fredag 31 oktober 2008

IKEA besök och fredagsmys…

Hej!
Oh, så var de då ÄNTLIGEN helg igen! Härligt! ;- ) Jag jobbar in så jag kan hämta Lilla E vid 15 på fredagar. Idag hann maken före, han slutade tidigare tack vara Allhelgona helgen! Blev hämtad på jobbet av mina älsklingar, och sen bar de av till IKEA! Vi började med en fika, och sen kikade vi runt lite.

Fick med mig 2 stycken "silverljusstakar" som de var drive på. 29:- /st! Hittade också fina gammaldags silver fåglar att sätta i julgranen. Till adventsljusstaken som jag ska sätta ihop blev de vita blockljus. Har inga bildbevis på mina inköp, de kommer i helgen…

De blev inte så mycket Halloween pyntande när vi väl kom hem…Lilla E var trött, och sen hade vi en strid ström av "Bus eller Godis" besökare som knackade på.! Nu är allt godis slut…vi får fylla på lagret inför morgondagen. Nåväl, slängde snabbt fram lite pynt på en bricka lagom tills vi skulle äta middag.

Mina snälla föräldrar lämnade en massa små söta pumpor till oss när de hälsade på i veckan. Ska försöka ta mig tid i morgon och dekorera med dessa. Som fina röda bären "pallade" jag i dag utanför lunchrestaurangen…Hoppas ingen såg mig! ;- ) Kunde inte motstå, de var så himla läckra!!!
I morn kväll blir de restaurangbesök med vårt fantastiska värdpar som tack för hjälpen med allt före och under bröllopet! BARNFRITT! Oj, vilken lyx att få sitta i lugn och ro och äta och prata…

Må så gott & trevlig helg!
/Lina



onsdag 29 oktober 2008

Grunden är lagd…

Hej!
Onsdag, mitt i veckan, härligt! Snart helg igen, och Leila på TV:n om en kvart! Kan de bli bättre? ;- )

Igår kväll kom jag ÄNTLIGEN i gång med mitt projekt ”Måla vitt”! Har en massa loppisfynd på lager i pannrummet som ska målas. Maken har för länge sen tappat tron på att de någonsin ska bli vita, men tji fick han! Igår grundmålade jag hela 3 fynd! Ljusstaken, kakfatet och fatet på fot!

Här har vi än så länge klarat oss från frost. Mina pelargoner är nu i säkert vinterförvar i friggeboden. Kvar ute på trappen står min fina kål, den håller sig nog fin ett litet tag till hoppas jag…
Dom rostiga ”ringarna” är blommstöd som jag haft inne med murgröna, men efter att de fick ohyra åkte de ut, och titta va fina och rostiga de blev! ;- )
Zinkkrukan är ett fynd från en utförsäljning i en blomsteraffär. Den kostade inte mycket och är en favorit som hängt med i många år!
Sist men inte minst visar jag en liten glimt av ett av mina allra bästa fynd!!! En STOR ljuslykta som jag köpte för ganska exakt ett år sedan. Hittade den i fyndhörnan i en av Chilis butiker. Priset 29:-…Ordinarie pris var BETYDLIGT mycket mer. Den hade lite skavanker som ett trasigt handtag och ett gångjärn. Men de har maken fixat. Till helgen kommer den fram pyntad och fin på vår altan!
Må så gott!
/Lina

söndag 26 oktober 2008

Tidsbrist…

Hej!
Ja, tidsbrist är de ända jag har gått om just nu…Har varken bloggat eller besök alla er andra i veckan som gått...Men de ska de väl bli en någorlunda normal vecka hoppas jag!

Har precis avslutat mitt lilla ”tack-korts projekt”…Är helt slut efter att ha handtextat 40 kuvert och kort. Men nu är de gjort, och i morn på lunchen bär de av till posten! (Vi fick nya kuvert från fotografen i fredags! )

I går åkte vi in till stan, Göteborg, och njöt av det fina vädret! De blev både shopping och fika utomhus! En härlig utflykt! Vi hittade en massa nya affärer som vi inte besökt innan. Vi bor ju inte långt utanför stan, men de blir ändå inte så ofta att vi tar oss in…

Fick äntligen gjort mitt första besök på Balders Hage. Eftersom de var långlördag och lönehelg så var de proppat med folk! Hittade i alla fall små hjärtan numrerade från 1-4 att ha i in hemmagjorda adventsljusstake! De närmar sig ju nu! ;- ) 2 små "god jul" hjärtan, även de i plåt blev de också!
Maken blev också jul inspirerad och hittade ett fint förkläde på ÖB när vi bunkrade upp med tvättmedel, schampo och annat. Priset 29:- var ju helt överkomligt! Så nu är de bara att invänta julen! ;- ) Och för er som undrar… förklädet hängdes bara fram för fotografering! De får komma fram igen i december! ;- )

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

onsdag 22 oktober 2008

Fullspäckad vecka…

Hej på er!
Den här veckan är fullspäckad, och de blir inte mycket nytt här på bloggen! Idag har jag och maken varit hos tandläkaren båda 2. Vi hade med oss Lilla E, som nyfiket tittade på när vi satt i stolen hos tandläkaren. De fanns ju en massa annat att kika på också, bla ett akvarium! Jag hade inga hål, men fick lite påbackning om att jag slarvat med tandtråden…

Igår hämtade jag våra tackkort från bröllopet, satt och skrev adresser på 40 kuvert när jag gör upptäckten att kuverten som vi fått är för små! De passar inte till korten…SUCK! Somnade besviken och ARG! Hade ju så gärna velat skicka ut korten nu till alla våra gäster…Men nya kuvert som passar är på g!

I brist på annat får ni se en av mina orkidéer som blommar fint här hemma nu! ;- )

I morgon kväll ska jag hem till en av mina nya kollegor, de blir matlagning, vin och lite bastu!

Må så gott!
/Lina

söndag 19 oktober 2008

Loppisfynd och äppelpaj!

Hej!
Hoppas att ni haft en bra helg! Här gick helgen som vanligt ALLDELES för fort! Vi hittade ingen elvisp igår, men väl 2 nya bunkar. Margaretha skål tror jag att de hette och de är S Bernadotte som designat. Jakten på elvisp fortsätter!

De blev ett snabbstopp på loppisen också De var HYSTERISKT mycket folk! Såg några söta glöggmuggar i onsdags när jag var där med mamma, men köpte dem inte…i går fanns bara 3 kvar?! Suck, vem som än köpt dem kunde väl ha köpt alla 6 och inte bara 3…så de blev inga glöggmuggar. (Borde ha lärt av mina tidigare misstag och slagit till direkt). Nåväl kom inte därifrån tomhänt. De blev 2 söta förvaringsburkar, 10 för den stora och 5 för den lilla! Hoppas att jag hittar fler i samma serie till min lilla samling!


Är de någon av er andra som känner igen dem? Hittar ingen direkt märkning på dem. Och jag undrar om de ska var ett lock till? Vad tror ni?

Idag har de inte blivit mycket gjort. Maken har tömt båten på dynor och varit borta större delen av dagen. Jag och Lilla E tog oss an en del av alla var äpplen. Hon äter och jag skalar. Rättvis fördelning! ;- ) De blev ytterligare en påse med äppleklyftor att frysa in, och så gjorde jag en paj. Den här gången med havregryn i smul degen, de blev krispigt och gott! Någon äppelmust har de inte blivit, ännu. Men äpplen finns, de är bara orken som saknas för tillfället.

I kväll ska jag lägga mig tidigt och bädda ner mig med Allers Julmagasin! De är ju fler av er andra som rekommenderat tidningen, och jag kan bara instämma! Så mycket fint, här blir man inspirerad och pyssel sugen!!!

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

fredag 17 oktober 2008

Trädgårdspyssel & fredags mys…

Hej!
Fredag kväll, bästa kvällen på hela veckan! ;- ) Lilla E sover och maken är och bowlar med jobbet. Njuter i fulla drag av att blogga och slänga ett öga på Dobido!

Hämtade Lilla E på dagis och dag vid 15 tiden. Vi har haft en fantastisk höstväder här idag. Klarblå himmel och sol! UNDERBART! De var dock inte långt bort från frost i går natt…Om en stund ska jag ut och rädda mina pelargoner som fortfarande inte kommit in…

Här hemma blommar de fortfarande i rabatterna. Har satt in ytterligare en bukett med gladiolus, den här gången hittade jag även den ljusgula varianten. Mina vinröda stockrosor blommar för fullt!


Till Lilla E:s STORA lyckade hittade vi även smultron och ETT hallon! Kameran valde att fokusera på allt annat än hallonet, men ja, ja!

Vi började också att höstpynta lite. Vår lilla fågelskrämma som brukar pryda vår ytterdörr kom upp i alla fall. Hoppas kunna få fram lite mer under helgen!

Imorgon ska vi på ELVISPS jakt! De ni! ;- ) Vi har en hel del presentkort kvar från bröllopet. Så de blir en sväng in till stan. Hoppas vi hittar nån! Den vi har idag har sett bättre dagar…

Avslutar med en bild på Lilla E som gjorde värsta filmstjärne blockeringen när jag skulle fota henne. Hoppas hon inte kör samma taktik på måndag när de är fotning på dagis!!! :- )

Trevlig helg!
/Lina

torsdag 16 oktober 2008

Trevlig helg!

Hej!
Har haft ”Photoshop abstinens ” på sistone…Har fixat till en ny startbild. Kul med lite datapyssel så här på kvällskvisten! ;- )

De blev ett litet loppisfynd igår…bild kommer. Hoppas kunna måla lite vitt i helgen, min samling med loppisfynd som skall bli vita växer stadigt i källaren till makens fasa! ;- )

Här hemma blommar de fortfarande lite i rabatterna, den stackars vilsna vallmon hade slagit ut när vi kom hem förra helgen…

Trevlig helg på er allihop!
/Lina

tisdag 14 oktober 2008

Loppisfynd och torkade rosor…

Hej!
Veckorna går snabbt nu! Redan onsdag i morgon- halvvägs till helgen!!! Har börjat att komma in i allt nytt på jobbet nu, de känns riktigt skönt! Datorn funkar fin fint, men inte telefonen… Teknik trasslet tar aldrig slut på detta stället! ;- )

Här kommer en då en bild på mitt loppsifynd från lördagen, en ljusstake modell äldre. Min mormor hade en sån här. Lite nostalgi med andra ord! Mitt mål är att hinna måla den vit, innan jul! Ja, de gäller att vara realist nu när man jobbar så mycket!

Hela familjen hittade nåt på loppisen. Maken hittade bla en tomte och 2 små muggar från Höganäs, de lite udda fyndet var en sladd!? Jodå, den togs med till jobbet och radion där. De gamla hade brunnit upp??!! Lilla E hittade kassettband, ja gissa med vem på omslaget Pippi, så klart! Alla var nöjda och glada med sina fynd!

Veckorna går fort, jo, jo snart är de 2 MÅNADER sen vi gifte oss!!! Vi har nästan alla våra presenter i källaren fortfarande…Och bordsdekorationerna står där också, torkade. Räddade några av rosorna som ett minne. De fick plats i min ”glasklocka”. De har sjunkit ihop lite sen igår ser jag, kan nog få plats med ett par till…I bakgrunden skymtar brudbuketten som jag sparat.


Ramarna som skymtar i bakgrunden har jag köpt på TIGER i Danmark för 20;- st! De ska fyllas med bröllopsbilder är tanken!

En närbild på glasklockan som har en söt bård runt nederkanten. Det lilla fatet är ett fynd från Cancerfondens loppis i Väjern.

I morgon kommer min mamma hit! Hon ska passa Lilla E på torsdag eftersom dagis har stängt. Om allt går som planerat ska vi hinna med både ett loppisbesök och ett IKEA besök- barn fritt! Vardags lyx! ;- )

Må så gott!
/Lina

söndag 12 oktober 2008

Så var de söndag igen…

Hej!
Oj, va snabbt helgen sprang förbi! Nu är de redan söndags kväll. Vi har haft en jätte mysig helg uppe hos mina föräldrar. Tyvärr blev de inte något besök på marknaden i Dals Ed. Vi vaknade igår morse med regn och blåst, inget vidare marknadsväder…

De blev en sväng till en blomsteraffär och en loppis istället. Får visa mitt fynd lite senare i veckan! De blev en ny cyklamen, den får ni kika på så länge!

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

torsdag 9 oktober 2008

Äntligen!!!

Hej!
Nu har den trötta bloggerskan fått upp ångan igen! ;- ) Här kommer ännu ett nytt inlägg!

Måste ju bara visa vad jag köpte idag…Som ni kanske minns från besöket i Örebro i juli blev jag förälskad i Miss Dees ”hjärt-halsband”. De blev ett substitut från Kapp-Ahl, helt ok, men inte som den äkta varan…

Så idag, på jobbet hade en tjej med sig en massa smycken bla Miss Dee som hon sålde ut…och där fanns MITT halsband! De har hängt runt min hals ända sedan klockan 9 i morse. Lyckan är total...


Passar på att önska er alla en TREVLIG HELG! Vi åker upp till mina föräldrar i morgon kväll. På lördag är de höstmarknad i Dals Ed, de är tradition att åka dit!

Må så gott!
/Lina

onsdag 8 oktober 2008

Loppisfynden har hittat sin plats…

Hej!
Mina senaste loppisfynd har nu äntligen hittat sin plats… Handduken har fått lämna äppelkorgen som nu är överfull. De döljer nu en massa bra att ha saker i en korg i köket. Den lilla "lampetten" kom med mannens hjälp upp i köket idag. Tyvärr sitter den väl inte på det mest brandsäkra ställe, så vi får elda med måtta…:- )

Igår kväll när jag var ute en sväng i trädgården hittade jag till min stora lycka några blommande gladiolus! Planterade lökar i våras, lite sent ska jag väl erkänna…Trodde inte att de skulle bli nåt, men när vi kom hem från Mallorca hade de hänt nåt i rabatten! De blev inget med de gula, men de gör inget, de vita är ljuvliga…


Avslutar med en bild på bordsdekorationen från Lilla E:s kalas. Några kakformar och blommor från trädgården. Ja, man tager vad man haver…

Må så gott!
/Lina

måndag 6 oktober 2008

Kalas, kalas, kalas…

Hej på er!
Hoppas att helgen varit bra! Är har de varit kalas i dagarna 2 för vår lilla 2åring! De hela avslutades idag med ett tredje ”kalas” på dagis! Puh! Att man kan bli så trött av kalas…Igår somnade undertecknad 20.30 helt utpumpad ;- )Passar på att tacka för era gulliga hälsningar till Lilla E!

Gissa vad födelsedagsbarnet gillade mest, mammas hembakade muffins och kola kakor eller ballerina kex???? Hon har en mycket raffinerad stil när hon äter kexen, hon delar dem och skrapar sen ut fyllningen med tesked…En rulle går åt i ett nafs!

Vi gick för de här med kalas ordentligt och pumpade upp ballonger och pyntade friskt med dessa och serpentiner! Är de kalas så är! Här kommer lite bilder från festligheterna.



Eftersom de är Pippi som gäller här hemma blev de Pippi presenter i alla former, kläder, filmer och figurer. Av kusinerna blev de dock nåt helt annat. En liten dammsugare. Den suger tom på riktigt! De följde med små frigolit kulor som man kan suga upp! Lilla E fattade direkt galoppen och dammsög hela vardagsrummet och köket. Kusligt lik hur jag brukar gå till väga!

Mammas favoritpryl just nu är en av våra bröllopspresenter som används flitigt varje dag! Vilken uppfinning! Helt suverän! Ja, så nu städar vi tillsammans här hemma med varsin moderna Electrolux apparat! Äpplet faller inte långt från trädet… ;- ))

Må så gott & ha en bra vecka allihop!
/Lina

fredag 3 oktober 2008

Äntligen fredag!!!

Hej på er!
Oh, va skönt att de är fredag igen, och att helgen just börjat! Njuter i fulla drag! :- ) Man uppskattar verkligen fredagar nu när man jobbar heltid!

Idag slutade jag lite tidigare och fick för en gångs skull hämta Lilla E! Fördelning här hemma är annars att jag alltid lämnar och mannen hämtar. Vilken glädje när MAMMA kom in mitt i mellanmålet! Då smälter ett mammahjärta!

Lilla E och jag hann att njuta av de härliga vädret tillsammans innan de var dags för fredags tacos! Tog lite bilder ute i trädgården där de fortfarande finns lite blommor kvar!

Den här helgen är en riktig ”kalas helg”- i morn fyller nämligen Lilla E 2år!!! Oj, va tiden gått fort! Tycker de inte är länge sen hon föddes!!! D blir kalas i dagarna 2 + kalas på dagis på måndag. Här ska de firas!

Har fått hjälp av självaste födelsedagsbarnet att baka. Vi har bakat tårtbotten till tårtan, kola kakor och äppelmuffins! De var smet och kladd överallt, men Lilla E tyckte de var toppen!

Må så gott & trevlig helg på er!
/Lina
 

blogger templates | Make Money Online