har under veckan sågat ner stora delar av ett körsbärsträd här i närheten. Gissa vem som var där och tog med lite kvistar hem?

Vi väntar spänt på att de ska hända nåt med våra kvistar! Håller tummarna hårt att vi snart har blommande körsbärskvistar på bordet!

På Hemtex rea hittade jag de här fina hjärtana! Köpte ett par stycken, och håller nu som bäst på att fundera vad jag ska använda dem till. Under tiden ligger ett i min psalmbok där jag nallar papper för att göra strutar…

Avslutar med min utmärkelse som jag fått av Frida med din härliga och inspirerande bloggen Spetsar och Volanger! Tack snälla Frida, de var precis vad jag behövde efter den här veckan…
Klurar över helgen till vilka jag ska skicka den vidare till! ;- )

Må så gott & ha en trevlig helg!
/Lina



söndag 18 januari 2009

Söndagsmys & årets första semla…

Hej!
Hoppas att helgen varit bra! Vi har haft en jätte mysig helg! Den började med födelsedagskalas hos Lilla E:s kusin på fredagskvällen. Jätte god mat och vin. Lilla E och hennes små kusiner hade så himla kul tillsammans, de åt vid eget bord, och lekte hela kvällen. Igår var mina föräldrar på besök, och idag har vi varit och shoppat lite. Alla 3 hade presentkort kvar sen i julas!Undertecknad köpte ett par nya jeans, och 2 toppar för 29.-! Detta på Lindex rea, tag 2 betala för 1! Ett fynd om nåt!

I eftermiddag har vi mest haft ”söndagsmys” här hemma. De blev årets första semla till eftermiddags fikat och lite tända ljus på bordet. Mina tulpaner från i måndags hänger med än!

Har plockar fram mina glasljusstakar som ”vilat” ett bra tag i ett köksskåp…

Här är den, årets första semla. Den godaste skulle jag tro ;- )

Avslutar med en bild på en av mina primulor som jag fick av min mamma igår! Härligt våriga! De är allt annat än vår utan för mitt fönster ju just nu. Snön VRÄKER ner…

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

torsdag 15 januari 2009

Årets första utmärkelse…

Hej!
Ja, då var man inte bara bloggerska utan även Nobelpristagare! :- ) Tusen tack till ”Grodmamman” med den härliga bloggen En grodmammas vardag för den här fina utmärkelsen! Den värmer, tack snälla du!!!

Jag skickar utmärkelsen vidare till:

Södralycke

Ett hus för oss

Glitter och marsipan

Sara med flera

Oh, va skönt att de är fredag i morgon! Vi ska på kalas till Lilla E:s äldsta kusin som fyller 12 år! Nästan tonåring, tiden går fort! Lilla E längtar efter att leka med sina kusiner födda 2005 och 2007. Själv är hon ju född 2006. Här blir de full fart kan jag lova! ;-)

Avslutar med en bild på mitt fynd från måndagens besök på Blomsterlandet. Den lilla vasen i fattigmanssilver kostade 19:-, skynda att fynda! Tänk va fint de blir lite längre fram i vår när man kan sätta vitsippor, snödroppar eller pärlhyacint i den…I brist på vårblommor får en kvist från en av mina orkidéer duga…



Må så gott & trevlig helg!
/Lina

tisdag 13 januari 2009

Ut med de gamla, in med de nya…

Hej!
Nu är julen utslängd här hemma. Inte ett spår kvar av att vi firat jul! ;- ) I kväll tog maken in de sista av julbelysningen ute, och jag rensade bort alla julkort på kylskåpet!Eftersom vi varit sjuka så har de varken funnits tid eller ork att fixa och pynta här hemma. Men krafterna har börjat återvända.

Min lilla änglatavla har fått en kompis! Förr förra helgen köpte jag ännu en. Den var lite mörkare i färgen än den första. Nu står de sida vid sida på tavellisten ovanför en av våra soffor. De är inte färdig piffat där ännu, men en början i alla fall…


Igår kväll bar de av till en mattaffär. Siktet var inställt på ännu en plastmatta. Jag älskar dessa moderna, snygga och praktiska mattor! Har tvättat köksmattan massor av gånger i maskinen på 40 grader och den håller formen och färgen! Vi har 2 Horredsmattor och en Pappelina här hemma . Igår blev de ännu en matta från Horredsmattan! De var maken som slutligen hittade den vi valde. Snygg och enkel!

Lite svårt att se färgerna, men vit och en grå pärlemor skulle jag beskriva dom som. Vi är jätte nöjda!
Matten ligger på andra våningen i vår lilla hall som är ett kombinerat arbetsrum och ”bibliotek”. Här har Lilla E en hel bokhylla med bara sina böcker + alla våra andra böcker som ryms i platsbyggda hyllor.
Någon bekväm läs fåtölj har vi inte, men väl en gungstol! Den köpte jag på loppis för en billig peng precis innan Lilla E föddes. Här har de ammats, och vaggats till söms i måååååånga långa timmar! Nu är de mest Lilla E som gungar själv. En ny kudde blev de här som matchar färgerna i mattan. Kuddfodralet köpte jag förra året, men nu kom de äntligen till användning!
Efter alla grå och vita bilder avslutar jag med en bild på mina tulpaner som bland mycket annat fick följa med hem från Blomsterlandet i går!

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
/Lina


söndag 11 januari 2009

Magsjuka & en ofrivillig bloggpaus…

Hej!
Gör ett litet kort och bildlöst inlägg så här på söndagskvällen. Vi drabbades av magsjukan förra veckan, och har varit däckade! De är bara brödrosten, tvättmaskinen och torktumlaren som gått på högvarv här hemma den senaste tiden. Vi har levt på rostat bröd och the, och har mer eller mindre hunnit tvättat de mest här hemma! Överdraget till våra soffor, sängkläder, mattor mm. Men nu är vi på bättringsvägen! Ny vecka och nya tag! ;- )

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

söndag 4 januari 2009

Utmaning och nytt (h)år!

Hej!
God fortsättning! Här har dagarna bara rusat iväg sen nyårsafton! Vi hade en jätte trevlig kväll här hemma! Våra små 2 åringar hade så kul, och lekte tillsammans hela kvällen! Vid 12 slaget stod dom sida vid sida på diskbänken och kollade med STORA ögon på alla raketer!

Bättre sent än aldrig…här kommer utmaningen som jag fick av Södralycke förra året!
Jag väljer att inte skicka den vidare till någon speciell. Är någon sugen att anta utmaning så är de bara att köra på!


8 Favoritprogram:
1. Leilas Matprogram, alla kategorier
2. Solens Mat
3. Äntligen Hemma
4. Körsalget
5. På Spåret
6. Bolibompa- klassiker som Emil, Madicken, Pippi mfl.
7. River Cottage
8. Morden i Midsummer

8 Saker jag gjorde igår:
1. Åt frukost
2. Duschade
3. Åkte till Gällstad
4. Gick runt bland en massa affärer!
5. Köpte ett par nya gummistövlar
6. Åt middag på Jensen Bofhus i Borås
7. Lekte med Lilla E
8. Kollade på TV

8 saker jag ser fram emot:
1. Ett nytt spännande år!
2. Att vi går mot ljusare tider igen
3. Sitta i solen på altanen och känna att de är vår!
4. När krokusen blommor på gräsmattan
5. Årets första dopp
6. Sommar & sol
7. Ev en 75 års fest i sommar, jag fyller 35, maken 40!
8. Ett nytt givande bloggår ;- )

8 favoritrestauranger
1. Taras
2. Pasta Plus
3. Fiskekrogen
4. Jenson Bofhus
5. Bella Gästis
6. Kanske
7. Mikado
8. Mammas goda mat...

8 saker på min önskelista:
1. Att vi håller oss pigga och krya under året
2. Att jag får behålla mitt jobb
3. Måla om vår sängstomme så den blir vit
4. Mer förvaring, vi har garderobsbrist
5. Måla panelen i hallen vit
6. Ny stenläggning runt huset
7. Nytt staket, helst vitmålat...
8. Mera tid för att pyssla och fixa hemma


Och så var de där med nytt (h)år…Jodå, i fredags åkte de långa håret av…De känns väldigt ovant, men också väldigt skönt! Har inte riktigt övat färdigt på att göra i ordning den nya frisyren ännu, men de kommer! I morn ska jag chocka kollegorna på jobbet med den nya looken! ;- )


Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

 

blogger templates | Make Money Online