söndag 19 oktober 2008

Loppisfynd och äppelpaj!

Hej!
Hoppas att ni haft en bra helg! Här gick helgen som vanligt ALLDELES för fort! Vi hittade ingen elvisp igår, men väl 2 nya bunkar. Margaretha skål tror jag att de hette och de är S Bernadotte som designat. Jakten på elvisp fortsätter!

De blev ett snabbstopp på loppisen också De var HYSTERISKT mycket folk! Såg några söta glöggmuggar i onsdags när jag var där med mamma, men köpte dem inte…i går fanns bara 3 kvar?! Suck, vem som än köpt dem kunde väl ha köpt alla 6 och inte bara 3…så de blev inga glöggmuggar. (Borde ha lärt av mina tidigare misstag och slagit till direkt). Nåväl kom inte därifrån tomhänt. De blev 2 söta förvaringsburkar, 10 för den stora och 5 för den lilla! Hoppas att jag hittar fler i samma serie till min lilla samling!


Är de någon av er andra som känner igen dem? Hittar ingen direkt märkning på dem. Och jag undrar om de ska var ett lock till? Vad tror ni?

Idag har de inte blivit mycket gjort. Maken har tömt båten på dynor och varit borta större delen av dagen. Jag och Lilla E tog oss an en del av alla var äpplen. Hon äter och jag skalar. Rättvis fördelning! ;- ) De blev ytterligare en påse med äppleklyftor att frysa in, och så gjorde jag en paj. Den här gången med havregryn i smul degen, de blev krispigt och gott! Någon äppelmust har de inte blivit, ännu. Men äpplen finns, de är bara orken som saknas för tillfället.

I kväll ska jag lägga mig tidigt och bädda ner mig med Allers Julmagasin! De är ju fler av er andra som rekommenderat tidningen, och jag kan bara instämma! Så mycket fint, här blir man inspirerad och pyssel sugen!!!

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

5 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Typiskt ett sådant misstag som jag också kan göra! Blir dumsnål när jag står där och tittar på loppisen och slår inte till fort nog... så ångrar jag mig sen. Ja, ja... det går ju fler tåg - och du fick ju med dig fina saker ändå! :)

Ha en bra vecka!

Kram Jenny

Saramedflera sa...

Hejsan

Bagaren och kocken har Dualitts elvisp, finns i många fina färger. www.bagarenochkocken.se. Ha det så fint.
Kram Sara

Flickorna på Bellis sa...

Go kväll! Men vilka fina burkar...superfynd! Äpplen ja....vist har man att göra så här på hösten om man skall ta hand om alla! Här har vi kört äppleklyftor i juicepress idag...blir fantastiskt gott, känns som om man "dricker ett helt äpple"! Maskinen är min mammas gamla, en riktigt 70-talare...knallorange! Så endel nostalgi blir det också! Ha en bra vecka!
Kram
Johanna

DESIGN I TID OCH RUM sa...

Hej! fina saker har du fyndat.
Visste inte att man kan frysa in äppelklyftor, det ska jag prova...ha det så bra Dadda

Glitter och Marsipan sa...

Hallojsan Lina.
Sådär gör jag också.Åker hem och funderar,och sen finns det inte kvar.
Men dina burkar är ju jättefina.Hoppas att du hittar fler.
Nu var det ett tag sen jag gjorde äppelpaj,så jag blev jättesugen.
Må så gott
kram Anette

Å,jag har glömt att titta på mina frön,men om du vill kan jag skicka lite som jag hittar.

 

blogger templates | Make Money Online