lördag 27 juni 2009

Semester…

Hej!
Nu är de semestertider här hemma för oss, åtminstone för mig och Lilla E! Oh, de känns SÅ skönt att bara koppla bort allt och njuta av sol, värme och 4 lediga veckor…Maken ska jobba ytterligare en vecka…

I morn bittig går färden mot Småland! Lilla E och jag åker med mina föräldrar på en liten semester. Vi ska bla göra ett besök på Östregårds Antik & Loppmarknad i Moheda, sen blir de 2 övernattningar i Kosta och ytterligare 2 i Lönneberga. Då blir det att besök på Astrid Lindgrens värld! Gissa om Lilla E längtar efter att få träffa Pipp och Emil och alla de andra!? ;- )

Idag har vi haft lite kalas för den nyblivne 40 åringen här hemma. ( Han tackar för gratulationerna! ) De blev jätte god smörgåstårta som svärmor hade med sig till att börja med, och till kaffet blev de min snabba frusna marängtårta! Prova gärna, de är enkel och väldigt god!

Frusna marängtårta

Detta behövs:

2 marängbottnar
1 pkt vaniljvisp
1 burk kesella jordgubbe & lime
Grädde
Färska bär
Riven Choklad

Springform

I springformen lägger man först den ena marängbottnen. Sedan häller man på den vispade vaniljvispen. På med nästa marängbottnen. På den breder man ut Kesellan. Sen ska allt in i frysen och stelna till. När den sedan serveras vispas grädde att lägga på toppen, sedan garnerar man med bär och frukt efter smak...

Avslutar med en härlig bild på Lilla E som jag tog idag när hon gjorde sin ”glädjedans" i förd sin nya fina klänning! ;-)

Må så gott & så hörs vi av längre fram, nu tar jag lite ledigt från bloggandet!
// Lina

torsdag 25 juni 2009

Pioner i blom och semester i sikte!

Hej!
Hoppas att ni haft en bra vecka! Här har de varit lite si och så…men nu kan allt bara bli bättre! Har varit hemma med min ömma hals tills idag, besökt vårdcentralen och tagit prover, men inget svar på var de är annat än förkylning! Jag är en trogen kund på Apoteket dessa dagar och har de mesta från deras förkylningshylla! ;- ) Idag känns de bättre, och jag har varit tillbaka på jobbet igen! Lilla E:s prover är på odling och de verkar bli en ny kur med penicillin...Tar tacksamt emot tips på hur man får i en snart 3 årig liten ENVIS tjej denna kur 2ggr/dag i 10 dagar!?!

Här hemma växer allt så de knakar! Pionerna har hunnit att slå ut och nästan blomma ut inom loppet av ett par dagar! De är svårt att hinna med allt!

Förra året vid den här tiden tänkte jag att nästa år, så ska jag ha planterat fler pioner, har de blivit av? Nej, tyvärr inte…kanske till nästa år! Har spanat in grannarna vita pioner, de är underbart vackra! Såna vill jag också ha! ;-)!

En av pionerna fick följa med in på bordet! Jag hoppas att den kan torkas fint så den kan stå ett bra tag!

Idag har vi firat herrn i huset som fyller 40 år! Firandet blev väl ganska magert, men de får vi ta igen på lördag när de blir kalas! Inget stort kalas precis, bara släkten… Men vi hoppas kunna ha en större fest längre fram och fira både min och makens födelsedag. Planering pågår!


I morn är de sista dagen på jobbet innan semestern…de ska bli SÅ skönt med 4 veckors ledighet!
Må så gott & trevlig helg!
//Lina

söndag 21 juni 2009

Hej!
Hoppas att ni haft en bra midsommarhelg! Vi har firat så mycket som vi orkade… Min hals envisas fortfarande med att göra VÄLDIGT ont, och igår hade jag lite feber…Vi hade trots allt en mysig midsommarafton, med allt vad som hör till! En av mina fina vita skålar invigdes med jordgubbar! ;- )

Den blommande gräslöken plockades in från den egna odlingen!

Någon dans kring midsommarstången blev de inte för vår del. Regnet vräkte ner här när de var dags att dansa, så vi fick hålla tillgodo med den här lilla istället…

Den här veckan kommer att vara intensiv, dels är de full fart på jobbet, maken fyller 40 på torsdag, och så de trista…Lilla E har ont i "kisseriet" igen…I morse var de dags igen! Efter många om och men lyckades vi fylla 2 provrör.. Vår supergulliga granne mittemot ska ta med den till sitt jobb i morn och analysera… Nu får vi vänta och se…Håller alla tummar jag har att Lilla E är pigg och kry inför semestern som jag börjar på fredag!

Må så gott & ha en bra vecka!
//Lina

onsdag 17 juni 2009

Trädgårdsfix och välbehövlig vila…

Hej!
I kväll har jag då äntligen fått planterat ut alla mina över vintrade pelargoner. De är ju ett meck, men oh va skönt när de är klart! Nu hoppas jag att de växer sig stora och fina i sommar!
Ligger lite efter med både de ena och andra i trädgården, men de får vara så nu…

Har mitt upp i allt fått jätte ont i halsen, har varken tid eller lust att bli sjuk nu! Har bunkrat upp på apoteket i dag, så nu ska jag kurera mig! Håller tummarna hårt att de inte blir mer än så här…

Innan besöket på Apoteket blev de en sväng till loppisen, kunde bara inte motstå…Hade spanat in ett par skålar i ett par veckor, men inte slagit till…de fanns kvar idag. Varför jag tvekade vet jag inte, priset var ju inget att tala om 5:-/ st…

Fatet kunde jag heller förstås inte motstå, härligt och slitet som de var…så de blev de också!

Skålarna kommer nog att bli perfekta för kalla såser till grillningen i sommar, och soppa till hösten! Hoppas jag kan hitta fler framöver!

Lilla E och jag tog oss en tur till våra odlingar efter middagen, vi drog upp lite rädisor igen. Jösses vad de växer! Smultronen hade också börjat att mogna, både de röda och vita…Lilla E var helt galen i bären! ”Mera, mera!”…till slut åt hon nästan upp karten…:- )

Har varit i farten igen och plockat blommor i våra rabatter, härligt och avkopplande…Nu börjar de finnas rätt mycket att plocka. Den första sommaren vi bodde här fanns knappt en blomma…

Nu tar jag en liten paus och kurerar halsen, och laddar batterierna inför den sista veckan på jobbet innan semester….

Önskar er alla där ute en GLAD MIDSOMMAR!!!
Må så gott!
//Lina

måndag 15 juni 2009

Nu blommar de...

Hej!
Hoppas att ni haft en skön helg! Här snurrar allt på, fortare och fortare…Jag är trött både i knoppen och kroppen…de känns som om jag redan gått ner för räkning inför semestern… Har dock bara denna och nästa vecka kvar innan jag kan slappna av…och njuta av 4 veckors SEMESTER!!!

I helgen var vi på resande fot igen, intensiva dagar, som sätter sina spår…Hann med ett litet loppisbesök, dock i raketfart och med en trött man och liten dotter i släptåg. Alltså hann jag inte kika så mycket…På semestern ska jag dit själv och vända på var enda pryl, ensam i flera timmar! ;- )

Den lilla vasen i nysilver fick följa med hem tillsammans med de 3 pyttesmå faten även de i nysilver. Hela kalaset gick på 30:-, helt i min smak!

Vasen ska jag ge mig på och putsa har jag tänkt, men faten får vara som de är…Undrar vad tanken är att man ska ha dem till? Någon som vet? De är mindre än tefat…

Efter allt regn och sedan värmen som kom har allt fullkomligt exploderat här hemma i trädgården. Mina iris blommar för fullt, här gäller de att njuta!

Provade att sätta in några iris i en vas, men de höll inte så länge…nu väntar jag på mina pioner. Hoppas att jag hinner njuta av dem innan semestern. Många knoppar är de i alla fall ;- )

Avslutar med en bild på min lilla fågelbur som jag köpte i Danmark för några veckor sedan. Den står ute på stegen. Min humle växer och har nu börjat inta stegen…
Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
(Kan ni förresten fatta att de är midsommar den här veckan, redan?)

//Lina

onsdag 10 juni 2009

Äntligen…

Hej!
I dag kom äntligen min bok som jag beställt, Inred ljust & lantligt av Anna Örnberg! Fick tipset av Anette med den härliga och inspirerande bloggen Glitter & Marsipan att den fanns till bra pris på Adlibris.com!

Ja, jösses va mycket fint de finns i boken. Slet upp paketet och försökte kika så gott de gick med Lilla E i knät…de gick väl sådär ;- ) Strax ska jag bädda ner mig i sängen och kika på allt fint!!!

Många av er där ute har kanske redan boken, men här är några smakprov på innehållet…jag hade lätt kunnat fota VARJE uppslag för allt är så fint!

Blev verkligen sugen på såna här fina kuddar! I helgen när jag hälsar på hemma hos mamma och pappa måste jag fråga om de har gamla släktfoton på lager! De brukar ju ha de mesta!

Och, takkronan med de härliga dekorationerna... I like!!!

Avslutar med bilder på vår ”nationaldags bukett”! Oh, de är så härligt att bara kunna gå ut i trädgården och plocka sin egen bukett!

De blev iris och blåklint som fick representera den blå färgen och liljor de gula. Lite hundkex hittade jag i en rabatt också, ogräs, javisst, men fint i buketten blev de i alla fall!

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!!!
//Lina

måndag 8 juni 2009

Loppisfynd och lupiner…

Hej!
Hoppas att helgen varit bra! Vi har haft en skön helg med både firande av nationaldagen och en kul utflykt till Gällstad. Har väl inga direkta fynd därifrån att via på bloggen, men de blev en ny tunika/klänning och ett par nya skor!

Idag får ni kika på mitt lilla och enda fynd från förre veckans loppisbesök, en gräddkanna! Tyckte att den kändes bekant, och när jag kom hem hittade jag den i ett reportage i tidningen Tove…

Jag gav 10:- för min lilla gräddkanna i tidningen kostar kannan och sockerskålen 150:- tillsammans…Hoppas att jag kan hitta sockerskålen också så jag har båda!

Avslutar med bilder på min bukett av härliga och pastelliga lupiner. Denf ick följa med hem från en grusparkering i Gällstad…

Allemansrätten råder väl även vad gäller plockning av lupiner, hoppas jag... ;- )

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
// Lina


torsdag 4 juni 2009

Spegel, spegel på byrån där…

Hej!
Idag tänkt jag visa ett loppisfynd från förra helgen. Vi besökte loppisen ute på Hönö igen. När vi var där förra gången såg jag en spegel som jag ångrade att jag INTE köpte…Gissa om jag blev glad i lördags när den fanns kvar!!! Ibland ska man ha tur ;- )

Nu står den här i vardagsrummet på vår vita byrå, var först inne på att jag skulle måla den vit…men den får vara som den är!

Drömmen hade ju varit om listen runt omkring var i silver och inte guld, men, men…

Allt på fatet går ju i silver och vitt så de får väga upp!

Jaha, då var de redan fredag i morn igen! Ännu en vecka har passerat i raketfart! I morn blir de fredagsmys med räksallad och Emil i Lönneberga! Vilken kombination;-) Lilla E har plötsligt fått dille på räkor vad gäller mat, och vad gäller tv och böcker är de Emil som gäller nu!
Må så gott & trevlig helg!
//Lina



måndag 1 juni 2009

Bildkavalkad från D.I.P…

Hej!
Hoppas att helgen blivit bra och att alla ni mammor där ute blev firade på ett eller annat sätt!
;- ) Här började väl inte den nya veckan riktigt som jag tänkt mig…dagis ringde redan vid 9.15 i morse och bad mig komma bums och hämta Lilla E! Hon hade ont i ”kisseriet” igen! Väl där hade de värsta lagt sig, men de blev ett nytt läkarbesök på eftermiddagen.

Den här gången hos en privat läkare, lite dyrare, men de var de värt! Lilla E var så lugn och avslappnad att hon somnade i mitt knä inne på läkarens rum…vi fick inga nya mediciner utan börjar med att försöka lämna urinprov igen. Ingen dramatik och hon har inte haft ont under kvällen. Frågan är om de verkligen är urinvägsinflammation. Prover får utvisa. Vi tar nya tag i morgon…

I helgen blev de ytterligare en sk bryggsegling ute på Hälsö…precis som förra gången blev de ett besök på D.I.P. Efter den gulliga kommentaren från ägarinnan hos mig, gav jag mig till känna. Försökte ta så mycket bilder som möjligt, men de är svårt att fånga den härliga atmosfären på bild…

De blev lite inköp även den här gången…unnade mig den härliga tidningen som väl är inredningarna Rolls Roy …Jösses va mycket fint de var att titta på! Värt varenda krona!

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka!
//Lina
 

blogger templates | Make Money Online