söndag 30 november 2008

När första ljuset brinner…

Hej!
Så var de då äntligen 1:a advent! Krafterna har återvänt efter förkylningen och vi ligger nästan i fas med allt… Nu är de maken som är lite krasslig, så ännu har vi inte fått igång belysningen ute. Men här inne är de riggat och klart! ;- )

Här kommer ett smakprov från hur vårt köksfönster ser ut! De mesta går i rött och vitt här! Ljusstaken som jag hittade på loppis är nu vit och fin! De lilla plåthjärtat passade fint som dekoration tycker jag!


Tallrikshyllan har jag ”chockpyntat” inför jul…kan inte bestämma mig för om de blev för mycket, eller inte…Överst står min kaffekanna i nysilver, eller vad de nu kan vara för material. Den hittade jag på loppis förra helgen.

Girlangen med de små hjärtana fick Lilla E av sim mormor, men den ”lånade” mamma till sin hylla. Tror inte att hon misstycker! ;- )

Kransen med snöbär håller än och har torkat så fint, den får hänga med över jul och nyårshelgen!
De söta järtat som jag fick från Anette, som har en av mina favoritbloggar, Glitter & Marsipan passar så himla bra ihop med mina strutar! Tack än en gång, snälla Anette!

De första adventsljuset är tänt. De blev lite trångt i mitt hemmabygge…Lilla E har nu ÄNTLIGEN insett att man inte ska blåsa ut ljusen.

Avslutar med en bild på hur de ser ut här hemma just nu... Vi pustar ut efter en händelserik helg! Besök på Gekås i fredags, middag hos svågern och svägerskan igår och idag slutklämmen på advents fixandet. Gjorde några fina fynd på Gekås! Dom får ni se senare i veckan!
Sist men inte minst…TUSEN TACK Sara med bloggen Sara med flera för utmärkelsen jag fick!

Och så var de ju de svåra att skicka vidare den...Jag valde 3 bloggar som ligger mig varmt om hjärtat av olika anledningar...Jag skickar den vidare till följande bloggerskor:
Maria med bloggen Maria Renoverar Äntligen är hon tillbaka igen efter att ha varit sjuk en längre tid! Ser framemot många nya inlägg!
Anette med bloggen Glitter & Marsipan En av mina allra trognaste bloggvänner, och en av de första som besökte min blogg.
Annika med bloggen Ett hus för oss En blogg jag följer med spänning. Kul att se hur hon tillsammans med sin sambo renoverar sin hus!
Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

onsdag 26 november 2008

Förkylning & fina gratisfynd…

Hej på er!
Hoppas allt är bra med er! Här är de förkylt! Inget vidare…Orken att pyssla och fixa inför 1:a advent är som bortblåst! Hoppas att jag kan samla krafter så vi får upp lite pynt till söndag…

Lilla E och jag var ju hemma hos mina föräldrar i helgen. Där frossade jag i en massa inredningstidningar, och hittade så mycket fint som jag skulle vilja göra. Bla strutar av notpapper…Min fantastiskt snälla mamma letade och letade i sina gömmor och hittade den här fina boken, som bara ligger och dammar. Helt perfekt att göra små strutar och annat fint av!

Och så var de ju de där med spets…jodå mamma hade en hel påse på lager med gamla spetsar som hon inte använder! Lyckan var total! Nu måste jag kvickna till snart så jag äntligen kan få göra lite strutar!

Blev ju lite loppis sugen när jag var hemma hos föräldrarna…min mamma och Lilla E stannade hemma, så de blev jag och pappa som åkte iväg. Hittade en jätte fin kaffekanna i nysilver nästan direkt när jag kom in. Inget pris, men den blev min för 30:-. Ska visa bild senare i veckan.

När jag frågade om priset på kannan var pappa i full färd att kika på annat! Han hittade nästa fynd som jag slog till på! En hel kartong med gamla julgranskulor i glas.

På asken stod de tom med handtextat lite snett och vint ”Julgranskulor”…alla var hela , men ganska många var nötta och slitna. Men de tycker jag bara är fint!

De blev även ett litet skogsbesök med Lilla E och min pappa. Lilla E ÄLSKAR att plocka kottar! Vi kom hem från skogen med en jätte påse! Passade på att ta några bilder av ett öde hus som vi passerade. Ja, öde och öde, ingen har bott där på jätte länge, och nu ska de rivas. Ett nytt hus ska upp på tomten.

Trots att de är gamla och förfallet är de väldigt vackert. Tycket snickarglädjen och vildvinet som klättrar på fasaden är så vackert tillsammans…


Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
/Lina

fredag 21 november 2008

Hej mitt vinterland…

Hej!
Idag frestar jag med härliga vintriga bilder från vår trädgård. Snön som kommit är en blandning av både snö och hagel. De ser ut som om någon hällt massor av pärlsocker hos oss! :- )

Mina äpplen som både är dekoration och fågelmat samtidigt, ser efter frostnätterna ut som om de vore ugnsbakade. Med ”pälsockret” på ser de tom ganska goda ut!

Lovade ju att visa ett av mina bästa fynd, någonsin! Här är den vår STORA ljuslykta! Den hittade jag i en inredningsaffär som heter Chili. Brukar alltid ta en sväng till fyndhörnan, och där stod den! Jag minns inte exakt vad jag gav med de var under 30:-! Ena gångjärnet var trasigt handtaget lite löst…Ord. Pris var 500-600:- !
Må så gott allihop och njut av det härliga vintervädret!
Trevlig helg!
/Lina

onsdag 19 november 2008

Onsdag, mitt i veckan!

Hej!
Idag blir de en kompott av bilder! I fredags gjorde jag en krans av snöbär i all hast när Lilla E såg på Bolibompa! Blev riktigt nöjd. De var mitt bidrag till veckans fredags mys. Lilla E har missförstått de här med levande ljus, och envisas sen sitt 2 års kalas förra månaden att blåsa ut alla ljus… Hon tror att de är samma taktik som gäller som för ljusen på tårtan ;- )

På shoppingturen i lördags hittade jag en jätte söt liten tavla på Bolagret. Priset var helt ok, 29;-! De fanns ytterligare en variant, den ”måste” jag nog också ha! Har tänkt att de ska få stå på tavellisten ovanför en av våra soffor.

I min trollhassel hänger numera 3 små änglar som Lilla E fick från sin mormor. Jag tror att de var en present i Amelia Jul tidningen… Färgerna var kanske inte så juliga, så de blir nästan lite mer påskris över de hela…Nåväl, har lite juliga hjärtan som ska in i riset nästa helg!
I helgen bär de av hem till mina föräldrar. De var ett tag sen sist och de här blir nog de enda besöket innan jul. Veckorna går fort nu! Har en oroväckande öm hals…Nu ska jag kurera den med en kopp varmt te!

Må så gott & trevlig helg!
/Lina



söndag 16 november 2008

Pippikakor & juliga loppisfynd!

Hej på er!
Hoppas att helgen varit bra! Vi har haft en lugn och skön hemmahelg. Igår tog vi en liten skoppingtur, de blev några små inköp! Bla en ny mössa till mig själv. En svart virkad historia, som värmer lagom! ;- ) Tycker annars att mössor annars är väldigt svettiga och varma!

Idag luktar de jul i hela Lilla huset på berget. Lilla E och jag började dagen med att baka pepparkakor! Mormor och morfar var på Gekås i veckan och Lilla E fick Pippi mått! Hon var en hejare på att kavla degen, och äta…

De är kanske inte helt enkelt att se men de är Pippi, Lilla Gubben och Herr Nilsson som pepparkakorna ska föreställa!

Om vi andra fick smaka, NEJ! Sa bagaren bestämt…Men de luktade väldigt gott i alla fall!

På väg hem från shoppingturen igår blev de också ett snabbstopp på loppisen! Mitt bland alla leksaker och barnprylar stod en här jätte fina tomten! Han bara väntade att få följa med hem!

Mina föräldrar har en liknade tomte, skulle tippa att den är från 60 eller 70 talet. Tycker att han ser så snäll ut! Lilla E fattade tycke direkt och gav honom en puss!

Han står verkligen stabilt i sina fina tofflor! Han får ha sin plats framför granen när den väl är på plats längre fram i december!

Till Lilla E:s köks samling hittade jag en liten söt sockerkakas form för hela 5 kronor. Lika mycket gav jag för de 2 strutarna! Jag tror att de ska få göra sällskap med de lilla söta hjärtat som jag fick i present i veckan!

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

torsdag 13 november 2008

Lycka är…

…att komma hem, efter jobbet, och hitta att paket på köksbänken! Tusen tack snälla, goa Anette för frön och de lilla söta hjärtat! Du förgyllde en grå och trist onsdag! ;- )

Veckan har varit hektisk, så de har inte blivit mycket bloggande här inte…Hoppas att jag kan ta igen de i helgen! Vi har inga speciella planer inför helgen, bara vara hemma och fixa och mysa!

Må så gott & trevlig helg på er!
/Lina

söndag 9 november 2008

Ost buffé, julmarknad och en ny kamera!

Hej!
Så var de söndag igen, och inte vilken söndag som helst, utan fars dag! Dåligt samvete är bara förnamnet, fick inte iväg nåt kort till min pappa, de fick bli ett telefonsamtal idag istället. Maken glömdes helt bort i allt städ och röj här hemma. Han försåg sig själv med Princess bakelser…

I fredags var jag bara på jobbet och vände, Lille E kräktes på dagis, så jag var där och hämtade henne så fort jag bara kunde. Väl där var hon pigg igen och jätte glad att mamma kom så tidigt! Lite feber hade hon på kvällen, men på lördag var hon pigg igen! Vi beslutade att åka till Falköping och Falbygdens Ost!

Vi åt av den goda buffén så de stod härliga till. ;- ) Mums, massor av goda ostar, kex, tillbehör. En jätte god marmelad köpte vi med oss hem, ”Delikatess marmelad” med päron, granatäpple och calvados! Den var LJUVLIGT god! På julmarkanden löpte jag 2 ljuslyktor och en liten julstrumpa till Lilla E, de var allt. Här är ljuslyktorna och ni skymtar även mina silverfåglar från IKEA!

Den nya kameran är invigd! De känns så skönt att ha en kamera igen!!! De hann ju inte ens gå en vecka utan, men ändå..Nu ska jag kika runt lite hos er andra och se vad ni haft för er i helgen!

Må så gott & ha en bra vecka!

/Lina

onsdag 5 november 2008

Utmaning & äpplen…

Hej!
Har blivit utmanad av 2 bloggerskor Spetsar & Volanger och En grodmammas vardag.
Jag antar givetvis utmaningen!

Utmaningen går ut på att man ska nämna sju stycken alldagliga eller knäppa saker om sig själv och sedan utmana sju stycken andra. Här kommer mina svar:

1. Blommor älskar jag!!! Bara i våra fönster i vårt vårt kombinerade vardagsrum/ tv rum/ matsal har jag 21 krukväxter + 2 amaryllisar! Här är det rena mardrömmen att vara ”blommvakt”! De finns SÅ många blommor att vattna!

2. Har svårt att slänga saker. Är lite av en hamster…Ni vet ”De kan va bra att ha…”. Men ibland när de är så fullt i skåp och lådor att de mer eller mindre svämmar över, då kan jag slänga lite saker, men betoning på lite.

3. Vatten gillar jag, de är min absoluta favorit dryck. Kallt direkt från kranen ska de vara. Älskar också att simma! Trivs som fisken i vattnet!

4. Morgon pigg är jag av naturen, någon nattuggla är jag inte! Bäddar gärna ner mig vid 21 tiden med en bra bok eller en bunt inredningstidningar!

5. Handkräms beroende…är jag! Den bästa handkrämen enligt mig är Apotekets ”Mjukgörande hudkräm”. De går åt en och annan tub om året!

6. Kalla fötter har jag nästan året runt, ISKALLA. Försöker att bota de med varma fotbad och nattstrumpor! ;- )

7. Gillar inte att basta, tycker att jag blir som en kokt kräfta och eftersvettas i flera dagar. Detta tillskillnad mot maken som ÄLSKAR att basta i vår lilla bastu.

Skickar vidare utmaningen till den, som vill och orkar, den har ju cirkulerat runt märker jag.

Avslutar med lite bilder på de sista äpplena som vi har kvar här hemma. De fick bli dekoration och fågelmat!




Kameran är trasig, och nu hoppas jag att vi har en ny inför helgens besök i Falköping! Då ska vi till Falbygdens Ost med våra goa kompisar Herr & Fru G och deras Lille M! De har blivit tradition att äta den goda ost buffén och besöka julmarknaden!

Må så gott & trevlig helg!
/Lina

söndag 2 november 2008

Rimfrost & en trasig kamera…

Hej på er!
Hoppas att helgen varit bra! Den här helgen känns faktiskt lite extra lång eftersom vi hunnit med så mycket! I fredags blev de ju ett litet besök på IKEA innan vi firade in helgen med lite fredagsmys och en massa "bus eller godis" besökare!

Gårdagen var fullspäckad! Började med att städa och tvätta, d.v.s. började med de tråkigaste!Men SÅ skönt de är när de väl är gjort! ;- ) Sen hann jag med lite trädgårds röj och pyntning. Mina snälla och pyssliga föräldrar hade med sig en jätte fin mosskrans och moss klot till mig förra veckan. De fick ta plats på min loppis fåtölj som står ute året runt!

Säga vad man vill, men rimfrost i all enkelhet är väldigt vackert på höstlöv…

…och på kvarglömda möbler. De här är en parkbänk framför Gunneboslott. Vi tog en promenad dit idag med Lilla E i vagnen och picknick i ryggsäcken. Vädret var helt FANTASTISKT! Jag började ta bilder, men efter en stund så la kameran av…Den har trassalt länge nu, så de var bara en tidsfråga innan den skulle ge upp totalt. Blev SÅ besviken, för jag hade verkligen sett framemot att ta många bilder där idag. Ja, ja, så nu är de bara att införskaffa en ny…
Glömde ju gårdagskvällens restaurangbesök med värdparet från bröllopet! De blev en helkväll på stan, utan barn! Vi började ganska tidigt, så när alla andra började sin lördagskväll åkte de 4 trötta småbarnsföräldrarna hem! ;- ) Men vi var jätte nöjda när vi satte oss i taxin hem! Jätte god mat och trevligt sällskap!
Här är ljusstakarna som jag köpte på IKEA i fredags. De har använts flitigt under hela helgen!

Avslutar med en bild på Lilla E:s spöke som hänger på paradplats här hemma! ;- )

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina
 

blogger templates | Make Money Online