söndag 29 maj 2011

Rabarberkaka med kanel!

Hej!
Här kommer receptet på den goa´ rabarberkakan med kanel som jag bakade förra veckan.

Rabarberkaka med kanel
8-10 bitar

4-5 dl skivade rabarber
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 msk socker
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg itaget, rör till en smidig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör mer mjölken och mjölblandningen i smeten.

Häll smeten i forem. Strö över rabarber och tryck ner dom lite i smeten. Strö över socker och kanel.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Känn med provsticka när kakan är genomgräddad.

Lycka till!

Inga kommentarer:

 

blogger templates | Make Money Online