lördag 5 juli 2008

I ♥ Örebro!

Hej!
Har nu kommit hem från en snabbvisit i Örebro som varde mindre än 24 timmar, men JÖSSES vad vi hann med mycket! Kan redan nu säga att Örebro är en NY favorit, I Örebro!

I går började jag dagen med att träffa frisören som ska sätta upp håret på bröllopsdagen. Vi testade 2 olika frisyrer. Den som jag trodde minst på blev den jag valde! Frisören var SÅ himla bra!!! Hon hade många bra tips och idéer. Bla ska vi försöka göra om svärmors brudkrona från 60 talet till en tiara. Dels för att den är lättar att sätta fast, men även att min blivande man är lika lång som jag…Jag vill ju inte bli längre än honom!

Efter frisör besöket dog jag min väska till centralstationen och tåget mot Örebro. Om jag säger så, de var VARMT! Tågresan var nog en av de svettigast jag varit med om! Puh! Men i värmen sträckläste jag Läckbergs Sjöjungfrun till sista sidan. Herre jösses vilket slut!!! Nu måtte Camilla skynda på med nästa bok, så vi får veta hur de går!


Klockan 18.00 dundrade resten av möhippe gänget i lägenheten. Den här bruden fick en något mer diskret utstyrsel än undertecknad! Men en liten krona blev de i alla fall!

Efter lite bubbel och mingel med de andra tjejerna bar de av ut i Örebro kvällen. Vi åt och drack gott! Kvällen avslutades på Frimis, där de båda blivande brudarna skakade loss på dansgolvet till klockan 02.00! På väg hem genom stan tyckte jag att de var lite Paris över de hela. Vattnet, broarna och uteserveringarna! Någon efterfest blev de inte, men väl goda nattmackor på balkongen! Klockan 03.15 somnade 2 trötta brudar…



I dag efter att vi vaknat till liv efter gårdagens bravader bar de iväg ut på stan. Trots att vi inte hade så många timmar på oss, hann jag se en hel del av stan. Slottet mitt i stan var SÅ mäktigt!

Den lilla ”silverkyrkan” som skymtar på bilden är del av en konstvandring som pågår i stan. Kyrkan var gjord i spegelglas och reflekterade ljuset, vattnat och allt annat runt omkring. Jätte häftigt!


Lite shopping hann vi med också, får visa mina inköp en annan dag, de har jag ännu inte orkat fotografera…Här kommer lite bilder från Bruka butiken som hade mycket fint!

På perrongen när jag väntade på tåget fick jag se en monter med nån form av ”konstverk”. De var JÄTTE häftigt. Bordsbenen är ”klädda” med glas och koppar i glas. De är hål borrade i dem, och sedan trädda på stål staven som är stommen i bordsbenet. Kolla in bilderna!


Runt montern fanns en text, där bokstäverna var gjorda av bestick. Jag hade ju ett tåg att passa så jag hann inte läsa all text, utan tog bara 2 bilder. En kul idé var de i alla fall! Passar på att tack blivande Fru G för 22 fantastiska timmar i Örebro!



Väl hemma efter en minst lika svettig returresa till Göteborg blev de grillning på altanen och lite mys med Lilla E som åtminstone saknat mamma lite

Avslutar med en bild på den stora happeningen på gatan som fick många att förvånas. En luftballong svepte in över området och var VÄLDIGT nära hustaken. Här på bilden passerar den grannens hus!

Nu är de dags att krypa till kojs och drömma om mitt semesterprojekt- att måla vår sängstomme och nattduksbord vita!

Må så gott!
/Lina

13 kommentarer:

Mjuka sa...

Åh det låter som en toppen snabbisdag men oerhört kul! Vackra bilder!! Nu får du nog ta igen dig några dagar " fniss" Ha det så gott
kramar Malin

Hem och Lycka sa...

Oj, vilken händelserik härlig dag du haft! Låter riktigt kul!

Nu har jag lämnat vidare awarden jag fick från dig, stort tack än en gång! kram!

Emm´s design sa...

Låter som om du har haft det toppen! Jag gillar också Örebro. Alltid kul med nya städer och ny shopping :-)

Grodmamman sa...

Vad mycket du hann med! Ska bli kul att se vad du köpte!
Kram

Malin - I min trädgård sa...

Oj vilket dygn! Vad du hann med! Men det låter som du hade det jättemysigt :). Har själv bara varit i Örebro 1 gång när jag var på kurs och hann inte se mycket av staden alls. Men det lilla jag han se var ju jättemysigt!

Ha en skön dag!

Sara sa...

Örebro verkar vara en toppenmysig stad. Ska bli kul att se vad du handlat.
Kram Sara

karofina sa...

ännu en möhippa! du har det bra du :) kul att brudfrisyren föll dig så bra i smak. vad kostar sånt egentligen? en av mina bästa kompisar, som även var värdinna för bröllopet gjorde mitt hår och make. det blev superfint! sen sparade man ju lite pengar på det oxå :)

ser fram emot lite bröllopsbilder sen :)
kram!

My Lovely Things sa...

Tack Lina för din goa ord!!
Jag gillar din blogg och ditt glada sätt med..alltid så härligt lättsamt här!!
Åh vad spännande med alla bröllopsplaner!!
Möhippa, ja den dan glömmer jag aldrig..har vart gift i 14 år den 23 juli i år!!
Minns oxå hur spännande det var att prova bröllpsfrisyren..åh vilken dag det var att få gifta sig..
Härliga bilder från Örebro..
Min kompis man har en studuelägenhet där..ska få låna den nån helg..br amed billigt boende..

ha det så gott..
kram anna

Lina sa...

Låter som du haft en toppendag! I Örebro har jag aldrig varit. Men det är ju alltid spännande med nya städer, så kanske om man har vägarna förbi, man stannar till! Ha en bra dag!

Lilla Blanka sa...

Hej Lina!

Wow vlken lyckad resa..!

Härliga bilder att se på!
Värme ja..den har vi ju inte just nu..hoppas den kommer hit ner till västsverige snart igen.

Kraaam
Mia

Södralycke sa...

Låter som du haft det toppen! Har en överraskning till dig på bloggen :)

Ha det gott, kram Johanna

Grodmamman sa...

Hej igen!
Hotar man med dammsugaren så brukar de flesta pärlor bli upplockade!:) Det har dock hänt att en del har hamnat i dammsugaren. Igår var pappan snäll och hjälpte till med att plocka upp!:) Periodvis har det varit pärlstopp hos oss, då det var för många "överraskningar".
Kram

Gårdsromantik sa...

Här händer det saker vill jag lova!
Snygg krona - men din är nog ännu vackrare.

Hoppas du får några lugna dagar också.

Kram Maud

 

blogger templates | Make Money Online