söndag 15 juni 2008

Loppisfynd, garderobsrensning & bröllopsplanering!

Hej på er!
Hoppas att helgen varit bra! Helgen här hemma gick så himla snabbt förbi! Nu är de redan söndag kväll igen! Vi har ”bara” varit hemma den här helgen, men ändå hunnit med en hel del!

I går morse bar de av in till stan. Där är ju HÖG tid att hitta en vigselring! Väl framme hos gldsmeden var de STÄNGT! Just from i går och alla lördagar i sommar är de stängt…Ja, jag får tag mig dit för egen maskin på en lunch senare i veckan!

Guldsmeden ligger i Haga, en mysig stadsdel i Göteborg med gamla bevarde hus och en MASSA mysiga affärer. Vi strosade runt och hittade skorna med stort "S" till Lilla E att ha på bröllopet! Spana in dessa princess skor! Frågan är om hon vill ha dom på sig? De ända som gäller nu är de rosa ”foppatofflorna” :- )

(Dom var banne mig inte lätta att fånga på bild! Alla paljetter reflekterade som bara den i blixten! )

Förutom att strosa i Haga hann vi också med att gå i kvarteren runt Linnégatan. Även där finns många mysiga butiker och caféer! I en affär hittade vi våra ”give aways” till våra bröllopsgäster, avslöjar inte vad, de får ni se senare! Lilla E somnade precis lagom till att jag och sambon skulle ta en fika. De händer ju inte så ofta numer att vi kan äta samtidigt! ;- )

På väg tillbaka till bilen passerade vi en loppis på en av innergårdarna i Haga. Hittade en fågelbur, men jag kunde inte pruta ner den i pris, så då fick de va! Sambon däremot hittade en JÄTTE fin porslinskanna som han köpte på eget initiativ! Och priset, 10:-! Nu står dem här hemma med några av de sista pionerna.



Och mer loppisfynd skulle de bli innan vi var hemma! Vi hann med att stanna till vid ”min” loppis innan den stängde. Lampan som jag såg i onsdags fanns kvar! YES! Jag såg ju redan framför mig hur bra den skulle passa in mellan våra soffor, vitmålad och med ny skärm.

De gjorde INTE sambon och dömde ut lampan! Nåväl, efter en ”diskussion” i bilen var han med på noterna och jag hann precis in och köpa den innan de stängde! 50:- kostade den, den gamla skärmen visar jag inte, den var vit, men ful och hade långa fransar. Idag på väg till svärmor stannade vi till vid IKEA och köpte en ny skärm! Tycker lampan blev JÄTTE fin. Men jag tvekar om jag verkligen ska måla dn vit? Vad tycker ni? Vi får fundera lite…




I morse fick jag ÄNTLIGEN ”tummen ur”, och tog tag med att rensa i min garderob! Den rensade rejält kan jag meddela, och jag fyllde nog halva av Myrornas insamlings ;- ) När jag ändå var i farten tog jag ett tag i Lilla E:s garderob också! Puh! Nu återstår att rensa i källaren, men de får bli en annan dag!

Från och med idag, och söndagarna fram till bröllopet har jag, ”bridezillan” enväldigt bestämt att de ska planeras! Jag har skrivit ut veckoplaneringslappar att sätta på kylskåpet där veckans uppdrag ska prickas av! Nu ska de bli ordning på torpet! ;- )


Passar på att önska er en trevlig vecka allihop, & så hörs vi!
/ Lina

8 kommentarer:

karofina sa...

oj, den där lampfoten ska ju inte målas! snygg som attan var den! tror inte färgen kommer fästa så bra heller, ja kanske om den sprayas då....
gå in inte för hårt för planerna, man blir bara knäpp, vi tog lite i taget när vi sprang på saker o så. jag var aldrig stressad eller kände mig som värsta bridezillan ;) just relax! *hehe*

skorna var ju söta, är det nått särskillt du e på jakt efter så säg till. jag har ju det mesta, dock har jag lagt upp en hel del på tradera nu... man köpte ju på sig mer än vad man behövde oxå ju... ;)
kram!

Glitter och Marsipan sa...

Men hur fin var inte den lampan.Tycker nog att den är fin som den är.
Vilka lyllosar ni är som ska ha bröllop.Det är ju så roligt att planera och dona.Vilka skor,hon kommer väl bli som en lite prinsessa.
Vad roligt med en blivande make som gillar loppis,min han bara flyr sådant,om han kan.
Vi har nästan måkat färdigt vårat hus i helgen,bara lite smått kvar.Det känns jätteskönt,maken har målat nästan dygnet runt,dom sista dagarna,så det blir välbehövlig vila över midsommar.
Är det populärt med vigselringar i silver nu?
Jag tyckte jag såg det hos guldsmeden,så fina.
Ha det gott
kram Anette

Emm´s design sa...

Superfina skor!
Och kannan var underbar!!!!!

Lycka till med planeringen!

Sara sa...

Jag skulle inte måla lampfoten, den var ju jättefin. Skorna var jättesöta, passar på prinsessan ;-) Vad roligt att planera bröllop, för 9 år sedan gjorde jag det med så här dax på året.
Kram Sara

Grodmamman sa...

Tycker inte heller att du ska måla lampfoten. Tyckte den var fin som den var med den nya skärmen.
Vilka ljuvliga skor du köpt till dottern! Min dotter hade varit överlycklig. Det var ju riktigt prinsess-skor!
Lycka till med bröllopsplaneringen.
Kram

Malin - I min trädgård sa...

Wow vilka pjux till lilltjejen! Hoppas hon vill ha dem.

Ja jag minns själv när vi planerade vårt lilla bröllop. Det var massor att göra och komma ihåg. Men så härligt det blev! SÅ lycka till med allt - det blir nog en underbar dag.

Ha det bra!

Hem och Lycka sa...

Spännande med bröllopsplanerna, ring och presenter och allt annat. Skorna var ju för söta! Svårt med lampan, också osäker på om den ska målas eller inte. Avvakta lite om du är osäker är mitt råd. Vacker kanna också, vilket fynd för 10 spänn!

Nu har jag gjort utmaningen, välkommen in och kika ;-) kram!

Mjuka sa...

Lycka till med din bröllopsplanering. Jag och min man hade det väldigt enkelt men vackert. Vi gifte oss på klipporna i Gullholmen. Bara de närmaste närvarande, men otroligt vackert!!
kramar M

 

blogger templates | Make Money Online