söndag 20 juli 2008

Rapport från Köpenhamn!

Hej!
Nu har vi kommit hem från vår lilla minisemester i Köpenhamn. Vi har haft intensiva dagar i den kungliga huvudstaden vill jag lova! ;- ) Körschemat sprack direkt på torsdag morgon… Vi hade som ambition att komma iväg vid 07.00, men klockan blev 09.00 istället, men vi hann med mycket ändå! Första stoppet blev i Höganäs, där vi besökte Outleten , och fabriken där Höganäs krusen görs. Jag gjorde inga fynd, sambon köpte 2 muggar i gammal Höganäs stil.

Hotellet vi bodde på låg i närheten av Nyhman, vilket vi var jätte nöjda med! Nära till shopping och en lekplats precis runt hörnet. Vi får ju tänka på Lilla E också! ;- )



Vi har promenerat runt mycket alla dagar och försökt hinna med de vi tänkt. Men de blir ju lite annorlunda med barn…Men Lilla E har skött sig exemplariskt! När man är så liten är ju shopping som mamma och pappa älskar inte de roligaste som finns att göra. Desto roligare var de att jaga duvor kors och tvärs! Stackars fåglar, de drog nog en lättnadens suck när vi åkte hem…

Jag hann med lite shopping, men de bilderna får jag visa en annan dag. Frestar med lite bilder som jag fångat med kameran. Sambon suckade lite när jag fotade som en galning för att få ihop ”bloggmaterial”. Men man går ju in för de här med att ha en blogg!



Vi hade turen att springa på 2 olika loppisar på lördagen, men priserna var inte alls som här hemma. De mesta var jätte dyrt, och väl saltade! Men visst fanns de mycket fint som man ville ha! Mycket danskt porslin och fina emalj saker…

Här klämmer jag in en bild på en fantastik vacker port som vi passerade på en av våra långa promenader! De finns ju så mycket vacker arkitektur att njuta av i Köpenhamn!

Nåt annat som de också finns gott om i Köpenhamn är cyklar! I alla färger och former! Lite kul är att många pyntar sina cykelkorgar. Hann fota 2 pyntade korgar under vårt besök!

Utanför varuhuset Magasin finns ett litet torg som är sprängfyllt av både snittblommor och krukväxter! Jag hittade en stor trädgårdshortensia på fredagen, men tänkta att jag väntar tills på lördag att köpa den. Fanns de några kvar då? Nej, givetvis inte. Priset var fantastiska 40:-! Suck! Nåväl, här kommer några bilder från rosen havet!

Vi shoppade inte bara utan besökte även Tivolit, de är SÅ mysigt! Jag gillar de mer än Liseberg faktiskt! Lilla E fick åka karusell och vi lyckade även att vinna 2 mjukdjur till en kostnad av 10:-! Detta är sensationellt, för vi vinner ALDRIG något! För att vara riktiga turister besökte vi även slottet! Var bara tvungen att fotografera vakten i den lilla kuren. En kopia i trä hittade jag på Tivolit! ;- )


De var inte bara jag som fotade, vi var omringade av fotograferande asiater! Kunde inte låta bli att ta kort på den här killen som hade fullt sjå att ta kort med ALLA dessa kameror!

Avslutar med en kul skylt som vi passerade…Ja, som ni säkert förstår är snor koppel på danska. Men lite kul är ju skylten om man är svensk! ;- )

Oh, nu är de en trött bloggerska som gäspar framför skärmen…jag skickar en stor kram till er alla som besöker mig och till er kom lämnar ett litet avtryck! De gör mig SÅ glad! I morn ska jag kika in hos er och se vad ni haft för er!

Må så gott!

/Lina

7 kommentarer:

Emm´s design sa...

Vilken underbar semester! Jag blir så sugen på Köpenhemn när jag ser bilderna!

Grodmamman sa...

Nu blir jag ännu mer sugen på att åka till Köpenhamn! Får nog försöka få in det till nästa sommar.
Kram

Sara sa...

Hejsan
Ni verkar ha haft en fin semester. Ska bli kul att se vad du köpt.
Kram Sara

karofina sa...

halloj!
sitter här och blir så sugen på danmark jag med!! vad fina bilder du visar! ni verkar ju ha det bättre än bäst! kom hem snart och visa vad du fyndat jag e så nyfiken :)

kramar, fortsätt trevlig semester!

Hem och Lycka sa...

Vilken härlig tripp ni verkar ha haft! Det blir Själland för oss i sommar och Köpenhamn förhoppningsvis närmare framåt jul.

Finfina bilder du bjuder på, ser fram emot all shopping i nästa inlägg ;-) kram!

Unknown sa...

Köpenhamn... Ja, det er dejligt! :)

Marie Söderberg sa...

vilka härliga bilder du har..åh vad jag blir sugen att åka till Köpenhamn...

 

blogger templates | Make Money Online