tisdag 31 maj 2011

Trätofflorna är inköpta!

Hej!
Oh, vilken dag de varit idag, en riktig toppen tisdag! Tack snälla E för en jätte härlig dag! 7 timmar i Ullared, vad mer kan man önska sig!?! =) Men de tar på krafterna vill jag lova! Benen känns som betong, och de ska bli underbart att krypa ner i sängen snart och läsa senaste numret av Tove!

Den mesta av tiden spenderades förstås inne på GEKÅS, och där blev en hel del fina fynd! Dom får ni se en annan dag! Men de var på Sko-Bo som jag hittade mina efterlängtade trätofflor!


Nu är dom inköpta till ett pris av 199:-, vilket jag tror är ett riktigt fynd?! I morn ska jag klappra omkring med dessa på kontoret hela dagen! =)


Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka, en härlig långhelg och en fin nationaldag! Vi hörs igen i slutet av alla dessa helger!

söndag 29 maj 2011

Min dag- mors dag! =)

Hej!
Här kommer ytterligare ett inlägg på självaste morsdag! Hoppas att ni haft en bra dag alla ni mammor där ute! Vi har firat makens mamma idag, och mumsat på god smörgåstårta och sedan en moussetårta...Tårta på tårta, men så gott! Mmmm! Igår firade vi min lilla mamma och passade på att lämna Lilla E där ett par dagar. De är tomt utan vårt lilla troll här hemma...Men hon har de hur bra som helst hos mormor och morfar! Enligt den senaste rapporten hade hon nu 3 nyfödda kattungar att pyssla om. Undra om hon vill följa med oss hem igen nästa vecka?! =)

Den här lilla "skylten" i ståltråd köpte jag för ett par år sen på D.I.P ute på Hälsö. Den kommer ju inte fram så ofta, bara en gång om året...Man kanske borde ha en morsdag per månad istället! =)

 Båda våra mammor fick varsin fjärilslavendel i present. Jag har ännu inte köpt ett eget exemplar, men de får bli senare i veckan. Själv fick jag fick en limegrön mixer av maken och Lilla E i present! Den invigdes redan i går morse när vi gjorde smoothies med färska jordgubbar! Mums!


Jag har haft STORA problem med blogger i veckan! Tack snälla ni som lämnat en kommentar. Jag har varit inne hos flera bloggar, men jag lyckas inte lämna några kommentarer. =( . Hoppas att dett strul snart är över!!! Har läst att de inte bara är jag som är drabbad, utan de verkar vara flera av er andra också...

Ja, då önskar jag er alla en fortsatt trevlig morsdags kväll, och bra start på denna härliga kortvecka! För min del innehåller veckan bla ett besök på GEKÅS, och en välbehövligt besök hos frissan! =)

Rabarberkaka med kanel!

Hej!
Här kommer receptet på den goa´ rabarberkakan med kanel som jag bakade förra veckan.

Rabarberkaka med kanel
8-10 bitar

4-5 dl skivade rabarber
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 msk socker
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg itaget, rör till en smidig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör mer mjölken och mjölblandningen i smeten.

Häll smeten i forem. Strö över rabarber och tryck ner dom lite i smeten. Strö över socker och kanel.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Känn med provsticka när kakan är genomgräddad.

Lycka till!

tisdag 24 maj 2011

Blommigt & prickigt!

Hej!
Idag blir de lite bilder på mina senast inköpta krukor. Jag har haft dom ett par veckor nu, och jag tycker dom är så härliga och sommriga! =) Både den lilla och sen stora är inköpta på Willys. Men när vi var Blomsterlandet sist så fanns de även där.

Om jag inte minns helt fel så var de något billigare på Willys än på Blomsterlandet. Tror jag gav 13:- för den lilla och ca 40 :- för den stora...

De har varit lite körigt sen sist, bla ett "Trojan virus" som kraschade min jobbdator...inte kul! Man kan ju lätta säga att de är inte mycket man kan göra på jobbet utan en dator, förutom att fika och prata med kollegorna. Men idag så har allt löst sig! Tack & lov! Nu är jag på banan igen!

Lilla E har haft med en kompis hem efter dagis idag, jösses vad de hade väntat på detta! Kompisen E hade
t om haft svårt att sova sa hennes mamma när hon hämtade, så spännande var detta! De var så spralliga och fnittriga att de knappt gick att få i dom mat...men lite slank ner + varsin bit med rabarberkaka.  Detta var ett nytt recept som Lilla E och jag provade i går. Återkommer med receptet, den var busenkel att göra och jätte god!


Trolldräkten som Lilla E ska ha på sig på torsdag är nu klar och hänger bara och väntar. Hittade en brun tunika i mina gömmor, som vi nu "trollat" till. De kommer att bli hur bra som helst, bara nu mitt lilla troll vill ta på sig dräkten på torsdag! =) De återstår att se!

Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka!

onsdag 18 maj 2011

Jo Lou!

Hej!
Här kommer lite bilder på min fina tunika som jag köpte i måndags på klädpartyt med Jo Lou kläder, de allra första jag varit på. Men inte de sista! De fanns väldigt mycket fint att köpa vill jag lova! =)

De vankas både 50 års fest och en 40 års fest framigenom, så nu är de bara att hitta nåt att ha till tunikan + ett par nya skor. Sen är feststassen klar!

För er som undrar hur de går med tipset att sätta på skoskavsplåster på Lilla E:s alla flisor, ja vad ska jag säga...Plåstret som jag satt på i går kväll sitter ännu, hoppas att lilla damen låter de sitta tills i morn kväll. De är inte helt lätt att inte pilla och riva på de...


En annan stass som ska tas fram är en trolldräkt!Jo, ni läste rätt. Nästa torsdag ska Lilla E och hennes avdelning på dagis ha en trollkabaré! Svans, flätor i håret osv. fixar dagis, men resten ska man ta med. " Ta me nåt svart eller brunt" sa den ena fröken till mig! Grattis, vilken färg dominerar i Lilla E:s garderob, inte brunt och svart ialla fall! =) Rosa, rosa, rosa och lite andra färger men rosa, ja!

I kväll hittade jag ialla fall en brun tunika långt inne i garderoben som vi nu ska "trolla till" genom att sy på lite lappar och göra ett skärp att ha i midjan...Fortsättning följer! =)

Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka!!!

måndag 16 maj 2011

Ny vecka & nya insatser!

Hej!
Hoppas att helgen varit bra! Mitt inlägg som jag tänkte lagt ut på bloggen i fredags blev de inget med, eftersom blogger strulade då...men, men så kan de vara med tekniken i bland! Vi har varit i Småland hela helgen, tillsammans med svärmor och svåger med familj. De har blivit som en årlig tradition nu! Vi hade de jätte härligt som vanligt! Tur med vädret hade vi också, go mat och så en uppesittar kväll med melodi-festivalen! Vilken rysare!!!


En annan inte så kul rysare var att Lilla E ramlade och  lyckade att få en sisådär 10-15 flisor i ena handflatan...De blev en något annorlunda start på veckan här hemma. Men efter att ha pratat med vårdcentralen i morse fick vi tips i morse att köpta skoskavsplåster att sätta på flisorna. Plåstret ska sedan sitta i 2 dar, och sedan dras bort i fliserna riktning. De första plåstret satt väl sådär...men vi gör ett nytt försök nu i natt. Inga andra bra tips på hur man lätt tar bort flisor?


Min måndag blev något upp och nervänd och jag var inte på jobbet förren vid 9.45, men de blev en bra måndag trots allt! Är just nu hemkommen från ett klädparty med kläder från JoLou! Oj, va mycket fint de fanns! En gräddvit tunika/blus fick följa med hem! =) Tack L för ett jätte trevligt party & gott tilltugg!



Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka!!!

onsdag 11 maj 2011

Ny favorit!

Hej! Ja, då var de redan onsdag. Mitt i veckan och Maj månad verkar gå precis som April, i en rasande fart! Sitter just nu och kikar ut genom fönstret här hemma, och njuer av både syrén och äppelträd i blomm...Underbart är kort som de heter, bästa att njuuuuta! =)


Från fredagens besök på Liseberg var de inte bara lite nytt till trädgården som fick följa med hem. De här fina halsbandet från Dazzling kunde jag bara inte motstå! En ny favorit att ha runt halsen i sommar, helt klart!


Mina pensér här hemma  nyper jag flera gånger i veckan, utan hjälp av rådjuren de här året! =), tack och lov! Några är ju så fina att de får följa med in...Den  ljust lila matchade verkligen mitt nya halsband i färgen! Den lilla äggkoppen är ett loppisfynd från i våras för en sisådär 2 kr tror jag!


Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka!!!

söndag 8 maj 2011

Trädgårdsmässa!

Hej!
Hoppas att veckan har varit bra, och helgen! Den har gått väldigt snabbt tycker jag! I fredags var jag på Liseberg och trädgårdsmässan som varar t om idag söndag. De blev ett par fina inköp. 2 betongrosor fick
b la följa med hem!


Tyvärr var inte vädret de bästa, mitt upp i allt så började de att regna!?! De hade vi inte med i beräkningen, men, men de fanns mycket att se på i alla fall. Men man blev ju lite mindre shoppingsugen i regn och rusk...

De ända i blomväg som fick föja med hem var en sån här liten viol som jag sett på flera andra bloggar. Tjejerna som sålde sen sa att den kommar ett växa och "reva sig".

Än så länge står den bara i en kruka på mitt planteringsbord, den är frostkänslig så jag väntar nog med att plantera ut den. Med tanke på vädret den här veckan, med både snö och sen högsommar väder så vet man ju inte riktigt vad man kan vänta sig i väderväg! =)


Nu önskar jag er alla en skön söndagskväll och en bra vecka!!!

tisdag 3 maj 2011

Jordnötskladdis =)

Hej!
Hoppas att helgen har varit bra! Här kommer receptet på Jordnötskladdisen som jag bjöd våra gäster på i fredags. En jätte god och busenkel kaka som jag hittat på bloggen Husmorsorna!


2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
100 gram smör
2 msk crunchy jordnötssmör
0,5 dl nutella

Sätt ugnen på 150 grader. Nu kommer det fiffiga – smält smöret i kastrullen på svag värme. Blanda ner ALLA andra ingredienserna i smöret och rör om till en jämn smet. Häll smeten i bakformen och ställ in i ugnen 25 minuter.

Ta ut kakan och låt den svalna litegranna innan du tar ut den ur formen och äter den med iskall vispad grädde
( Eftersom kakan är väldigt kladdig har jag använt mig av en ungsfast form ca 20 cm i diameter som jag klätt med bakplåtspapper)

Lycka till!


Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka!


 

blogger templates | Make Money Online