tisdag 29 april 2008

Trevlig helg på er allihop!

Hej!
Passar på att redan nu önska er en riktigt trevlig helg! Jag och Lilla E åker till mina föräldrar i morgon. Vi ska hinna med mycket under detta besök! Knallemarknad på torsdag och på fredag ska jag till "frissan" för att klippa mig, och få nya härliga ljusa slingor i håret! Sen blir de att hälsa på lite släkt och kompisar. Kanske, kanske blir de ett loppisbesök också…Vad sambon gör? Jo, han och kompisarna åker till Skagen med segelbåten!

Visar en bild på vårt lilla plommonträd som blommar så fint nu!

Trevlig helg på er allihop!

/ Lina



Danmarks fynd!

Hej!
Här kommer då som utlovat lite bilder på mina fynd som jag gjorde i Danmark i helgen.
Hade också tänkt visa fina bilder från Ålborg, men när jag skulle börja dokumentera så tog batteriet slut i kameran…TYPISKT, eller? Hann dock ta en bild, de var den här på ljuvliga planteringen med penséer och tulpaner.



På min önskelista inför resan fanns bla ett olivträd, och de hittade jag! 75 dkr tycker jag var ett bra pris med tanke på att de är ganska stort. Har haft ett par tidigare men de har jag inte lyckats att övervintra. Hoppas nu att de går bättre med de här! De ser ut som om de är oliver på gång, eller ja nåt som liknar de i alla fall... Ska piffa till trädet med en annan kruka, helts vill jag ha en i zink! Tänkte lägga lite snygga stenar uppe på jorden också!





2 affärer som jag aldrig missar när jag är i Danmark är Søstrene Grene och Tiger. De har mycket fint till fantastiska priser! De är så biligt att man får kika på prislappen en extra gång! ;- ) Kunde inte motstå den cerisa korgen på Tiger för endast 20 dkr! Den är ju läcker som en karamell!










I korgen ligger mina andra fynd som jag gjorde på Søstrene Grene. Rosa och vitrutiga kökshanddukar för 10 dkr, samma pris för de söta servetterna. Kaninerna kunde jag inte motstå, de kostade hela 8 dkr styck. Ja, ni förstår vilka fantastiska priser de har!!!



I somras när vi var i Danmark passade jag på att köpa siden band hos Søstrene Grene i olika färger, nu minns jag inte vad varje rulle kostar, men de är max 5 dkr / rulle. Passade på att köpa ett par till, alltid bra att ha på lager! De härliga handdukarna fick följa med hem också. Till Lilla E hittade jag den lilla asken. Den blir perfekt att förvara alla hennes juveler, dvs. mormors och mina gamla halsband!


Här kommer en bild på mina sista fynd. En liten griffeltavla för 10 dkr, ramen har jag tänkt måla vit. Den lilla sockerkaksformen är till Lilla E, vi har inte bakat på länge så snart är de dags att inviga formen! ;- )) Den fina porslinsburken ska få stå på köksbänken. Har dock inte bestämt vad den ska innehålla…

Ja, de var mina fynd från helgen!

Må så gott!
/ Lina


måndag 28 april 2008

Hemma igen...

Hej!
Är hemma igen efter en JÄTTE härlig helg i Danmark. Gjorde en massa fina fynd som jag ska visa er senare i veckan! Vi var hemma sent igår kväll. Och efter att ha packat upp, ätit, badat Lilla E och lagt henne fanns ingen ork att fota mina fynd…Men håll ut! ;- )

Jag kan ju berätta lite om vad jag köpte. På väg till Ålborg stannade vi vid ett köpcentrum. Där fyndade jag ett rätt så stort olivträd för 75 dkr. Nu hoppas jag kunna sköta de efter konsten alla regler, så jag får de att övervintra. Är det någon där ute som har bra tips på hur man sköter sitt olivträd på bästa sätt?

En av mina favoritaffärer som jag alltid försöker besöka när jag är i Danmanrk är Søstrene Grenes. De har MASSOR av grejer till fantastiska priser. Köpte bla en jätte fin porslinsburk att ha på köksbänken på 16.66 dkr.! Otroligt billigt!

En utförlig rapport kommer senare!

Må så gott!
/Lina

torsdag 24 april 2008

Nya loppisfynd & våfflor hos moster!

Hej!
Stannade till vid min loppis på väg hem igår från jobbet. Precis innan för dörren finns en binge där man lämnar av saker till försäljning. Vad tror ni låg i den, en tallrikshylla!!! Vill ju så gärna ha en sån, trots att jag har ”väggbrist” i köket. Tyvärr fick man inte köpa dessa saker som låg i bingen, så de blev ingen tallrikshylla den här gången…

Men jag gick inte tomhänt därifrån! Jag har hittat ett litet hörn på andra våningen där de finns lite udda och billiga saker. Där hittade jag träfatet på fot och brickan. Träfatet på fot ska jag måla vitt, men hur ska jag göra med brickan? Ska den målas också? Vad tycker ni?


På nedervåningen hittade jag de söta lilla ”silverfatet”, gräddkannan och sockerskålen för 10:-/ st! Köpte en gammal fin flaska också. En sak grämer mig dock…hittade en liten fin hylla för 20:-, men jag köpte den inte!!!??? ÅNGRAR mig så! Vi är bortresta i helgen, men om ödet vill så finns kanske hyllan kvar nästa vecka…



Kvällen avslutades hos min goa moster. Hon hade gjort våfflor, de var så gott! Njöt i fulla drag av att sitta i lugn och ro och njuta. De blir ju inte mycket av den varan när Lilla E är med vid matbordet! Vi kikade runt i hennes underbara trädgård.

Gick inte tomhänt härifrån heller! Jag fick med mig en planta från hennes vita trädgårdshortensia. Den ska planteras i rabatten som är under förvandling! Fick också en stege, den hade min morfar i sin lanthandel som han och min mormor drev fram till slutet av 60-talet. Den låg lite illa till, så jag får hämta den en annan dag. Jag hoppas att den kan stå på min altan. Tänkte ha lite blommor och örter på stegen! Återkommer med bild på stegen!
Ja, nu närmar sig helgen igen, och i morgon åker vi till DANMARK! De ska bli så härligt! 2 nätter på hotell, god mat och massor av shopping! Nåväl vi får se hur de går, Lilla E är med och vi reser tillsammans med en annan barnfamilj…Fullt ös med andra ord!

Trevlig helg på er allihop!

/ Lina

tisdag 22 april 2008

Frö frossa och rabattångest…

Hej!
Nu har mitt kusinbarn som säljer fröer och lökar till skolresan levererat min beställning! De blev 2 olika sorters liljor, en ny luktärt och en sibirisk vallmo. Har köpt en massa andra fröer också. Hoppas hinna lägga mina luktärter i blöt i kväll så de kan sås i morgon kväll. Är lite sen med ”vårbruket” i år! ;- )







Som jag berättade tidigare har vi tagit bort en buske (Tuvkornell) framför huset i rabatten som vätter mot gatan. Nu gapar de tomt och ser INTE bra ut! Detta är min rabattångest! Den måste snarast saneras och snyggas till. Har tänkt sätta lavendel i kanten och en plantera lite ”mormors blommor” - stockros, stormhatt, riddarsporre mm. Av min trädgårdstokiga moster ska jag få någon slags hortensia, som blommar med stora vita blommor. Den får ersätta Tuvkornellen.


Min snälla pappa har ordnat sten till oss, har en fundering att använda dessa i rabatten på nåt sätt också…Fortsättning följer!


Lilla E var ute tillsammans med mig i går kväll i trädgården. Jag passade på att ”nypa” mina penséer, dvs. stora blommor bort så de kommer nya knoppar! En av mina kloka väninnor brukar säga ” Barn gör inte som man säger, de gör som du” Mycket riktigt, när jag vände mig om var Lilla E i full fart att ”nypa” hon också, men hon ryckte upp hela plantan…

I morn är de redan onsdag igen! Då blir de ett loppisbesök på väg hem! De ser jag framemot! ;- )

Passar också på att tacka Anna som har härliga bloggen MyLovelyThings för hjälpen med mitt ”bildproblem”.

Må så gott!/Lina

söndag 20 april 2008

Den späckade helgen går mot sitt slut…

Hej!
De är en trött mamma som nu sitter framför datorn! Vilken helg! Den var verkligen fullspäckad, men väldigt HÄRLIG! ;- )

Idag har vi ätit smörgåsbord med min sambos mamma, och hans bror med familj. Lökeberga kan vi varmt rekommendera! Jätte god mat, till ett bra pris! Små tjejerna skötte sig jätte bra, och Lilla E åt allt från köttbullar & prinskorv till glass och äggost från dessertbordet.

I kväll har jag plantert mina vårblommor. Köpte inte bara penséer, utan även bellis, förgätmigej och en blå blomma som jag inte har namnet på… Den ser ut att vara släkt med gullvivan. Vi tog även en premiärtur på våra cyklar. Undertecknad har inte cyklat på LÄNGE! Men de gick jätte bra, den nyinköpta hjälmen från Gekås satt som en smäck! Lilla E protesterade när vi satt på hennes hjälm, men efterhand glömdes den bort. De var ju trots allt rätt kul att susa fram på pappas cykel!




Igår var vi uppe i ottan och åkte till Ullared och Gekås. Om man säger så, de var NÅGRA fler än vi som tänkt samma tanke! Puh, de var trångt och hysteriskt på barn och damavdelningen. Vi fick allt på listan till Lilla E. Till mig själv blev de rekord lite! Ny plånbok blev de och en ny väska + lite annat smått och gott. Att ha med en litet yrväder på 18 månader när man vill shoppa i lugn och ro rimmar inte! Hoppas kunna komma iväg med en av mina bästa kompisar framöver, då blir de barn fri shopping i många timmar…

I fredags hälsade Lilla E och jag på en av mina kompisar och hennes Lilla E. Vädret var helt underbart, och vi gick till en 4H gård i närheten. Vi fikade och tittade på djur! Min Lilla E var helt orädd och ”pratade” med alla djuren. De djur som gick lösa levde farligt under vårt besök. Ankor och katter flydde i panik när Lilla E skrikande jagade dem för att klappa dem!




Ja, de var den fullspäckade helgen i sammandrag!

Passar på att tacka alla som hittat till min blogg, och lämnat ett meddelande! Ska kika in hos er i veckan!

Må så gott!

/Lina

torsdag 17 april 2008

Nya loppisfynd och en fullspäckad helg!

Hej!
Fick ingen bra start på min onsdag! Precis när jag och Lilla E skulle rusa iväg till dagis lyckades jag riva ner 2 ljuslyktor i golvet. Själva glas delen är cylinderformad, båda dess gick i tusen bitar. Panik! Fick snabbt plocka upp, och sen dammsuga i raketfart innan vi rusade till dagis! Väl på spårvagnen var de biljettkontroll, vad händer då? Jo, jag får inte upp mitt fack i plånboken där jag har mitt kort! Till sist går de, men då går dragkedjan sönder…

Dagen slutade dock mycket bättre! På väg hem från jobbet stannade jag vid loppisen. De är alltid lika spännande och se vad som finns!!! 3 fynd blev de, mest nöjd är jag med den lilla kannan, korgen tänkte jag ha mina klädnypor i och ljusstaken får jag hitta en bra plats till så småningom! 40:- gick hela kalaset på!






Kvällen avslutades med ett fotbad framför TV:n. Tittade på ännu ett hisnande avsnitt av Rent Hus på Tv4…

Nu närmar sig helgen med stormsteg, vi ser ut att ha en FULLSPÄCKAD helg framför oss!

I morgon hoppas jag att Lilla E och jag kan hälsa på en av mina bästa kompisar och hennes dotter. PÅ eftermiddagen ska vi veckohandla, hoppas att vi hinner med ett besök på Blomsterlandet eller Plantagen. De är ju hög tid att köpa penséer och annat till mina krukor.

På lördag morgon har vi planerat in ett besök på Ge-kås i Ullared. Lilla E:s vår garderob behöver uppdaterad och även nya skor ska inhandlas! På Gekås finns ju massor av inredningsgrejer, så de blir säkert nåt kul därifrån att ta med hem!

På söndag ska sambons mamma bjuda oss på Smörgåsbord på Lökeberga, detta ligger ut åt Marstrand till! Mmmm, de ska bli så gott! Men med 4 barn i sällskapet så blir de att äta i skift.
Stora kusinen är 11år, men sen kommer ”tjejmaffian”, de är födda Feb 05, Okt 06, Jan 07! Ja, ni fattar, FULL FART!

Återkommer med en rapport efter helgen!

Ha en trevlig helg, förhoppningsvis med MASSOR av sol och lite värme!

Må så gott!

/ Lina

tisdag 15 april 2008

Nytt utseende!

Hej!
Hoppas att ni känner igen er! Fick ett ”ryck” på lunchen och gjorde en ny bild att toppa bloggen med. Bilden med pärlhyacinter var fin, men jag var sugen på nåt nytt! Vad tycker ni, saknar ni den blå bilden?

I morn hoppas jag hinna med ett loppisbesök efter jobbet, fick ju inte stillat min "loppisabstinens" i helgen ;- ) Rapport följer om jag gjorde några fynd!

Må så gott!
/ Lina

söndag 13 april 2008

Mårbacka & Apple Blossom, men inga loppisfynd…

Hej!
Så var även denna helg tillända. Helgen hos mina föräldrar var jätte mysig, vi hann både fira min pappa, få besök av min faster och besöka en loppis. Tyvärr blev de inga fynd där denna gången. Men jag kom inte hem tomhänt! :- ) Jag köpte 3 nya pelargoner , 2 mårbacka och en apple blossom, alla nya för mig! Nu står 2 i mitt burspråk och en på köksbordet i min zinkhink från loppisen! Till min lilla loppiskanna köpte jag hjärtan på tråd som nu är planterade. Av min goá faster fick jag bla jätte söta hjärtformade askar, i den stora ryms 3 mindre!

Ha en bra vecka allihop!

/ Lina











onsdag 9 april 2008

Myshelg hos mormor och morfar…

Hej!
Imorgon kommer min snälla pappa och hämtar mig och Lilla E. Vi ska hem till mina föräldrar och ha en riktig ”myshelg” :- ) Min sambo ska fixa de sista på vår segelbåt innan den sjösätts nästa vecka. Så han får stanna hemma med katten!

Vi har inga speciella planer förutom att min pappa fyller år, och att min faster kommer och hälsar på! Kanske besöker vi någon loppis, de finns ett par stora i närheten av mina föräldrar. Annars är de ju bara skönt att bli lite ompysslad, sätta sig vid dukat bord och få lägga upp fötterna i soffan och frossa i inredningstidningar. Precis vad en trött mamma behöver!

Visar en bild på min lilla trädgårdsgroda som huserar i ett av mina rabarberfat, visst är han söt! Mina tulpaner har tack och lov överlevt "snöchocken", nu hoppas jag att de blommar snart!

Vill också passa på att tacka er som besöker min blogg, och till er som lämnar ett litet meddelande! Jag blir alldeles varm om hjärtat…

Ha en trevlig helg!

Må så gott!

/Lina

Fynd från söndagens besök på handelsträdgården...

Hej!
Jag utlovade ju lite bilder på mina fynd från söndagens besök på handelsträdgården.
De blev ju en del grejer som inte är så kul att fota och lägga ut tex. Planetringsjord och ”bark” till alla mina orkidéer! Köpte även en del grejer som jag ska ha på lager som presenter, och de kan jag ju inte visa på bild :- ) Men här kommer några av mina fynd!


Fyndade massor av pärlhyacinter och små påskliljor som jag ska plantera ute i min ”nya” rabatt. Vi har grävt upp en stor buske som spred sig med sina rötter överallt…Nu ska de bli blommor av alla slag här istället.


2 påsar med gladiolus lökar blev de också. Har även beställt 3 påsar med liljelökar av mitt kusinbarn. Hoppas på en leverans snart så jag kan få ordning på rabatten!




Jag hoppas ju att Lilla E kommer att bli en trädgårdsfantast hon också! Till henne fyndade jag en kratta och en spade med tillhörande handskar allt från Weibulls! Handskarna har hon provat och de var kul, krattan och spaden får vänta lite…

Må så gott!

/Lina

måndag 7 april 2008

Oh, så var de måndag igen…

Hej!
Oj, vad helgen gick fort! Hade en skön hemma dag med Lilla E på fredag. Vi var trötta båda 2 så de blev mycket vila för oss båda. ”Fredagsmyset” bestod av en god grekisk sallad, grillade kamben och potatissallad. Mmmm…de är sommarmat de om nåt! Lilla E gillade också maten, tom fetaost. Hon är dock bara 18 månader men är en hejare på att äta mycket, och i stort sätt ALLT! ;- )

Lördagen inledde jag med STOR städning och röjning i Lilla E:s rum. Alla dessa leksaker…Suck! Nu är de ordning på torpet igen. Fixade och pyntade på rummet också, men de är inte de lättaste... Lampan i fönstret fick jag ta bort då de var JÄTTE kul att dra i sladden så den åkte i golvet! Vi har ett litet BUSFRÖ!

På lördags kväll fick vi besök av goda vänner med sin lille son på 3,5 månad. Vi gjorde de lätt för oss och beställde Thaimat och tog fram en dajmtårta från frysen till kaffet. Om 3 veckor åker vi allihop till Danmark, närmarebestämt Åhlborg. De blir 2 nätter på hotell och en massa shopping och god mat förhoppningsvis. De är ju lite annorlunda att resa med barn, men vi får dela upp oss så både de shoppingsugna mammorna får sitt, och papporna får besöka Åhlborg Akvavit!

Igår tog jag bilen och kom iväg på en liten utflykt alldeles själv… En handelsträdgård i närheten hade utförsäljning, och de var 50% på ALLT!!! De blev en hel del! Ska ta lite bilder och visa senare i veckan! Efter mina fynd packade hela familjen in sig i bilen och åkte för att se på små söta lamm bara 1,5 vecka. Lilla E var i extas och kunde knappt slita sig från fåren och lammen…vi avslutade söndagen med en fika hos farmor.

Ni får hålla tillgodo med en bild av en av alla mina brudorkidéer...

Må så gott tills vi hörs igen!

/ Lina


torsdag 3 april 2008

Onsdagens fynd!

Blev så himla ”loppis sugen” på väg hem från jobbet igår! ;- ) Stannade till och hittade lite prylar som fick följa med hem… Kannan och lyktorna såg jag redan i lördags, trodde i ärlighetens namn att de var sålda, men de var de inte! Vilken lycka, blev så glad! Tänkte ha lyktorna ute tillsammans med min balja från förra inlägget. Kannan tänkte jag ha som vas, eller plantera i. Hjärtan på tråd skulle nog passa fint. Den söta änglaskylten passar fint på Lilla E:s rum. Har en figur i hennes fönstret + ett bokstöd i samma stil!

Ha en bra dag!





 

blogger templates | Make Money Online