onsdag 29 oktober 2008

Grunden är lagd…

Hej!
Onsdag, mitt i veckan, härligt! Snart helg igen, och Leila på TV:n om en kvart! Kan de bli bättre? ;- )

Igår kväll kom jag ÄNTLIGEN i gång med mitt projekt ”Måla vitt”! Har en massa loppisfynd på lager i pannrummet som ska målas. Maken har för länge sen tappat tron på att de någonsin ska bli vita, men tji fick han! Igår grundmålade jag hela 3 fynd! Ljusstaken, kakfatet och fatet på fot!

Här har vi än så länge klarat oss från frost. Mina pelargoner är nu i säkert vinterförvar i friggeboden. Kvar ute på trappen står min fina kål, den håller sig nog fin ett litet tag till hoppas jag…
Dom rostiga ”ringarna” är blommstöd som jag haft inne med murgröna, men efter att de fick ohyra åkte de ut, och titta va fina och rostiga de blev! ;- )
Zinkkrukan är ett fynd från en utförsäljning i en blomsteraffär. Den kostade inte mycket och är en favorit som hängt med i många år!
Sist men inte minst visar jag en liten glimt av ett av mina allra bästa fynd!!! En STOR ljuslykta som jag köpte för ganska exakt ett år sedan. Hittade den i fyndhörnan i en av Chilis butiker. Priset 29:-…Ordinarie pris var BETYDLIGT mycket mer. Den hade lite skavanker som ett trasigt handtag och ett gångjärn. Men de har maken fixat. Till helgen kommer den fram pyntad och fin på vår altan!
Må så gott!
/Lina

7 kommentarer:

Saramedflera sa...

Hejsan
Vilken underbar och stor zinkkruka. Lyckos dig som har en sådan.
Kram Sara

Tidsmästarinnan sa...

jag brukar ha nån slags målartröskel innan jag väl kommer igång, jag tror det är det där att målartvätta och sandpappra som är så tråkigt. Får man väl det gjort så brukar penseln flyga fram sen!

Kul att få se dina fina fynd.

Varm kram

DESIGN I TID OCH RUM sa...

Hej! älskar Zink krukan.
Jag har samma problem, med sömn när man har chansen att sova då blir det inget av det.Ha det nu sååå bra kramar från mig...

Frida sa...

Hej Lina!
Ja en lanthandel hade ju varit rena rama guldgruvan. Min farmors syster och hennes man har också haft lanthandel, det är så mysigt med gamla affärer. Tyvärr finns det ju inte många kvar.
Vilka vackra blomsterarrangemnag, zinkkrukan gillar jag stakrt. Jag håller också på att måla, har lagt det svart lagret så nu ska jag måla vitt på och sedan sandpappra. Hoppas det bli bättrre resultat än förra gången. Fina loppisfynd du har gjort!
Kram Frida

Glitter och Marsipan sa...

Hej Linavännen.
Oj,vad du är på G.har man väl börjat måla,så går det lättare.Det åker med i bara farten liksom.
Själv målar jag tavellister idag.
Äntligen helg för mej.Så otroligt härligt.
Ett 100-årskalas väntar på lördag,ska bli roligt.
kram Anette

Frida sa...

Hej Lina!
Bara jag igen, du har en utmaning hosmig om du känner för det.
Kram Frida

Södralycke sa...

Ska bli spännande att se hur dina loppisfynd blir när de är färdiga! Det brukar bli en rejäl förvandling med lite färg :)

Tänkte bara kika in och önska en trevlig helg! Kram Johanna

 

blogger templates | Make Money Online