måndag 15 juni 2009

Nu blommar de...

Hej!
Hoppas att ni haft en skön helg! Här snurrar allt på, fortare och fortare…Jag är trött både i knoppen och kroppen…de känns som om jag redan gått ner för räkning inför semestern… Har dock bara denna och nästa vecka kvar innan jag kan slappna av…och njuta av 4 veckors SEMESTER!!!

I helgen var vi på resande fot igen, intensiva dagar, som sätter sina spår…Hann med ett litet loppisbesök, dock i raketfart och med en trött man och liten dotter i släptåg. Alltså hann jag inte kika så mycket…På semestern ska jag dit själv och vända på var enda pryl, ensam i flera timmar! ;- )

Den lilla vasen i nysilver fick följa med hem tillsammans med de 3 pyttesmå faten även de i nysilver. Hela kalaset gick på 30:-, helt i min smak!

Vasen ska jag ge mig på och putsa har jag tänkt, men faten får vara som de är…Undrar vad tanken är att man ska ha dem till? Någon som vet? De är mindre än tefat…

Efter allt regn och sedan värmen som kom har allt fullkomligt exploderat här hemma i trädgården. Mina iris blommar för fullt, här gäller de att njuta!

Provade att sätta in några iris i en vas, men de höll inte så länge…nu väntar jag på mina pioner. Hoppas att jag hinner njuta av dem innan semestern. Många knoppar är de i alla fall ;- )

Avslutar med en bild på min lilla fågelbur som jag köpte i Danmark för några veckor sedan. Den står ute på stegen. Min humle växer och har nu börjat inta stegen…
Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
(Kan ni förresten fatta att de är midsommar den här veckan, redan?)

//Lina

7 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Lina!
Oj vad dina irisar har slått ut! Våra är fortfarande i "knoppstadiet".

Underbar fågelbur du fick med dig hem från Danmark:)

Nej, du missade inget i Hällingsjö..mest skräp tyvärr!

Gårdsloppisen i Vallda hade öppet förra helgen o har öppet den 20,21,27,28 juni o 4 o 5 juli mellan 10-15. Vet inte om de fyller på med mer grejer eller om de bara hade det som fanns när vi var där i söndags..
Har inte kvar adressen men det låg i korsningen Lerkilsvägen mellan Vallda/Onsala, ca 4km från kyrkan. Det fanns skyltar så ska ni dit hittar ni säkert:)

Ha en jätteskön midsommarvecka söta du!
Kram Jenny

chokladblomma sa...

Go'kväll!
Jag flätar med färsk pil, och nej; det är inte svårt! Gå en kurs ngn gång så har du oftast så att du kan klara av att göra de lättaste sakerna. Med "kimmning" och "fransk flätning" så kommer man jättelångt. Båda de flätsätten ser du på en vanlig fikakorg. I botten finns alltid kimmningen, det är den som fungerar som grund och stadga. Den franska blir snygg!
Synd att du inte bor nästgårds för min vän är urduktig på att lära ut!

Visst är det lite trist att inte ha samma smak som sambon! Eller jag menar.. att inte han har samma smak som jag! Ett ganska vanligt "problem" tror jag.

Ha en bra vecka du med!
Kram

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Lina.
Såå vackra dina Iris är.
Oj,vilka jobbiga mornar du har,det tar på krafterna.
Blir lite avis på din fina fågelbur.
Här har det varit sommarfest på förskolan idag,så nu är det sommarlov.Faktiskt uppehåll och lite sol,vi satt ute på filtar och fikade,och barnen sjöng.
Ja,det klart vi ska träffas,om du kommer.Är inte hemma på torsdagen,men
mån-ons är jag hemma.När åker ni,tror du?
Håller på att packa i husvagnen inför midsommar,då vi ska till Öland.Har handlat lite nytt till den idag,kaffebryggare,handukar mm.
Det är roligt med lite nytt i nya husvagnen.
Må så gott och ha det bra i veckan.
kram Anette

Frida sa...

Hej Lina!
Tack för tipset då vet jag var jag ska köpa den någon stans :-) Så härligt det låter med fyra veckors semester för min del blir det bara två men det får duga.

Vilka fina loppisfynd du har gjort, jag vet tyvärr inte vad man har använt de små silverfaten till men fina är de.

Nej jag kan inte heller fatta att det är midsommar den här veckan, känns väldigt konstigt,

Hoppas allt är bra med dig!
Kram Frida

Helena sa...

Hej! Vilka fina loppisfynd! Jag har ett sånt litet fat, det brukar jag ta fram och lägga den använda tepåsen på när jag inte orkar gå och slänga den i papperskorgen! Men man kan säker ha den till massor av saker! Bara att ställa ett värmeljus på skulle nog vara fint i rätt miljö! Vilken underbar fågelbur! Här skiner solen idag!Ha en underbar dag! Kram Helena

Grodmamman sa...

Vackra irisar!
Känner igen det där med att längta till semestern. Denna våren har varit helt sanslös, så det ska bli såååå skönt med semester!:)
Vad det lät härligt när du skrev att du skulle tillbaka till loppisen och gå där själv i timmar! Skulle också behöva många timmar för mig själv snart!:)
Kram

Sea Angels sa...

Beautiful, I really love the mecury glass it is so very pretty and always has a magical look.
Hugs Lynn xx

 

blogger templates | Make Money Online